Hopp til innhold

Petter Solberg gjør comeback

Den norske motorsportprofilen Petter Solberg gjør comeback, bekrefter han overfor NRK.

Fem år etter at han la opp har Solberg bestemt seg for å stille opp i EM-runden i Rally Karlstad om tre uker.

Solberg fikk påvist sykdommen sarkoidose i 2017. Den satte sitt preg på lunger, syn og energi, og i 2019 valgte den norske rallyprofilen å legge opp.

Nå er sykdommen så godt som borte og Solberg hevder han er i sitt livs form.

– Jeg er i toppform, har mye energi og trenger å få kjøre. Det er det jeg er god på, eller var, sier en lattermild Solberg til NRK.

Nordmannen har trent seg opp, og tester fra sykehuset viser lite eller ingen tegn til sarkoidose.

– Det har sittet langt inne, men jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag, sier han.

Solberg har blitt 49 år, men tviler ikke på at han fremdeles har fart i blodet:

– Drømmen er podium (pallen) under Rally Karlstad. Og går det bra der kan hva som helst skje fremover. Jeg har flere tilbud, så får vi se. Det avhenger litt på hvordan det går i Karlstad. Show, det blir det i allefall, lover Solberg.

Han har allerede en sterk karriere å se tilbake på. I rallycross vant han VM i 2014 og 2015. I rally ble han verdensmester i 2003.

Rettelse: NRK skrev i et nyhetsvarsel at Solberg er 50 år. Det riktige er at han er 49 år.

Motorsport, Rallycross, World RX of Germany RX, Dag 2
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Kilde tilbake på ski denne uken

  Aleksander Aamodt Kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i Wengen. Onsdag tester han seg i Snø-anlegget i Lørenskog.

  Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

  Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

  Kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen.

  – Ja, definitivt. Og det er jo fortsatt en usikkerhet. Jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke.

  (©NTB)

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Palestina er nummer 93 på Fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå VM gjennom den asiatiske kvalifiseringen. I 2026 er VM-turneringen utvidet til 48 lag, og Asias direktekvote er doblet til åtte. Plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie.

  – Fotballkampene gir en sjanse til å vise fram Palestinas navn for hele verden, og VM er den største plattformen i så måte. Det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. Du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren Mohammed Rashid til nyhetsbyrået AP om krigføringen på Gaza.

  Palestinas fotballforbund (PFA) ble opptatt som fullverdig medlem av Fifa i 1998.

  Laget er kjent som «Al Fida'i», eller «Krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. Palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot Australia i siste kamp.

  Resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom Palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. Spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i Kuwait og Qatar.

  – Disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. Det er det eneste som gir dem håp. For oss er det en stor motivasjon, sier Rashid.

  Gruppene i 3. runde i Asias VM-kvalifisering trekkes i Kuala Lumpur 27. juni.

  NTB/NRK

  mohamme Rashid, palestina
  Foto: AP
 • Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under Ukrainas åpningskamp mandag.

  I flere av de innledende EM-kampene i Tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. Det vil ikke Uefa ha noe av når Ukraina spiller kamp.

  Fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg.

  Russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av Uefa siden landets fullskalainvasjon av Ukraina. Men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens EM-kamper.

  Tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. Det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

  jude bellingham, england mot serbia em
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal