Ny trener har takket ja til RBK: – Kun formaliteter gjenstår

TRONDHEIM/OSLO (NRK): RBKs styreleder Ivar Koteng bekreftet fredag til NRK at en ny hovedtrener er på plass.

CUPFINALE MENN 2018 RBK - SIF ULLEVAAL STADION (4-1)

DOBBELEN: Rini Coolen sørget for to trofeer til bartebyen, men fikk ikke fortsette som hovedtrener. Nå er RBK bare formaliteter unna ny hovedtrener.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi har en trener veldig nær nå. Vi får se om vi klarer å få det til før julaften, eller om det blir i romjula, eller på nyåret, sier Koteng til NRK.

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Rosenborgtrener.

NÆRE: RBKs styreleder Ivar Koteng sier klubben er svært nære ny trener.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Styrelederen var på besøk i NRK Trøndelags ettermiddagssending på radio. Etter sendingen bekreftet han på SMS at ny hovedtrener har takket ja til jobben, og at det bare gjenstår formaliteter.

Dermed ser det ut som Rosenborg endelig har en ny permanent trener på plass, etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken som hovedtrener i juli. Siden har nederlandske Rini Coolen ledet trønderne til både seriegull og cupgull, men 51-åringen fikk ikke fornyet tillit etter sesongen.

Hadde frist 1. desember

Rosenborg satte seg egentlig som frist å ha ny hovedtrener på plass til 1. desember, men det har altså tatt litt ekstra tid å få en mann på plass.

– Nå skal noen formaliteter på plass, og når vi får alt på plass skal vi gå ut med hvem det er, sier Koteng.

NRK erfarte i går at Haugesunds trener Eirik Horneland var svært nær en Rosenborg-jobb. Koteng vil ikke kommentere om Horneland er mannen som nå får trenerjobben, men understreker at han liker trenerstilen til 43-åringen.

– Det jeg kan kommentere er at vi synes Horneland er en flink trener, sier Koteng.

Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Haugesund (2-1).

AKTUELL: Eirik Horneland er aktuell som RBK-trener, etter det NRK erfarer.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Lang prosess

Styrelederen sier det har vært viktig for klubben å bruke god tid på ansettelsen av en ny trener.

RBK supporterne ønsker å si takk til trenerduo Kåre Ingebrigtsen(th) og Erik Hoftun ved arrangementet "Samling for Kåre og Erik" utenfor Lerkendal stadion mandag ettermiddag.

SPARKEN: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk ikke fortsette i RBK i sommer.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det har vært en lang prosess hvor vi har hatt god tid, sier han.

Koteng sier det har vært nødvendig for å riktig mann på plass.

– Så har vi brukt litt lengre tid enn det vi håpte på på slutten, for å få på plass akkurat det som skal på plass.

Siste nytt

 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal