EMs kjedeligste kamp slaktes: – Drittsekker. Straffekonk var hele grunnen til at jeg holdt ut.

Etter 117 minutter uten skudd på mål, sendte Ricardo Quaresma (32) Portugal til himmels.

Ricardo Quaresma

MATCHVINNER: Quaresma scoret kampens eneste mål.

Nani spilte frem Cristiano Ronaldo ute til høyre, han fyrte av et skudd som Danijel Subašić stoppet, og Quaresma headet inn returen. Inntil da hadde de to stjernegalleriene levert en forestilling som ble latterliggjort av «hele» internett.

– Jeg blir ikke overrasket om det viser seg at det ikke blir straffekonk, men et slag Ludo som skal avgjøre dette, skrev Rosenborg-spiller Pål André Helland på stillingen 0-0.

– Det er «Fuglefjellet - minutt for minutt» på NRK2 om noen trenger litt action før straffekonken, meldte komiker Nils-Ingar Aadne.

– Denne kampen er null og nullere og kommer til å bli null-null frem til evigheten pluss null, mente ESPN-journalist Iain Macintosh.

Samme mann var svært lite begeistret da målet tre minutter før slutt i den andre ekstraomgangen.

– Drittsekker. Straffekonk var hele grunnen til at jeg holdt ut.

Ifølge statistikktjenesten Opta oppgjøret mellom Portugal og Kroatia den første kampen i en stor turnering med null skudd på mål i ordinær tid siden 1980, og NRKs kommentator var tydelig frustrert underveis:

– Kom igjen, karer! Dere kan bedre enn dette her, nærmest ropte Olav Traaen.

Så kjedelig var kampen

• Kampens første og siste skudd på mål kom med ett minutts mellomrom.

• Ronaldo hadde flere pasninger bakover enn fremover.

• Ronaldo hadde null ballberøringer i Kroatias boks før pause.

• Kroatia hadde null skudd på mål.

• Supporterne måtte «pine» seg gjennom 120 sjansefattige minutter, og de ble ikke engang belønnet med straffekonk til slutt.

• Da det endelig ble mål, så var det ikke spesielt pent. (Bortsett fra Nanis pasning til Ronaldo i forkant av målet, da. Den oste det klasse av).​

– Han blir sparket regelrett ned

Fasiten før ekstraomgangene var nitrist lesning: Null skudd på mål fra noen av lagene, men det kunne vært annerledes. 20 minutter inn i den andre omgangen ble Portugal nemlig trolig snytt for straffe, da Ivan Strinić sparket ned Nani i Kroatias boks. Dommer Carlos Velasco vinket spillet videre.

– Det er straffespark. Det er det ingen tvil om. Han blir sparket regelrett ned. Det er soleklart straffespark. Han må jo ha hatt øynene igjen, han dommeren på linja der, kommenterte en oppgitt Karl Petter Løken på NRK P1.

Det hele skjedde i en ok kroatisk periode. Etter en dørgende kjedelig omgang var det nemlig Kroatia som tak i kampen, og både Marcelo Brozović og Domagoj Vida var farlig frempå før straffesituasjonen. Ingen av dem klarte å sette avslutningen mellom stengene.

SNYTT FOR STRAFFE? Karl Petter Løken er tydelig på at Nani skulle hatt straffe her.

Brukbar Pepe-mulighet

Den første omgangen var stort sett et langt gjesp. Pepe burde muligens ha sendt Portugal i ledelsen, men det var alt som skjedde.

Perisic

HAIR ON FLEEK: Lite å utsestte på sveisen til Ivan Perisic.

– Det er en kjempemulighet for Portugal, kommenterte NRK-ekspert Karl Petter Løken, etter at Raphael Guerreiro slo et frispark fra venstre mot bakre stolpe, og urokråka fikk til en brukbar heading.

Kroatia overrasket mange da de snudde 0-1 til 2-1 mot Spania tidligere i uken. Det var uten både Luka Modric og Mario Mandzukic, som begge var tilbake i dag.

Likevel evnet ikke laget å skape noe som helst før hvilen mot Portugal. Sveisen til Ivan Perisic bidro imidlertid med litt farger i en ellers bekmørk forestilling.

– Om det er noe trøst, så var vi det beste laget i 120 minutter. Vi hadde flere sjanser, hadde ballen mer og dominerte i kampen. Slik er fotball, sier Kroatia-trener Ante Čačić etter nederlaget.

PS: Portugal møter Polen i kvartfinalen.

• Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

– Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

(NTB)

FOmDNHw_B34
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

– Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

– Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

Troppen:

Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).