Hopp til innhold

Rosenborg slutter seg til nei-siden i VAR-debatten

Årsmøtet i Rosenborg støttet forslaget om at klubben skal bli en aktiv motstander av videodømming i norsk fotball.

I alt stemte 489 for at RBK skal jobbe for å avskaffet VAR, mens 157 vendte tommelen ned til forslaget fra klubbens supportermiljø.

Dermed falt styrets motforslag, der det sto at Rosenborg som en aktiv og kritisk klubb skal bidra til «å kvalitetssikre og stille de rette spørsmålene i videreutviklingen av VAR i Norge».

Motstanden mot videodømming har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

Onsdag gikk Branns årsmøte imot eget styre og administrasjon og vedtok at klubben skal jobbe for å avvikle VAR.

scubLKSMQGg
Foto: NTB

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Helseth og Kvalie sikret historisk EM-gull

    Thea Helseth og Ingen Seim Kvalie sikret EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonen fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    KYoY-41QnP4
    Foto: NTB
  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal