Hopp til innhold

Så nær var Piasecki en OL-revansj

Drøye fire måneder etter OL-sølvet i London, lå alt til rette for at Bartosz Piasecki skulle få sin revansj mot Ruben Limardo. Men det ble bare nesten.

Piasecki og Limardo

Bartosz Piasecki (t.h.) møtte gullvinneren fra OL, Ruben Limardo, i finalen i Oslo Cup lørdag kveld. Det ble et nervepirrende drama som Limardo til slutt vant.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Limardo ble invitert hit i dag for å få bank, men det ble dessverre ikke slik. Jeg viste god fekting, men han var igjen bittelitt bedre enn meg, sier Bartosz Piasecki til NRK.

Lørdag kveld ble Oslo Cup arrangert i Den norske opera. Fektere fra 19 forskjellige land hadde fektet hele dagen, og nå – som i OL – var det Bartosz Piasecki og Ruben Limardo som sto igjen til slutt i finalen.

Nervepirrende drama

Og for en forrykende finale de drøye 400 publikummerne i scene 2 ble vitne til. Piasecki fektet som en mester og ledet nesten hele veien. «Alle» trodde nordmannen endelig skulle få sin revansj, men Ruben Limardo ville det annerledes. På stillingen 14-14 var Venuzuelas svar på Zorro stekest og tok kampens siste stikk.

– Starten var jevn, jeg fikk ledelsen jeg trengte, men jeg hadde likevel aldri helt kontroll. Han kom helt på slutten, og da var det tenkte jeg: «Enten så går det eller så går det ikke». Dessverre gikk det feil vei, sier Piasecki.

OL-mesteren Limardo hevder han ikke følte noe press i forkant av finalen. Han mener Piasecki har blitt en bedre fekter siden forrige duell.

– Piasecki var veldig sterk i dag. Han fekter vakkert. Dette er ikke det siste vi har sett av ham, sier Limardo.

Limardo

Så glad ble Ruben Limardo etter å ha vunnet over Bartosz Piasecki igjen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Nærmer seg verdenstoppen

Selv om opera og ballett kan være spennende, har Operaen trolig ikke servert et så nervepirrende drama før. De 400 publikummerne gipset, heiet og klappet, mens hovedrollene på scenen duellerte med elegante bevegelser. For hvert poeng som ble sanket kom det høye jubelbrøl fra scenen. Til tross for at det ikke var et OL-gull i premie, var det mye følelser innvolvert.

– Det var utrolig gøy å få lov til å fekte her i Operaen. Alt var egentlig perfekt. Dette var en stor fest. Og det var morsomt at det var vi to som endte i finalen til slutt, sier Piasecki.

Mens Limardo er nummer tre på verdensrankingen, har nordmannen gått fra å være nummer 47 før OL til å ligge på en 14. plass nå.

– Hvor langt unna verdenstoppen er du?

– Det er vanskelig å si. Det er ikke så mye som skiller nummer 1 og 50. Man må være på hugget hele tiden – det er en tøff idrett, svarer Piasecki.

Limardo kan trolig ta på seg litt av æren for Piaseckis enorme fremgang. Ettersom mannen fra Venezuela bor og trener i Polen og Piasecki er født i samme land, møtes de ofte. Piasecki forteller at de er svært gode venner utenfor pisten.

– Han er en av de aller beste fekterne, og jeg har lært utrolig mye av ham, sier nordmannen.

Operaen

Over 400 publikummere hadde tatt turen til operaen for å overvære finalen.

Foto: Lars Bryne

Siste nytt

 • The Athletic: Migrantarbeider døde i arbeidsulykke under VM

  The Athletic hevder en migrantarbeider mistet livet i en arbeidsulykke i forbindelse med VM. Det skal ha skjedd mens han jobbet på treningsbanen til Saudi-Arabias landslag.

  Nettstedet skriver at det gjelder en filipiner i starten av 40-årene.

  – Fifa er i dyp sorg etter tragedien, og våre tanker går til arbeiderens familie, skriver Fifa i en uttalelse.

  Qatarske myndigheter skal også være oppmerksomme på dødsfallet og det hevdes de etterforsker saken.

  Migrantarbeidere i Qatar.
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Bach: IOC ser på muligheter for å inkludere utøvere fra Russland og Belarus

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) undersøker måter å inkludere utøvere fra Russland og Belarus til internasjonale konkurranser og OL i Paris 2024.

  – Vi må utforske måter å overvinne dette dilemmaet på, og være tro mot vårt oppdrag. Sanksjonene forblir på plass, men vi trenger fortsatt beskyttelse av integriteten til internasjonale arrangementer. Dette er situasjonen vi må overvinne. Internasjonal konkurranse må være rettferdig og for alle, sa IOC-president Thomas Bach, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  Bach fortalte på en pressekonferanse at saken ble diskutert grundig av hovedstyret i løpet av tre dagene med møter som ble avsluttet onsdag.

  Samtalene mellom IOC, idrettsutøverrepresentanter, Det internasjonale idrettsforbundet (IFs) og Nasjonale olympiske komiteer (NOC) skal fortsette på et olympisk toppmøte som er planlagt fra fredag ​​og i dagene utover.

  Bach siterte FNs generalforsamlingspresident Csaba Körösi som forrige uke sa at det var «mer lovende hvis nasjoner konkurrerer på idrettsbaner i stedet for på slagmarker.»

  Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt i de fleste internasjonale idrettsforbund siden invasjonen av Ukraina i februar. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Infantino skryter av høye TV-tall under Qatar-VM: – Tidenes gruppespill

  Fifa-president Gianni Infantino ser ikke ut til å bry seg om kritikken som har haglet rundt fotball-VM i Qatar når han skryter at hvor bra mesterskapet går.

  – Jeg har sett alle kampene, og for å si det veldig enkelt og tydelig, så har dette vært tidenes gruppespill i et VM noensinne. Så det ser veldig lovende for resten av verdensmesterskap, sa Fifa-presidenten til forbundets nettsted.

  Qatar-VM har vært et kontroversielt mesterskap siden dagen de fikk tildelt verdensmesterskapet i 2010. Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel i ettertid.

  Til tross for mye kritikk er Infantinos fokus på hvor mange som har sett på verdensmesterskapet i Qatar.

  – Rekordhøye TV-tall. Vi har hatt over to milliarder seere, noe som virkelig er utrolig. To og en halv million mennesker i Dohas gater og noen hundre tusen hver dag på stadionene, alle heier sammen, støtter lagene deres, fantastisk atmosfære, flotte mål, utrolig spenning og flere overraskelser, sa Fifa-presidenten. (NTB)

  Soccer WCup Analysis The World Turns
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste