Så nær var Piasecki en OL-revansj

Drøye fire måneder etter OL-sølvet i London, lå alt til rette for at Bartosz Piasecki skulle få sin revansj mot Ruben Limardo. Men det ble bare nesten.

Piasecki og Limardo

Bartosz Piasecki (t.h.) møtte gullvinneren fra OL, Ruben Limardo, i finalen i Oslo Cup lørdag kveld. Det ble et nervepirrende drama som Limardo til slutt vant.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Limardo ble invitert hit i dag for å få bank, men det ble dessverre ikke slik. Jeg viste god fekting, men han var igjen bittelitt bedre enn meg, sier Bartosz Piasecki til NRK.

Lørdag kveld ble Oslo Cup arrangert i Den norske opera. Fektere fra 19 forskjellige land hadde fektet hele dagen, og nå – som i OL – var det Bartosz Piasecki og Ruben Limardo som sto igjen til slutt i finalen.

Nervepirrende drama

Og for en forrykende finale de drøye 400 publikummerne i scene 2 ble vitne til. Piasecki fektet som en mester og ledet nesten hele veien. «Alle» trodde nordmannen endelig skulle få sin revansj, men Ruben Limardo ville det annerledes. På stillingen 14-14 var Venuzuelas svar på Zorro stekest og tok kampens siste stikk.

– Starten var jevn, jeg fikk ledelsen jeg trengte, men jeg hadde likevel aldri helt kontroll. Han kom helt på slutten, og da var det tenkte jeg: «Enten så går det eller så går det ikke». Dessverre gikk det feil vei, sier Piasecki.

OL-mesteren Limardo hevder han ikke følte noe press i forkant av finalen. Han mener Piasecki har blitt en bedre fekter siden forrige duell.

– Piasecki var veldig sterk i dag. Han fekter vakkert. Dette er ikke det siste vi har sett av ham, sier Limardo.

Limardo

Så glad ble Ruben Limardo etter å ha vunnet over Bartosz Piasecki igjen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Nærmer seg verdenstoppen

Selv om opera og ballett kan være spennende, har Operaen trolig ikke servert et så nervepirrende drama før. De 400 publikummerne gipset, heiet og klappet, mens hovedrollene på scenen duellerte med elegante bevegelser. For hvert poeng som ble sanket kom det høye jubelbrøl fra scenen. Til tross for at det ikke var et OL-gull i premie, var det mye følelser innvolvert.

– Det var utrolig gøy å få lov til å fekte her i Operaen. Alt var egentlig perfekt. Dette var en stor fest. Og det var morsomt at det var vi to som endte i finalen til slutt, sier Piasecki.

Mens Limardo er nummer tre på verdensrankingen, har nordmannen gått fra å være nummer 47 før OL til å ligge på en 14. plass nå.

– Hvor langt unna verdenstoppen er du?

– Det er vanskelig å si. Det er ikke så mye som skiller nummer 1 og 50. Man må være på hugget hele tiden – det er en tøff idrett, svarer Piasecki.

Limardo kan trolig ta på seg litt av æren for Piaseckis enorme fremgang. Ettersom mannen fra Venezuela bor og trener i Polen og Piasecki er født i samme land, møtes de ofte. Piasecki forteller at de er svært gode venner utenfor pisten.

– Han er en av de aller beste fekterne, og jeg har lært utrolig mye av ham, sier nordmannen.

Operaen

Over 400 publikummere hadde tatt turen til operaen for å overvære finalen.

Foto: Lars Bryne

Siste nytt

 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Vil likevel vaksinere seg

  Tennisstjerna Stefanos Tsitsipas snur i vaksinespørsmålet og har bestemt seg for å ta vaksine mot korona før årsskiftet.

  Det fortel grekaren til Antenna TV i heimlandet.

  For ein månad sidan sa Tsitsipas at han i frykt for biverknadar ikkje ville ta vaksinen frivillig.

  – Eg blir vaksinert før året er omme. Det vil eg gjere for å kunne ete på restaurant og gå i butikkar, seier Tsitsipas.

  US Open Tennis
  Foto: Frank Franklin Ii / AP
 • Gündogan usikker før viktige kamper

  Midtbanemann Ilkay Gündogan er trolig det siste tilskuddet på skadelisten til Manchester City før en periode med flere store oppgjør.

  Gündogan spilte hele kampen som endte 0-0 mot Southampton lørdag. City-manager Pep Guardiola sa mandag at Gündogan «trolig» er skadd.

  I kampen mot Southampton måtte de lyseblå klare seg uten John Stones, Aymeric Laporte og Oleksandr Zinchenko i forsvaret, samt midtbanespiller Rodri.

  Den neste tiden venter Chelsea (25. september), Paris Saint-Germain (28. september) og Liverpool (3. oktober).

  Ilkay Gündogan
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal