NRK Meny
Normal

Psykisk tøft

I dag ventes det igjen spurtoppgjør i Tour de France. Hushovd innrømmer at det er hardt for psyken.

Thor Hushovd
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Ja, det er absolutt. Spurtere må hele tiden være på hugget, sier han til NRK.

- Steintøft

Hushovds trener Atle Kvålsvoll er enig; det å være den som skal sette kronen på verket for lagkameratenes slit gjennom en lang etappe er tøft.

- Det er steintøft. Du har et press på deg, du skal prestere på de siste 100 meterene og kjempe om posisjoner. Det er en mental greie som betryr veldig mye, og for å greie det må du være mentalt sterk, mener han.

Håper på spurtoppgjør

Dagens etappe i Tour de France er drøye 23 mil, og er den siste spurtetappen før fjellene.

Les om 5. etappe i Tour de France

Det er den siste før fjellene, og Kvålsvoll venter seg spurtoppgjør.

- Vi håper på det, men dagen etter en tempoetappe er det mange som ønsker å gå i brudd. Det er en del som er slitne etter gårsdagen. Det blir nok en gang spennende, tror han.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal