NRK Meny
Normal

Pedersen utenfor pallen: – Det er j**lig bittert

Det var lenge dødt løp om 3.-plassen i EM mellom Sverre Lunde Pedersen og Denis Juskov, men russeren ble for sterk og tok bronsen. Nederlandske Sven Kramer vant europamesterskapet.

Sverre Lunde Pedersen var tydelig skuffet etter fjerdeplassen i EM på skøyter.

Foto: NRK

– Et sekund på 10.000 meter føles j**lig bitter. Når de ter så lite som skiller er det ekstra surt, sier en tydelig skuffet Sverre Lunde Pedersen til NRK.

Det var lenge dødt løp om 3.-plassen i EM mellom Sverre Lunde Pedersen og Denis Juskov, men russeren ble for sterk og tok bronsen. Nederlandske Sven Kramer vant europamesterskapet.

– Jeg er ikke fornøyd med fjerde, men jeg hadde ikke full klaff alle firene løpene, og da blir det tøft.

Det var duket for en jevn duell mellom nordmannen og Juskov foran den avsluttende 10.000-meteren. Hjemmefavoritten vant tidligere søndag 1500 meter og ledet på Pedersen med 0,312 tidspoeng.

Sverre Lunde Pedersen gikk en sterk 10.000 meter, men endte opp på fjerdeplass sammenlagt. Sven Kramer ble Europamester

Foto: NRK

– Sliten på 1500-meteren

– Jeg blir litt tidlig sliten, og litt høy på slutten. Avslutningen er ikke så god, konstaterte Pedersen til NRK etter 1500-meteren.

Pedersen leverte et meget sterkt milløp i par med Kramer og gikk inn til 13.16,27.

– Når det endte som det endte klarer jeg ikke å glede meg så mye over 10.000-meteren, forteller Pedersen.

Juskov hadde fordelen å gå på tidene til nordmannen, siden han gikk i siste par, men lå lenge bak. Da det gjensto tre runder, så det ut til å gå mot norsk bronse. Russeren mobiliserte de to siste rundene og vant sekundstriden mot bergenseren. Lunde Pedersen måtte ta til takke med 4.-plass, slått med 0,067 tidspoeng.

– Det er høyt nivå, og tett i toppen blant guttene, mener Pedersen

Sven Kramer ble europamester for 7. gang, noe ingen annen har greid. Han vant også 10.000-meteren ni sekunder foran Sverre Lunde Pedersen. Koen Verweij sørget for dobbelt nederlandsk sammenlagt.

Ida Njåtun var fornøyd med pallplass på 1500 meter i EM. Reporter: Morten Jentoft

Foto: NRK.

Njåtun på sjette

– Jeg sitter igjen med en god følelse etter dette mesterskapet, iallefall når vi tenker på enkeltdistanser.

Med to distanseseirer og to 2.-plasser tok Wüst en klar seier foran tsjekkiske Martina Sablikova og lagvenninnen Linda de Vries.

Njåtun ble nummer to både på 500 meter lørdag og 1500 meter søndag, og hun var på fjerdeplass etter tre distanser, men sjuendeplass på 5000 meter med 7.21,82 sendte henne to plasser nedover på listen.

– Det er jeg veldig fornøyd med. Det ble en tung avslutning. Jeg er skuffet over at noen gikk forbi meg i sammendraget, forteller Njåtun til NRK.

Ida Njåtun var 3,36 tidspoeng bak vinneren.

På 1500 meter gikk Njåtun inn til 1.58,09 og hadde bare Wüst (1.56,05) foran seg.

Sablikova vant 5000 meter på 7.00,70, men Wüst hadde full kontroll og tok 2.-plassen på distansen med 7.05,63. Dermed seiret hun 0,68 tidspoeng foran Sablikova og 1,97 foran de Vries.

Hege Bøkko endte på 13.-plass. Hun fikk ikke gå den siste distansen.

(NTB/NRK)

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning