Hopp til innhold

Rally Norway klare for mer VM

Med over 200.000 tilskuere under Rally Norway satser VM-arrangøren maksimalt for å bli fast VM arrangør fremover.

Vinnerne av Rally Norway 2007
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Rally Norway 2007 ble det største publikumsarrangementet i Norge siden Ski-VM i Trondheim. Derfor har det Det internasjonal bilsportsforbundet (FIA) gitt veldig god karakter til Rally Norway som førstegangsarrangør, noe som betyr mye for å bli tildelt nye VM-runder.

- Vi har store forhåpninger om å komme med i VM-sirkuset fra 2009, men med årets suksess bak oss, er også Rally Norway klar for en eventuell VM-runde allerede i 2008, sier Even Wiger, daglig leder i Rally Norway.

Hviler ikke på laurbær

Kvaliteten på den norske VM-runden er som sagt lagt godt merke til i FIA som tildeler VM-rundene. Den foreløpige rapporten gir Rally Norway veldig gode karakterer både for den tekniske gjennomføringen av løpet, publikumsoppslutningen, den politiske støtten lokalt og nasjonalt, den enorme norske mediadekningen og Rally Norways evne til å handle raskt og løse situasjoner som oppstår. Fra flere kanter er Rally Norway blitt oppmuntret til å arbeide for en ny VM-runde allerede i 2008.

- Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene. Samtidig med at vi fortsatt evaluerer og oppsummerer, er vi i full gang med nye slagplaner. Det vi leverte nå, er en veldig sterk søknad. Jeg tror det blir utrolig vanskelig å komme utenom Rally Norway kanskje alt neste år. Foruten intenst arbeid for innpass i de riktige fora, vil det i ukene og månedene som kommer bli gjort et omfattende arbeid for å påvirke beslutningsprosessene i disse foraene. Vi skal sørge for at Rally Norway blir husket. Man skal aldri si aldri, og vi skal sørge for å vedlikeholde bevisstheten om den norske suksessen også når 2008 diskuteres, fastslår Even Wiger.

Støtteerklæringer

Andre tilbakemeldinger og vurderinger av Rally Norway og jobben som ble gjort som VM-arrangør, er overveldende positive. Ikke minst rallyteamene og førerne likte konkurransen, vegene og opplegget i Norge veldig godt. International Sportsworld Communicators (ISC) som har de kommersielle rettighetene til Rally-VM og som forsyner TV-stasjoner over hele verden med VM-materiale, roser Norge opp i skyene. ISC-sjef David Richards har ikke lagt skjul på at han gjerne ser Rally Norway i VM-kalenderen allerede i 2008.

- På mange måter har Rally Norway allerede satt en ny standard. Ikke minst gjelder det kvalitet på detaljer og ved å tenke tilgjengelighet for publikum, flere tilrettelagte arenaer med enkel atkomst, fokus på miljø og samfunnsansvar, sier Even Wiger.

Tilskuere

Antall tilskuere på hver enkelt arena er et svært viktig nøkkeltall for Rally Norways videre planlegging. Tall for bruk av rallypass, tellinger og observasjoner fra bilder, video, inboard kamera i deltakerbiler og flybilder må settes sammen for å finne riktige tall for vår planlegging videre. Det tar tid å gjøre en slik jobb, men det kan fastslås at det var anslagsvis mer enn 16.000 tilskuere på åpningen på Hamar, det var over 18.000 tilskuere på Kirkenæretappen, og det var over ca 22.000 tilskuere fordelt på to dager i Ankerskogen.

- Det totale anslaget tilsier over 200.000 tilskuere totalt, og halvparten av dem var tilreisende. Da sier det seg selv at det er et stort prosjekt sier Wiger.

Siste nytt

 • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

  Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

  Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

  Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

  Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
 • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

  Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

  Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

  Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

  Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

  – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

  Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal