Hopp til innhold

Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld testet Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere bakken.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK. Men kvelden før var Romøren og elleve andre hoppere fra Kollenhopp i aksjon.

- Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor direkte på NRK uten at noen hadde testet bakken, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp.

Han innrømmer overfor NRK at det ikke var tilfeldig at det var profilerte Romøren som tok det første hoppet.

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Karsten Warholm blir trolig ikke å se i friidretts-NM neste uke. Mesterskapet i Sandnes arrangeres 27. til 29. juni.

  Warholm tok EM-gull på 400 meter hekk i Roma i forrige uke og har OL i Paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i Tokyo i 2021. Friidretten i OL starter 1. august.

  – NM har alltid vært et viktig arrangement for Karsten. Han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. Men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der OL blir det viktigste, skriver Warholms mor og manager, Kristine Haddal til NRK.

  – Det har derfor vært krevende å finne plass til NM i år. Men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver Haddal.

  Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. På den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av Ingebrigtsen-brødrene eller Narve Gilje Nordås.

  European Athletics Championships Karsten Warholm
  Foto: Manon Cruz / Reuters
 • Norsk 19-åring klar for Aston Villa

  Den norske 19-åringen Ethan Amundsen-Day har skrevet under for Premier League-klubben Aston Villa. Forsvarsspilleren hentes fra FC København.

  Birmingham-klubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag.

  – Vi er veldig fornøyde med signeringen. Han er en spiller med flott mentalitet og er teknisk svært begavet, sier klubbens akademisjef Mark Harrison i en uttalelse.

  Amundsen-Day ble født i Leeds, og 19-åringen startet proffkarrieren i Fredrikstad. Forsvarsspilleren er tiltenkt en plass på U21-laget.

  Sist sesong ble Aston Villa nummer fire i Premier League. Dermed skal klubben fra Birmingham spille Champions League-fotball til høsten.

  (NTB)

 • Vannet fosser inn på stadion en time før kampstart

  Kampen mellom Tyrkia og Georgia på Westfalenstadion i Dortmund opplever store vannproblemer kun en time før kampstart.

  Været fosser inn på stadion og det jobbes iherdig for å få vannet vekk fra banen og supporterne som allerede er inne på stadion.

  Myndighetene i Tyskland har sett seg nødt til å stenge flere fansoner i Dortmund, hvor kampen spilles, grunnet stormvarsel, skriver Deutsche Welle.

  Den tyske værtjenesten varslet kraftig tordenvær, hagl på opptil fem centimeter i diameter og kuling i deler av det vestlige og sentrale Tyskland. Det kan også komme tornadoer.

Sendeplan

Kl. Program Kanal