NRK Meny

Portugisisk dommer på Ullevaal

Olegario Benquerenca (44) fra Portugal dømmer mandagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norge og Bulgaria. Han er en rutinert dommer med mange års storkamperfaring i mesterligaen og landskamper.

Benquerenca dømte også i VM-sluttspillet i 2010. Da dømte han blant annet kvartfinalen mellom Ghana og Uruguay, der han viste ut Luis Suarez for viljehands på målstreken rett før slutt (bildet).

Benquerenca er kjent for å bruke dramatiske gester og fakter som del av sin kampledelse. Han har ikke tidligere dømt Norges landslag, men han dømte Rosenborgs hjemmekamp mot Metalist Kharkiv i europaligaen for to år siden.

Olegario Benquerenca
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / Afp

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live