Hopp til innhold

Premier League-manager freser: – Hva er vitsen med VAR?

Wolves-manager Gary O'Neil var mektig forbannet etter at det ene poenget mot Everton røk på overtid mandag. Han fyrte løs mot VAR.

– Hva er vitsen med VAR? Spurte Wolves-sjefen etter at et sent straffespark ga 2-3-tap.

VAR-dommerne sendte kampleder Michael Salisbury ut på sidelinjen for å se på situasjonen som resulterte i straffesparket som avgjorde kampen. Salisbury bedømte i utgangspunktet ikke episoden til å være en forseelse, men ombestemte seg etter å ha sett reprisen.

Tidligere i omgangen hadde hvert av lagene fått et straffespark.

– Jeg synes ikke VAR har vært til hjelp for fotballen, sa manager O'Neil etterpå.

– Jeg mener dommeren ville ha gjort en bedre jobb på egen hånd. Jeg tror ikke VAR hjalp ham, men det var faktisk til hinder for ham, la han til.

Han mener kontakten mellom Wolves-spiller Joao Gomes og Fulhams Harry Wilson, som ledet til det siste straffesparket, var minimal og ikke nok til å blåse.

O'Neil opplyser at han snakket med dommer Salisbury etter kampen. Der skal sistnevnte ha innrømmet at det første straffesparket trolig ikke burde blitt idømt.

– Det hjelper ikke meg. Det hjelper heller ikke alle supporterne som hadde reist hele denne veien for å se på laget. Det hjelper ikke spillerne som føler seg frustrerte igjen, sa O'Neil.

– Jeg har hatt en skikkelig voksensamtale med ham (Salisbury), og jeg prøvde å holde meg rolig. Jeg er ikke sint på noen, la han til.

O'Neil er ingen VAR-tilhenger.

– Det kan ikke være sånn, med all teknologien som finnes og i den største ligaen i verden, at vi gjør så mange feil. Det kan ikke være greit, sa Wolves-sjefen.

Han hevder han hele tiden har vært VAR-tilhenger, men at det endret seg mandag.

(©NTB)

FU76qsjg0eE
Foto: AP

Siste nytt

 • Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Casper Ruud tok seg greit videre til semifinalen i ATP-turneringen i Mexico med å slå Nuno Borges fra Portugal i strake sett.

  Kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. Fjerdeseedede Ruud hadde aldri møtt Borges før torsdagens kvartfinale. Portugiseren slo australske Max Purcell i sin kamp i 2. runde, men Ruud tok seg greit av Marcos Giron med 6-1, 6-0.

  I semifinalen møter Ruud vinneren av greske Stefanos Tsitsipas og amerikanske Aleksandar Kovacevic.

  (NTB)

 • Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det

  Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben.

  20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027.

  Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen.

  Etter torsdagens tap i serieligaen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen.

  I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham.

  (©NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0

  Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra Halden med 10–0 foran godt besatte tribuner.

  Storhamar satset på å fylle Hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte.

  Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2–0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter.

  Maxime Trepanier økte til 4–0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7–0 i midtperioden.

  Canadiske Trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9–0 før Andreas Dahl ordnet 10–0 og tosifret.

  Seieren var lagets 25. strake seier.

  (©NTB)

  Storhamar
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal