Hopp til innhold

Så nær var Piasecki en OL-revansj

Drøye fire måneder etter OL-sølvet i London, lå alt til rette for at Bartosz Piasecki skulle få sin revansj mot Ruben Limardo. Men det ble bare nesten.

Piasecki og Limardo

Bartosz Piasecki (t.h.) møtte gullvinneren fra OL, Ruben Limardo, i finalen i Oslo Cup lørdag kveld. Det ble et nervepirrende drama som Limardo til slutt vant.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Limardo ble invitert hit i dag for å få bank, men det ble dessverre ikke slik. Jeg viste god fekting, men han var igjen bittelitt bedre enn meg, sier Bartosz Piasecki til NRK.

Lørdag kveld ble Oslo Cup arrangert i Den norske opera. Fektere fra 19 forskjellige land hadde fektet hele dagen, og nå – som i OL – var det Bartosz Piasecki og Ruben Limardo som sto igjen til slutt i finalen.

Nervepirrende drama

Og for en forrykende finale de drøye 400 publikummerne i scene 2 ble vitne til. Piasecki fektet som en mester og ledet nesten hele veien. «Alle» trodde nordmannen endelig skulle få sin revansj, men Ruben Limardo ville det annerledes. På stillingen 14-14 var Venuzuelas svar på Zorro stekest og tok kampens siste stikk.

– Starten var jevn, jeg fikk ledelsen jeg trengte, men jeg hadde likevel aldri helt kontroll. Han kom helt på slutten, og da var det tenkte jeg: «Enten så går det eller så går det ikke». Dessverre gikk det feil vei, sier Piasecki.

OL-mesteren Limardo hevder han ikke følte noe press i forkant av finalen. Han mener Piasecki har blitt en bedre fekter siden forrige duell.

– Piasecki var veldig sterk i dag. Han fekter vakkert. Dette er ikke det siste vi har sett av ham, sier Limardo.

Limardo

Så glad ble Ruben Limardo etter å ha vunnet over Bartosz Piasecki igjen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Nærmer seg verdenstoppen

Selv om opera og ballett kan være spennende, har Operaen trolig ikke servert et så nervepirrende drama før. De 400 publikummerne gipset, heiet og klappet, mens hovedrollene på scenen duellerte med elegante bevegelser. For hvert poeng som ble sanket kom det høye jubelbrøl fra scenen. Til tross for at det ikke var et OL-gull i premie, var det mye følelser innvolvert.

– Det var utrolig gøy å få lov til å fekte her i Operaen. Alt var egentlig perfekt. Dette var en stor fest. Og det var morsomt at det var vi to som endte i finalen til slutt, sier Piasecki.

Mens Limardo er nummer tre på verdensrankingen, har nordmannen gått fra å være nummer 47 før OL til å ligge på en 14. plass nå.

– Hvor langt unna verdenstoppen er du?

– Det er vanskelig å si. Det er ikke så mye som skiller nummer 1 og 50. Man må være på hugget hele tiden – det er en tøff idrett, svarer Piasecki.

Limardo kan trolig ta på seg litt av æren for Piaseckis enorme fremgang. Ettersom mannen fra Venezuela bor og trener i Polen og Piasecki er født i samme land, møtes de ofte. Piasecki forteller at de er svært gode venner utenfor pisten.

– Han er en av de aller beste fekterne, og jeg har lært utrolig mye av ham, sier nordmannen.

Operaen

Over 400 publikummere hadde tatt turen til operaen for å overvære finalen.

Foto: Lars Bryne

Siste nytt

 • Ruud tilbake på topp ti

  Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

  Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

  Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

  Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

  Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Stjernespekket felt i Tirreno-Adriatico

  Jonas Vingegaard og Richard Carapaz er blant tungvekterne som sammen med et sterkt Uno-X-lag begir seg ut på sjudagersrittet Tirreno-Adriatico i dag.

  Sammen med Vingegaard og Carapaz stiller også Grand Tour-vinnerne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart og Simon Yates til start.

  Uno-X har sendt Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Andreas Leknessund, Odd Christian Eiking, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard til Italia.

  Rittet innledes med en individuell tempo mandag.

  Den sjette etappen regnes for å være den fremste kraftanstrengelsen i løpet av uken. To spurtetapper venter for Kristoff, Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Caleb Ewan og resten av fartsspesialistene.

  (NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal