Hopp til innhold

Remis for Carlsen i første finaleparti

Magnus Carlsen og amerikanske Fabio Caruana spilte remis i det første finalepartiet i fischersjakkturneringen Freestyle Chess Goat Challenge i Tyskland.

Dermed kan turneringen avgjøres i det andre finalepartiet fredag. Hvis det heller ikke blir noen vinner der, går finalen til omspill. Der er det først hurtigsjakk, så eventuelt lynsjakk og til slutt armageddon.

Med svarte brikker klarte Carlsen å holde unna for Caruanas åpningstaktikk, og allerede etter 25 trekk sa de seg fornøyd med remis.

– Kort prosess, det var overraskende. Jeg tror han (Carlsen) var tilfreds med remis, for det var ikke noen enkel vei videre her, kommenterte Torstein Bae på VG+ Sport.

Carlsen slo Nodirbek Abdusattorov ganske greit i semifinalen, mens Caruana måtte helt til armageddon for å slå ut Levon Aronian.

Turneringen i Tyskland har inneholdt store navn som Ding Liren, Vincent Keymer, Alireza Firouzja og Dommaraju Gukesh i tillegg til de fire semifinalistene.

Fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti.

(NTB)

Norway Chess
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen

  Viktor Hovland spilte en solid runde to under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Hovland har gått runden sin to under par så langt, noe om plasserer han på en foreløpig delt sjetteplass. Han er totalt 11 slag under par, mens lederen, Xander Schauffele er 15 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal