Hopp til innhold

Rosenborg rundspilt i generalprøven: Tapte 0–5

Viking og Rosenborg gjenopptok klubbenes tidligere tradisjon med å spille den siste treningskampen før sesongstart søndag.

Det ble en real fest for hjemmepublikumet i Stavanger, som fikk se Viking valse over Rosenborg og til slutt vinne 5-0, etter scoringer fra Sondre Langås, Lars-Jørgen Salvesen, Sander Svendsen, Zlatko Tripic og Sondre Auklend.

Rosenborg har hatt en tidvis rufsete oppkjøring til sesongen. Før årets sesong hentet Rosenborg inn 33 år gamle Alfred Johansson som hovedtrener, men svensken har foreløpig ikke fått Rosenborg til å skinne.

– De høye forventningene som ble skrudd opp etter ansettelsen av en ung, uredd og offensiv svensk trener, bør skrus kraftig ned, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om Rosenborg.

– På sikt og om han får tid, tror jeg det vil bli bra. Men problemene er på ingen måte løst over natten. Spillerstallen er den samme og de er fortsatt på en identitetsjakt, mener Torp.

Første runde i Eliteserien spilles 1. april. Da spiller Rosenborg hjemme mot Sandefjord, mens Viking åpner hjemme mot Sarpsborg 08.

Rosenborg Viking
Foto: NTB

Siste nytt

 • Supporterområde i Berlin evakuert

  Ifølge tyske Bild er et supporterområde i Berlin evakuert.

  – En mistenkelig gjenstand ble funnet ved inngangen til supporterområdet, skriver politiet i Berlin i en pressemelding.

  – Området er for øyeblikket ikke tilgjengelig for publikum. Våre kollegere sjekker gjenstanden nå, fortsetter de.

  Avisen hevder at en mann er arrestert for angivelig å ha forlatt en ryggsekk.

  – Vi har skjermet av området av sikkerhetsårsaker. Sekken blir nå undersøkt. Det kan også være at noen ikke tok den med inn fordi den var større enn tillatt, sier Beate Ostertag, talsperson i politiet i Berlin.

  Fotball-EM starter i kveld med åpningskamp mellom Tyskland og Skottland. Den kampen går dog i München.

  VW_cpOWNvls
  Foto: AP
 • Wærenskjold økte ledelsen i Belgia rundt

  Søren Wærenskjold vant samtlige tre bonusspurter i løpet av én kilometer under den tredje etappen i Belgia rundt fredag.

  Nordmannen ble glimrende kjørt frem av lagkameratene i Uno-X og skaffet seg dermed ni bonussekunder. Det gjør at økte ledelsen i sammendraget fra to til elleve sekunder ned til tsjekkiske Mathias Vacek.

  Wærenskjold kom seg ikke i posisjon til å kjempe om etappeseieren, hvor Jasper Philipsen spurtet inn til etappeseier foran Olav Kooij og Gerben Thijssen.

  Etapperittet fortsetter med den antatt hardeste etappen lørdag og avsluttes søndag.

  Søren Wærenskjold
  Foto: AFP
 • Ny sjef for Ryerson

  Fredag ettermiddag kunne Borussia Dortmund bekrefte at Nuri Şahin overtar som ny trener for klubben. Det skriver klubben selv på X/Twitter.

  Det skjer dagen etter at Edin Terzic, som førte Dortmund til Champions League-finale i mai, trakk seg fra trenerjobben.

  Şahin har fungert som assistenttrener for Terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske Antalyaspor mellom 2021 og 2023.

  Som spiller har tyrkiske Şahin spilt for klubber som Dortmund, Real Madrid og Liverpool. 35-åringen har spilt flere perioder i Dortmund og har totalt notert seg for 26 mål og 49 målgivende pasninger på 274 kamper for klubben. Han var også en del av Dortmund-troppen som vant Bundesliga i 2010/11-sesongen og den tyske cupen i 2016/17.

  Det betyr altså at norske Julian Ryerson får ny hovedtrener.

  Nuri Şahin trener før Champions League-finalen på Wembley stadium i London.
  Foto: Lee Smith / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal