Hopp til innhold

PSG må finne ny stadion: – Vi har kastet bort flere år

Paris Saint-Germain varsler at klubben må skaffe seg et nytt hjem etter at den blir nektet å kjøpe Parc des Princes.

Det kom fram da PSG-president Nasser al-Khelaifi møtte pressen etter Uefa-konferansen i Paris torsdag. Tidligere i uken bekreftet myndighetene i Paris at Parc des Princes ikke er til salgs.

– Vi har kastet bort flere år ved å prøve å skaffe oss det (stadionet). Nå er det lettere for oss, for vi vet hva vi vil. Vi vil flytte fra Parc des Princes, sa al-Khelaifi.

PSG uttalte i fjor at de ville utforske andre alternativer etter at Paris-ordfører Anne Hidalgo sa at stadionet ikke kunne kjøpes.

– Et salg er ikke ønskelig, og det er fordi det ville vært en avgjørelse vi ikke kan omgjøre. Det er derfor vi må utelukke salg av Parc des Princes i dag. Vi vil ikke selge en del av arven til Paris, sa idrettsbyråd Pierre Rabadan tirsdag.

Parc des Princes har vært hjemmebanen til PSG siden 1974. Klubben ble grunnlagt fire år tidligere.

Dermed ser det ut til at klubbens opphold i storstua med en kapasitet på over 48 000 tilskuere, er ved veis ende.

(NTB)

aGNvKiRpPBc
Foto: AP

Siste nytt

 • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

  Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

  Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

  I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

  – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

  – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

  OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

  (NRK/©NTB)

  Ole Martin Halvorsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

  Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

  Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

  Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

  – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

  Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

  Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

  Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal