Hopp til innhold

Reagerte på trenerens intervjuer etter VM-fiasko: – Sa han burde pratet med oss først

VM-jaktstarten for de norske kvinnene på søndag ble ødelagt av dårlig skyting. Ida Lien var best av de norske med en 30. plass, og seks bom på tyve skudd. Ingrid Landmark Tandrevold endte på en 34. plass, også med seks bom.

Under mandagens pressetreff før 15-kilometeren i morgen var Tandrevold tydelig på hva hun syntes om at treneren, Patrick Oberegger, gikk hardt ut i mediene etter søndagens renn.

Han sa blant annet til VG at kvinnene viste seg fra sin verste side. Til NRK sa han videre at de skulle ta en alvorsprat.

– Jeg tror ikke han var den eneste som var frustrert. Jeg tror det var tre jenter som var minst like frustrerte. Vi prøver så godt vi kan å få det til. I går fikk vi det virkelig ikke til noen av oss, sier Tandrevold til NRK.

– Vi har en intern policy på at vi snakker med hverandre. Jeg synes det er vanskelig å svare på uttalelser fra andre gjennom media, det blir ofte litt misforstått, sier Tandrevold til VG mandag.

Søndag kveld var det møtevirksomhet i det norske laget. Både felles og individuelle samtaler.

– Det var mer individuelle møter som jeg hadde lyst til å ha. Jeg synes ikke det var noen grunn til å kjefte huden full, sier hun til NRK.

– Han (Oberegger) sa han burde ha pratet med oss først, sier hun videre til VG.

Treneren på sin side skjønner poenget til kvinnene, men mener de bør tåle litt også.

– Jeg skjønner poenget med at de ville ha det internt, siden ærlighet kan gjøre vondt. Alle skal ikke dømmes på samme måte, og derfor tok vi praten med hver enkelt. Vi har jobbet med det som er bra og sett på hva som må forbedres. Vi skal se fremover. Hver enkelt vet hva de kan gjøre for å skyte bedre. Man må tåle litt direkte tilbakemeldinger også, sier Oberegger til NRK.

Skiskytterne Ingrid Landmark Tandrevold (t.v.) og Juni Arnekleiv fotografert under medietreffet dagen før 15 km i VM i skiskyting i Nove Mesto.
Foto: NTB

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Semifinaletap for norsk Groningen-trio

  Det blir ingen nederlandsk cupfinale for de norske Groningen-spillerne Johan Hove, Isak Määttä og Kristian Lien. Feyenoord vendte til 2-1 i semifinalen.

  Hove og Määttä spilte fra start foran 46.000 tilskuere på De Kuip i Rotterdam, mens Lien fikk et kort innhopp på tampen av kampen.

  Groningen er på 6.-plass i 1. divisjon og med i opprykksjakten. Laget sjokkerte Feyenoord ved og ta ledelsen ved Laros Duarte etter en halvtimes spill. Samme mann hadde også et stolpetreff i første omgang.

  Feyenoord hevet seg etter pause. Dávid Hancko utlignet i det 62. minutt, og sju minutter før full tid ble innbytter Ondrej Lingr matchvinner tre minutter etter at han kom inn.

  Hove spilte hele kampen for Groningen, mens venstreback Määttä ble byttet ut i det 78. minutt.

  Feyenoord møter Nijmegen i cupfinalen 21. april. Også den kampen spilles på De Kuip. (NTB)

  Johan Hove
  Foto: JEROEN PUTMANS / AFP
 • Rashford ut mot kritikerne: – Vis litt menneskelighet

  Marcus Rashford sier at de som trekker hans lojalitet til Manchester United i tvil må vise «mer menneskelighet».

  26-åringen har scoret bare fem mål for klubben denne sesongen, og han har måttet tåle kritikk for innstillingen etter flere uheldige episoder.

  – Om min lojalitet til United trekkes i tvil, må jeg si fra, skriver Rashford i en artikkel for The Players' Tribune.

  – Det er som å trekke min identitet i tvil, alt jeg står for som menneske. Jeg vokste opp her og har spilt for klubben siden jeg var gutt.

  Rashford ble utviklet i klubbens akademi og har scoret 128 mål på 391 kamper for Manchester Uniteds førstelag. Forrige sesong scoret han karrierebeste 30 mål, men denne sesongen har det gått tyngre.

  – Jeg tåler kritikk. Jeg kan takle overskrifter, kritikk i podcaster, sosiale medier og aviser. Jeg tåler hva som helst, men om dere sår tvil om lojaliteten til klubben, min kjærlighet til fotball, og trekker familien min inn i det, så vil jeg be om at dere viser litt mer menneskelighet, skriver Rashford. (NTB)

  Marcus Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Supporterangrep i Bilbao: – Flere alvorlig skadd

  Et 60-talls personer skal ha vært involvert i et angrep på Atletico Madrid-supportere i Bilbao.

  Angrepet skjedde i en bar tilknyttet San Mames stadion, der Athletic Bilbao tok imot Atlético Madrid i semifinalen i den spanske cupen torsdag kveld.

  Semifinalen ble utsatt i en halvtime som følge av at Atletico Madrids lagbuss ble hindret og forstyrret i sin tur på vei til stadion.

  Flere Atlético Madrid-supportere måtte til sykehus, opplyser klubbpresident Enrique Cerezo.

  – Flere er alvorlig skadd, sier Cerezo i et TV-intervju.

  Vinneren av semifinalekampen møter Mallorca i finalen.

  Supportere av hovedstadsklubben skal ha blitt angrepet av såkalte ultras tilknyttet Athletic Bilbao. (NTB)

  Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - Athletic Bilbao v Atletico Madrid
  Foto: Vincent West / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal