NRK Meny
Normal

Northug: - Jeg sparte på kreftene

Petter Northug var fire sekunder fra pallen i Falun.

Video nsps_upload_2010_3_19_14_19_46_30.jpg

Se innspurten til Petter Northug her.

Sveitsiske Dario Cologna gikk til topps i det 3.3 km lange verdenscuprennet i klassisk stil i Falun fredag. Petter Northug endte på 4. plass.

- Jeg er fornøyd med fjerdeplass. Jeg gikk ut rolig som planlagt. Det var ikke noe poeng i å ta seg helt ut i dag med tanke på at de to neste konkurransene passer meg bedre, sa Northug til NRK etter løpet.

Petter Northug var åtte sekunder bak allerede etter den første kilometeren, men avsluttet sterkt og gikk seg opp fra 20. plassen til 4. plass på slutten.

- Jeg har som mål å vinne minitouren, sier Northug.

- Norghug vinner sammenlagt

Herretrener Morten Aa Djupvik er ikke bekymret for at Northug ikke var med helt i toppen.

- Jeg tror Petter kommer til å avslutte med stil. Han kommer aldri til å gi seg uten kamp for å vinne minitouren i Falun, sier Djupvik.

Djupvik tror Northug vinner mini-touren for så å ta med seg verdenscupkula hjem.

Slo svensken med seks sekunder

Cologna gikk i mål etter 9 minutter og 55,3 sekunder. Han var 4,9 sekunder foran svensken Mats Larsson i mål. Tredjeplassen gikk til russiske Maxim Vylegsjanin. Han ble slått av sveitseren med nøyaktig seks sekunder.

Eldar Rønning på 13. plass var nest best av de norske. Han ble slått med 16,6 sekunder. Anders Gløersen (nummer 27) og Øystein Pettersen (nummer 30) var også inne blant de 30 beste.

Nett-TV: Cologna vant prologen:

Video nsps_upload_2010_3_19_14_33_13_31.jpg

Siste nytt

 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Bjørndalen med i troppen til Tyumen

  Ole Einar Bjørndalen får med seg Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik L`Abée-Lund, Fredrik Gjesbakk og Vetle Sjåstad Christiansen til verdenscupavslutningen i Tyumen denne uka.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag