Raser mot Olympiatoppen

Sprinteren Jaysuma Saidy N’dure er rasende på sjeflege Lars Engebretsen i Olympiatoppen.

Jaysuma Ndure
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Ndure mener Engebretsen skapte dopingmistanker mot ham før VM med sine uttalelser om legebehandlingen i Tyskland.

To uker etter at Jaysuma Saidi N`dure var ferdig med sitt VM tar han et oppgjør med Olympiatoppens sjeflege Lars Engebretsen.

- Jeg føler meg skikkelig trist. Dette var skikkelig dårlig gjort, sier N’dure.

I et Intervju med TV2 like før VM advarte Engebretsen mot behandlingen og injeksjonene den norske sprinteren fikk hos doktor Müller-Wohlfart i Tyskland. Dette mener Jays skapte dopingspekulasjoner rundt han som utøver.

- Jeg fikk ikke sove i det hele tatt under friidretts-VM, sier N’dure. Anklagene gikk sterkt innpå han.

Engebretsen beklager

Lars Engebretsen avviser blankt at han har beskyldt sprinteren for å ha dopet seg. Men sjeflegen tar selvkritikk.

- Han (N’dure) er misfornøyd med tidspunktet som denne saken blir tatt opp på, rett før VM. Og det skjønner jeg. Han har reagert voldsomt på det, og det beklager jeg.

Jaysuma Saidi N’dure mener at en sjeflege i Olympiatoppen ikke skal være med å spre rykter på denne måten.

- Hvis du er en bra lege kan du ikke komme å sette ut spekulasjoner om en annen lege, sier N’dure

Lars Engebretsen sier han har prøvd å komme i kontakt med Jays for å snakke ut, uten å lykkes. Jays på sin side nekter å snakke med Engebretsen.

- Jeg trenger ikke å snakke med han. Jeg vil ikke snakke med sånne folk, avslutter sprinteren

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal