Rekordstor norsk tropp til start til Sölden

For første gang i historien stiller Norge med ti herrekjørere i storslalåmåpningen i Sölden til helgen.

Henrik Kristoffersen

SESONGÅPNER: Henrik Kristofersen har vært i verdenstoppen i de tekniske disipliner de siste årene. Her kjører han inn til sjetteplass i Sölden i fjorårets sesongåpning

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Sammen med Østerrike har Norge dermed med flest storslalåmkjørere i den tradisjonelle verdenscupåpningen på herresiden.

Sportssjef Claus Johan Ryste sender mange av de etablerte herrene, mens også flere kjente nye fjes får sjansen til søndagens renn. I lørdagens storslalåmrenn stiller Norge med tre kvinnelige kjørere.

De siste årene har alpinlandslaget ladet opp til Sölden i østerrikske Pitztal, men i år har laget ladet opp på Juvassbreen ved foten av Galdhøpiggen.

– Sölden er et spesielt renn ettersom rennet er det eneste som går på en isbre, men vi har hatt en superbra oppkjøring. Vi har fått trene i ro å fred på breen, og har hatt en god oppladning til helgens renn, sier landslagstrenerne Christian Mitter og Tim Gfeller.

Peder Dahlum Eide og Patrick Haugen Veisten er begge debutanter i verdenscupen.

Sesongens verdenscup åpnes med storslalåm for kvinner lørdag og menn søndag. Begge rennene sendes direkte på NRK1 og NRK.no.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal