Hopp til innhold

Prisdryss for Bryte-Berge: – Nå blir det èn øl og trening i morgen

HAMAR (NRK): Stig-André Berge hadde ikke forberedt ett eneste ord til en takketale, og ante ikke hva han skulle si da han ble klappet opp på scenen for tredje gang.

Prisvinner Stig-André Berge på scenen sammen med kjæresten Rosell Utne etter Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.

GALLAKONGEN: Stig-André Berge tok med kjæresten Rosell Utne opp på scenen etter Idrettsgallaen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Hjertet mitt tåler snart ikke de greiene her. Hva skal jeg si a? Jeg har jo takket alle, sa bryteren fra Groruddalen i Oslo da han hentet beviset på at han er årets navn.

Stig-André Berge ble gallakongen i CC Amfi på Hamar. Han mente han «aldri hadde blitt så satt ut før» som da han ble kåret til årets forbilde. Så vant han utøvernes pris. Og til slutt bidro det norske folk til at han er årets navn.

– Dette var absolutt ikke som ventet. Jeg hadde håpet jeg kanskje skulle få én pris. Og da hadde jeg mest tro på utøvernes pris siden jeg har fått ekstremt mye tilbakemeldinger fra utøvere etter OL. Men at det skulle bli tre priser? Nei, dette er stort, sier Berge til NRK på podiet etter Idrettsgallaen.

Skal gifte seg

Der står han sammen med sine kommende kone, som var en av de mange han rakk å takke i løpet av de tre talene.

– Jeg hadde ikke så tro på å vinne noen pris at jeg hadde skrevet noe på forhånd. Nå er jeg bare helt tom, sier Berge.

– Kan dette måle seg med OL-bronsen?

– Akkurat nå når jeg står her - ja. Jeg har blitt satt pris på av folk i miljøet mitt, men dette er hele Norge. Det er ekstremt stort for en som driver en liten idrett. Og det er tre ganske forskjellige priser. En fra juryen, en fra det norske folk og en fra utøverne.

Stig Andre Berge valgte å ta en dans da han vant prisen som årets forbilde.

– Hvordan skal dette feires?

– Vi reiser til hotellet for nachspiel. Nå blir det én øl og trening i morgen.

– Så det blir trening i morgen?

– Ja, det må jo bli det? Det er ikke lenge til Tokyo! Dette gir meg enorm motivasjon for de neste fire årene. Jeg kommer til å gå på trening i morgen med enorm energi.

Prisvinnerne:

Årets fotballspiller i Norge (Gullballen): Ada Stolsmo Hegerberg.

Årets Gjennombrudd: Filip Ingebrigtsen.

Årets lag: Det norske kvinnelandslaget i håndball.

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver: Sarah Louise Rung.

Årets trener: Johan Flodin.

Årets kvinnelige utøver: Ada Stolsmo Hegerberg.

Årets ildsjel: Svein Robert Vestå.

Årets forbilde: Stig-André Berge.

Årets mannlige utøver: Henrik Kristoffersen.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Andreas Bjørnstad.

Utøvernes pris: Stig-André Berge.

Årets navn: Stig-André Berge.

Idrettsgallaens hederspris: Gerhard Heiberg.

Ståle Solbakken kan bekrefte at han har vært i samtale med Semb om å ta over landslagssjefsjobben i fotball, men vil ikke dele særlig mye mer enn det.

Siste nytt

 • Lundby tar konkurransepause etter Lillehammer

  Maren Lundby hopper i Lysgårdsbakken på Lillehammer denne helgen, men så tar hun en konkurransepause.

  – Det er for å få jobben gjort inn mot de viktigste tingene i år, sier Lundby til NRK.

  – Jeg føler for å prioritere i år. Det har vært en annerledes oppkjøring, og jeg har hoppa lite. Det er rett og slett for å maksimere inn mot VM, Raw Air og Vikersund. Det viktigste er i februar og mars, sier hun videre.

  Etter planen skal Lundby være tilbake i konkurranse i slutten av januar. Frem til da skal hun trene og forberede seg hjemme på Lillehammer.

  – Jeg har god erfaring med å få arbeide i fred og ro, og droppe å reise rundt i verden, sier hun.

  Lundby har vunnet så å si alt som er og står med ett OL-gull fra 2018 og to VM-gull fra 2019 og 2021. I tillegg har hun tre VM-sølv og tre VM-bronse.

  Hopplandslaget 2022/23
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • TV 2: NFF og LSK mot samarbeid om utbedret treningsanlegg

  Norges Fotballforbund (NFF) og Lillestrøm Sportsklubb (LSK) går sammen om å forbedre treningshverdagen til landslagsstjernene, melder TV 2.

  – Dialogen er svært god, og vi forventer en relativt snarlig avklaring, sier direktør for kommunikasjon i NFF Gro Tvedt Anderssen til kanalen.

  Fotballforbundet har i lang tid ønsket seg et eget treningsanlegg til landslagene. Den drømmen er ikke knust, men enn så lenge ser det ut til å de må klare seg med et samarbeid med LSK.

  Ifølge TV 2 er NFF og eliteserieklubben i disse dager i dialog om å bli enige om et spleiselag som skal utbedre treningsfeltet ved Åråsen.

  Dersom Norden blir tildelt EM for kvinner i 2025, vil banen bli sentral i den forbindelse, opplyser NFF. De har ikke ønsket å kommentere kostnaden for et slikt anlegg.

  Lillestrøm har i dag to treningsbaner noen hundre meter unna Åråsen stadion. NFF opplyser at det i første omgang handler om å installere undervarme på en bane, legge nytt gress og få på plass garderobefasiliteter.

  Fotballforbundet vil få en eksklusiv rett til banene på internasjonale datoer. I utgangspunktet skal banene brukes av A-landslagene på herre- og kvinnesiden.

  (©NTB)

  Solbakken
  Foto: Hanna Johre / NTB
 • Sveitsisk alpinist pådro seg hjernerystelse etter stygt fall

  Den sveitsiske alpinister Mauro Caviezel fikk en kraftig hjernerystelse etter han gikk i isen under super-G-rennet i Lake Louise forrige helg.

  Det melder Det sveitsiske skiforbundet på sitt nettsted.

  – Undersøkelsene i Sveits har bekreftet kraftig hjernerystelse etter fallet i Canada. Heldigvis forble resten av kroppen stort sett uskadd foruten noen skrammer, blåmerker og en strekk. Landslagsutøveren skal gjennom ytterligere nevrologiske tester neste uke, skriver forbundet.

  34-åringen traff en port og falt fremover over skien i en ellers enkel del av løypa. Rennet ble stoppet i over 20 minutter.

  Etter over ti minutter med medisinsk behandling i bakken reiste Caviezel seg opp for egen maskin, før han ble hentet med helikopter og fraktet videre til sykehus. (NTB)

  Canada World Cup Skiing
  Foto: Jeff McIntosh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste