Hopp til innhold

Rørt kombinertsjef tatt på senga med hederspris: – Det var litt utfordrende

Kombinertsjef Ivar Stuan ble overrasket med hederspris under en galla i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Trondheim søndag.

Hedersprisen Stuan ble tildelt går til personer som har betydd spesielt mye for kombinertsporten. Den bærer navnet Kai Arne Ringen Trophy.

– Kai Arne Ringen var en svært god leder over mange år for kombinert i Norge og betydde også svært mye for idretten vår internasjonalt, sier Stuan.

Sportssjefen ble tatt på senga og slet med å finne de rette ordene da han fikk stående applaus søndag.

– Du blir satt ut når du blir ropt opp slik foran 250-300 kombinertvenner med hele verdenseliten på plass i salen. Det var spennende, moro og litt utfordrende. Dette er en pris som henger høyt og betyr mye, sier Stuan.

Kai Arne Ringen var sentral i utviklingen av norsk og internasjonal kombinertsport i en årrekke. Han kom inn i idretten i 1978 og var blant annet leder av kombinertkomiteen i Norges Skiforbund. Han døde i 2015. (NTB)

Stuan
Foto: NTB

Siste nytt

 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB
 • Start snudde til seier: Vant etter overtidsdrama

  Start har hatt en trøblete start på sesongen og lå sist i 1. divisjon før tirsdagens kamp mot Sogndal.

  Der var det Sogndal som tok ledelsen med Edmund Baidoo etter 25 minutter, før Tom Strannegård var først på en retur og utlignet til 1-1 på overtid i den første omgangen.

  Og det var overtiden som virkelig skulle gjelde for Start. Den andre omgangen så ut til å ebbe ut uten scoringer, men i det 97. minuttet kom scoringen Kristiansand hadde ventet på. Eirik Schulze kom seg fri inne i boksen og sørget for at Start vant 2-1 - et resultat som gjør at de nå ligger over streken på bedre målforskjell enn Sandnes Ulf på kvalikplass.

  – Vi gir aldri opp. Det er vanvittig deilig, sier Start-kaptein Schulze til TV 2.

  Seieren er Starts andre seier på tre kamper, etter at de ikke vant en eneste av de syv første seriekampene for sesongen.

  Start har ni poeng etter de ti første kampene og er på 13. plass, mens Sogndal er nummer seks med 16 poeng.

  Start
  Foto: NTB
 • Duplantis vant i Ostrava – prøvde seg på 6,25

  Armand Duplantis vant stavkonkurransen under kontinentaltourstevnet i friidrett i Ostrava. Han prøvde seg deretter tre ganger på verdensrekordhøyden 6,25.

  Duplantis var vinner av konkurransen da han gikk over 5,82 i første forsøk.

  Svensken kommanderte deretter lista opp på 6,00, som han gikk over i tredje forsøk. Så flyttet han den opp til rekordhøyden 6,25, men det ble for høyt i den vanskelige vinden.

  Duplantis er ikke med i stavkonkurransen i Bislett Games torsdag. Hans neste konkurranse er i Diamond League-stevnet i Stockholm søndag.

  dGY0FglVe90
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal