Rally Norway klare for mer VM

Med over 200.000 tilskuere under Rally Norway satser VM-arrangøren maksimalt for å bli fast VM arrangør fremover.

Vinnerne av Rally Norway 2007
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Rally Norway 2007 ble det største publikumsarrangementet i Norge siden Ski-VM i Trondheim. Derfor har det Det internasjonal bilsportsforbundet (FIA) gitt veldig god karakter til Rally Norway som førstegangsarrangør, noe som betyr mye for å bli tildelt nye VM-runder.

- Vi har store forhåpninger om å komme med i VM-sirkuset fra 2009, men med årets suksess bak oss, er også Rally Norway klar for en eventuell VM-runde allerede i 2008, sier Even Wiger, daglig leder i Rally Norway.

Hviler ikke på laurbær

Kvaliteten på den norske VM-runden er som sagt lagt godt merke til i FIA som tildeler VM-rundene. Den foreløpige rapporten gir Rally Norway veldig gode karakterer både for den tekniske gjennomføringen av løpet, publikumsoppslutningen, den politiske støtten lokalt og nasjonalt, den enorme norske mediadekningen og Rally Norways evne til å handle raskt og løse situasjoner som oppstår. Fra flere kanter er Rally Norway blitt oppmuntret til å arbeide for en ny VM-runde allerede i 2008.

- Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene. Samtidig med at vi fortsatt evaluerer og oppsummerer, er vi i full gang med nye slagplaner. Det vi leverte nå, er en veldig sterk søknad. Jeg tror det blir utrolig vanskelig å komme utenom Rally Norway kanskje alt neste år. Foruten intenst arbeid for innpass i de riktige fora, vil det i ukene og månedene som kommer bli gjort et omfattende arbeid for å påvirke beslutningsprosessene i disse foraene. Vi skal sørge for at Rally Norway blir husket. Man skal aldri si aldri, og vi skal sørge for å vedlikeholde bevisstheten om den norske suksessen også når 2008 diskuteres, fastslår Even Wiger.

Støtteerklæringer

Andre tilbakemeldinger og vurderinger av Rally Norway og jobben som ble gjort som VM-arrangør, er overveldende positive. Ikke minst rallyteamene og førerne likte konkurransen, vegene og opplegget i Norge veldig godt. International Sportsworld Communicators (ISC) som har de kommersielle rettighetene til Rally-VM og som forsyner TV-stasjoner over hele verden med VM-materiale, roser Norge opp i skyene. ISC-sjef David Richards har ikke lagt skjul på at han gjerne ser Rally Norway i VM-kalenderen allerede i 2008.

- På mange måter har Rally Norway allerede satt en ny standard. Ikke minst gjelder det kvalitet på detaljer og ved å tenke tilgjengelighet for publikum, flere tilrettelagte arenaer med enkel atkomst, fokus på miljø og samfunnsansvar, sier Even Wiger.

Tilskuere

Antall tilskuere på hver enkelt arena er et svært viktig nøkkeltall for Rally Norways videre planlegging. Tall for bruk av rallypass, tellinger og observasjoner fra bilder, video, inboard kamera i deltakerbiler og flybilder må settes sammen for å finne riktige tall for vår planlegging videre. Det tar tid å gjøre en slik jobb, men det kan fastslås at det var anslagsvis mer enn 16.000 tilskuere på åpningen på Hamar, det var over 18.000 tilskuere på Kirkenæretappen, og det var over ca 22.000 tilskuere fordelt på to dager i Ankerskogen.

- Det totale anslaget tilsier over 200.000 tilskuere totalt, og halvparten av dem var tilreisende. Da sier det seg selv at det er et stort prosjekt sier Wiger.

Siste nytt

 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Johansson imponerte i Engelberg

  Robert Johansson var best av de norske hopperne i fredagens kvalifisering i Engelberg med en tredjeplass. Også de fem andre nordmennene får hoppe lørdag. Johansson slo til med 135 meter. Best i kvalifiseringen var verdenscupleder Ryoyu Kobayashi fra Japan.

  SKI JUMPING-WORLD-POL
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal