NRK Meny
Normal

EMs kjedeligste kamp slaktes: – Drittsekker. Straffekonk var hele grunnen til at jeg holdt ut.

Etter 117 minutter uten skudd på mål, sendte Ricardo Quaresma (32) Portugal til himmels.

Ricardo Quaresma

MATCHVINNER: Quaresma scoret kampens eneste mål.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Nani spilte frem Cristiano Ronaldo ute til høyre, han fyrte av et skudd som Danijel Subašić stoppet, og Quaresma headet inn returen. Inntil da hadde de to stjernegalleriene levert en forestilling som ble latterliggjort av «hele» internett.

– Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at det ikke blir straffekonk, men et slag Ludo som skal avgjøre dette, skrev Rosenborg-spiller Pål André Helland på stillingen 0-0.

– Det er «Fuglefjellet - minutt for minutt» på NRK2 om noen trenger litt action før straffekonken, meldte komiker Nils-Ingar Aadne.

– Denne kampen er null og nullere og kommer til å bli null-null frem til evigheten pluss null, mente ESPN-journalist Iain Macintosh.

Samme mann var svært lite begeistret da målet tre minutter før slutt i den andre ekstraomgangen.

– Drittsekker. Straffekonk var hele grunnen til at jeg holdt ut.

Ifølge statistikktjenesten Opta oppgjøret mellom Portugal og Kroatia den første kampen i en stor turnering med null skudd på mål i ordinær tid siden 1980, og NRKs kommentator var tydelig frustrert underveis:

– Kom igjen, karer! Dere kan bedre enn dette her, nærmest ropte Olav Traaen.

Så kjedelig var kampen

 • Kampens første og siste skudd på mål kom med ett minutts mellomrom.

 • Ronaldo hadde flere pasninger bakover enn fremover.

 • Ronaldo hadde null ballberøringer i Kroatias boks før pause.

 • Kroatia hadde null skudd på mål.

 • Supporterne måtte «pine» seg gjennom 120 sjansefattige minutter, og de ble ikke engang belønnet med straffekonk til slutt.

 • Da det endelig ble mål, så var det ikke spesielt pent. (Bortsett fra Nanis pasning til Ronaldo i forkant av målet, da. Den oste det klasse av).​

– Han blir sparket regelrett ned

Fasiten før ekstraomgangene var nitrist lesning: Null skudd på mål fra noen av lagene, men det kunne vært annerledes. 20 minutter inn i den andre omgangen ble Portugal nemlig trolig snytt for straffe, da Ivan Strinić sparket ned Nani i Kroatias boks. Dommer Carlos Velasco vinket spillet videre.

– Det er straffespark. Det er det ingen tvil om. Han blir sparket regelrett ned. Det er soleklart straffespark. Han må jo ha hatt øynene igjen, han dommeren på linja der, kommenterte en oppgitt Karl Petter Løken på NRK P1.

Det hele skjedde i en ok kroatisk periode. Etter en dørgende kjedelig omgang var det nemlig Kroatia som tak i kampen, og både Marcelo Brozović og Domagoj Vida var farlig frempå før straffesituasjonen. Ingen av dem klarte å sette avslutningen mellom stengene.

SNYTT FOR STRAFFE? Karl Petter Løken er tydelig på at Nani skulle hatt straffe her.

Brukbar Pepe-mulighet

Den første omgangen var stort sett et langt gjesp. Pepe burde muligens ha sendt Portugal i ledelsen, men det var alt som skjedde.

Perisic

HAIR ON FLEEK: Lite å utsestte på sveisen til Ivan Perisic.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Det er en kjempemulighet for Portugal, kommenterte NRK-ekspert Karl Petter Løken, etter at Raphael Guerreiro slo et frispark fra venstre mot bakre stolpe, og urokråka fikk til en brukbar heading.

Kroatia overrasket mange da de snudde 0-1 til 2-1 mot Spania tidligere i uken. Det var uten både Luka Modric og Mario Mandzukic, som begge var tilbake i dag.

Likevel evnet ikke laget å skape noe som helst før hvilen mot Portugal. Sveisen til Ivan Perisic bidro imidlertid med litt farger i en ellers bekmørk forestilling.

– Om det er noe trøst, så var vi det beste laget i 120 minutter. Vi hadde flere sjanser, hadde ballen mer og dominerte i kampen. Slik er fotball, sier Kroatia-trener Ante Čačić etter nederlaget.

PS: Portugal møter Polen i kvartfinalen.

Siste nytt

 • Overbevisende Roma-seier

  Roma slo nedrykkstruede SPAL 3–0 på bortebane i det som var den siste kampen før semifinalen i mesterligaen mot Liverpool tirsdag.

  Vicari, Nainggolan og Schick satte målene for Roma som ligger på tredjeplass i den italianske toppdivisjonen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Elisabetta Baracchi / AP
 • Tunet sikret NM-gull med storseier

  Tunet er norgesmester i innebandy for kvinner etter utrolige 10-1-seier i finalen mot Sveiva. Tunet tok ledelsen allerede etter tre minutter, og var overlegne i finalen.

  Det er klubbens niende NM-gull på kvinnesiden.

  Tunet NM-finale mot Sveiva
  Foto: NBF
 • Ajer og Celtic snublet

  Kristoffer Ajer spilte hele kampen og kunne ha sikret seriegullet med Celtic borte mot Hibernian, men det ble 1-2-tap lørdag ettermiddag.

  Celtic leder med 13 poeng ned til Rangers, Aberdeen og nettopp Hibernian.

  Kristoffer Ajer
  Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk