Northug: - Jeg sparte på kreftene

Petter Northug var fire sekunder fra pallen i Falun.

Video nsps_upload_2010_3_19_14_19_46_30.jpg

Se innspurten til Petter Northug her.

Sveitsiske Dario Cologna gikk til topps i det 3.3 km lange verdenscuprennet i klassisk stil i Falun fredag. Petter Northug endte på 4. plass.

- Jeg er fornøyd med fjerdeplass. Jeg gikk ut rolig som planlagt. Det var ikke noe poeng i å ta seg helt ut i dag med tanke på at de to neste konkurransene passer meg bedre, sa Northug til NRK etter løpet.

Petter Northug var åtte sekunder bak allerede etter den første kilometeren, men avsluttet sterkt og gikk seg opp fra 20. plassen til 4. plass på slutten.

- Jeg har som mål å vinne minitouren, sier Northug.

- Norghug vinner sammenlagt

Herretrener Morten Aa Djupvik er ikke bekymret for at Northug ikke var med helt i toppen.

- Jeg tror Petter kommer til å avslutte med stil. Han kommer aldri til å gi seg uten kamp for å vinne minitouren i Falun, sier Djupvik.

Djupvik tror Northug vinner mini-touren for så å ta med seg verdenscupkula hjem.

Slo svensken med seks sekunder

Cologna gikk i mål etter 9 minutter og 55,3 sekunder. Han var 4,9 sekunder foran svensken Mats Larsson i mål. Tredjeplassen gikk til russiske Maxim Vylegsjanin. Han ble slått av sveitseren med nøyaktig seks sekunder.

Eldar Rønning på 13. plass var nest best av de norske. Han ble slått med 16,6 sekunder. Anders Gløersen (nummer 27) og Øystein Pettersen (nummer 30) var også inne blant de 30 beste.

Nett-TV: Cologna vant prologen:

Video nsps_upload_2010_3_19_14_33_13_31.jpg

Siste nytt

 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus vor videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball