Ronny Deila i Celtic

Oppsummert

Kl 13.15: Pressekonferanse med Ronny Deila. Deila fikk onsdag beskjed om at han er ferdig som klubbens manager etter denne sesongen.

 • – Vi har mye å jobbe med

  Celtic har tatt over teten i den skotske toppdivisjonen, men Ronny Deila er ikke fornøyd.

  – Vi har mye å jobbe med og forbedre. For meg er det bare et steg i riktig retning. Etter landslagspausen må vi ta nye steg og dra i samme retning., sier han til klubbens nettside.

  Deila
  Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters
 • Deilas nysignering skadd på trening

  Celtics nysignering John Guidetti måtte mandag avbryte treningen med det svenske U21-landslaget. Han ble sendt til sykehus for undersøkelser. Guidetti måtte forlate treningsøkta etter å ha fått en skade i foten. Det er dårlig nytt for Sverige, som tirsdag spiller en viktig EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia. Det er imidlertid uklart hvor alvorlig spissens skade er. 22-åringen, som denne sesongen skal spille for Ronny Deilas Celtic på lån fra Manchester City, har ennå ikke rukket å debutere for den skotske klubben.

  John Guidetti
  Foto: Darko Bandic / Ap
 • John Collins blir Deilas assistent

  John Collins skal bli Ronny Deilas assistentteener i Celtic, skriver avisa Daily Record. Collins skal begynne i jobben før Celtic starter sesongoppkjøringen, og var i møte med Deila i forrige uke. Collins spilte i sin tid seks sesonger for Celtic og fikk 58 landskamper for Skottland.

Siste nytt

 • Fossesholm dropper høydesamling

  Helene Marie Fossesholm (20) blir ikke med resten av langrennskvinnene på høydesamling til Italia i slutten av uken.

  – Jeg var litt «hissig på grøten» på høydesamlingen i august og september, sier Fossesholm i en pressemelding fra Skiforbundet.

  Hun pådro seg en forkjølelse som satt henne ut av spill en periode.

  – Selv om jeg nå er tilbake i full aktivitet så prioriterer jeg – i samråd med trenerteamet – en sesongoppkjøring jeg er vant til og føler er tryggest.

  – Helene er friskmeldt og lærte mye av høydesamlingen i Livigno og Lavaze, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vil innskrenke sponsorreglane

  18 av dei 20 klubbane i Premier League vil ha forbod mot sponsorar som har koblingar med klubbeigarane, melder Sky Sports.

  Bakgrunnen er dei omstridde nye arabiske eigarane av Newcastle United, og frykta for at dei skal teikne sponsorkontrakter med saudiarabiske statseigde selskap.

  Forbodet er i utgangspunktet mellombels og varer ein månad. Då er det meininga at eit permanent forbod skal vere på plass.

  18 av dei 20 klubbane i Premier League røysta for forbodet på det ekstraordinære medlemsmøtet måndag. Newcastle røysta imot, og Manchester City avsto frå å røyste.

  Ifølgje The Guardian meiner Newcastles advokatar at vedtaket er ulovleg. Klubben har ikkje kommentert resultatet av røystinga.

  Det saudiarabiske investeringsselskapet PIF har kjøpt 80 prosent av Newcastle. Dei andre klubbane fryktar at eigarane vil kunne omgå dei økonomiske reglane i fotballen, Financial Fair Play.

  Newcastle United
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • OL til (minst) 31 milliardar

  Ein priskalkyle for sommar-OL i australske Brisbane i 2032 viser at leikane vil koste 5 milliardar australske dollar, eller drygt 31 milliardar norske kroner, opplyser sportsminister Richard Colbeck.

  – Men på grunn av infrastrukturen som må byggjast ut, kan nok prislappen bli noko meir enn det, kommenterte Colbeck.

  Arrangørane har planlagt å oppgradere eksisterande anlegg i staden for å byggje nytt.

  Men allereie no har delstaten Queensland bestemt seg for å bruke over seks milliardar kroner på oppgradering av Gabba Cricket Gound, som blir hovudstadion.

  – Det kom litt overraskande på oss, seier sportsministeren.

  Så spørst det om budsjettet vil sprekke endå meir i dei 11 åra som gjenstår. Det var i juli i år at Brisbane blei tildelt sommar-OL 2032.

  Først er det OL i Paris i 2024 og i Los Angeles i 2028.

  Sommer-OL i Brisbane 2032
  Foto: Toru Hanai / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal