NRK Meny
Normal

Northug: - Jeg sparte på kreftene

Petter Northug var fire sekunder fra pallen i Falun.

Video nsps_upload_2010_3_19_14_19_46_30.jpg

Se innspurten til Petter Northug her.

Sveitsiske Dario Cologna gikk til topps i det 3.3 km lange verdenscuprennet i klassisk stil i Falun fredag. Petter Northug endte på 4. plass.

- Jeg er fornøyd med fjerdeplass. Jeg gikk ut rolig som planlagt. Det var ikke noe poeng i å ta seg helt ut i dag med tanke på at de to neste konkurransene passer meg bedre, sa Northug til NRK etter løpet.

Petter Northug var åtte sekunder bak allerede etter den første kilometeren, men avsluttet sterkt og gikk seg opp fra 20. plassen til 4. plass på slutten.

- Jeg har som mål å vinne minitouren, sier Northug.

- Norghug vinner sammenlagt

Herretrener Morten Aa Djupvik er ikke bekymret for at Northug ikke var med helt i toppen.

- Jeg tror Petter kommer til å avslutte med stil. Han kommer aldri til å gi seg uten kamp for å vinne minitouren i Falun, sier Djupvik.

Djupvik tror Northug vinner mini-touren for så å ta med seg verdenscupkula hjem.

Slo svensken med seks sekunder

Cologna gikk i mål etter 9 minutter og 55,3 sekunder. Han var 4,9 sekunder foran svensken Mats Larsson i mål. Tredjeplassen gikk til russiske Maxim Vylegsjanin. Han ble slått av sveitseren med nøyaktig seks sekunder.

Eldar Rønning på 13. plass var nest best av de norske. Han ble slått med 16,6 sekunder. Anders Gløersen (nummer 27) og Øystein Pettersen (nummer 30) var også inne blant de 30 beste.

Nett-TV: Cologna vant prologen:

Video nsps_upload_2010_3_19_14_33_13_31.jpg

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal