Rosenborg dårligst i Europaligaen

Rosenborg tapte hjemme 1-2 hjemme på Lerkendal mot LASK Linz. Trønderne er dermed det eneste laget som ikke har tatt poeng i høstens Europaliga.

Europaleague gruppespill, runde 6: Rosenborg – Lask.

MÅTTE BITE I GRESSET: Keeper André Hansen og Rosenborg tapte på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi vil vise oss fram for publikum. Det var beskjeden fra spillerne foran sesongens siste Europaligakamp på Lerkendal. Dessverre ble det ikke sagt noe om hvordan.

Thomas Goiginger ga gjestene ledelsen etter 20 minutter. Et håp ble tent da Rosenborg og Bjørn Maars Johnsen utliknet i første omgangs siste spilleminutt.

Europaleague gruppespill, runde 6: Rosenborg – Lask.

UTLIKNET: Bjørn Maars Johnsens scoring til 1-1 holdt ikke til poeng.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Men – 54 minutter ut i kampen var østerrikerne frampå igjen, denne gangen ved Dominik Frieser.

LASK både kunne og burde vunnet med større siffer. Gjestene hadde flere store sjanser de ikke satte foran et glissent publikum i Trondheim.

– Det er kollektivet som ikke er godt nok, sa Rosenborgtrener Eirik Horneland til NRK etter kampen.

Poengløse RBK

Ettersom både Astana og Besiktas vant sine kamper, er Eirik Hornelands menn de eneste som ikke har tatt poeng i denne utgaven av Europaligaen. Det er ikke statistikk Horneland liker.

– Det er stygge tall og det er vonde tall. Rosenborg skal være i stand til å konkurrere bedre. Summen av Rosenborg er ikke bra nok.

Med seieren er LASK Linz videre i gruppe D sammen med Sporting CP, som slo PSV Eindhoven 4-0.

Europaleague gruppespill, runde 6: Rosenborg – Lask.

LASK VIDERE: LASK Linz kunne juble på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg avslutter årets europaeventyr borte mot PSV Eindhoven 12. desember.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal