Oslo vrakes – nærmer seg X Games i Hafjell

Det går mot nytt X Games i Norge, men denne gangen ser det ut til at Hafjell, og ikke Oslo, blir arrangør. Kulturdepartementet er positive.

X Games Hafjell

INSPIRERT AV ASPEN: Slik kan X Games i Hafjell bli til vinteren.

Foto: SAHR

– Alt er egentlig på plass til lansering. Nå venter vi bare på endelig svar. Vi har fått åtte millioner kroner av staten, nå har vi søkt om ti til, sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR, som er norsk arrangør.

I går hadde den norske X Games-sjefen et møte med Bård Folke Fredriksen i kulturdepartementet. De får nå en justert søknad om støtte, den har Hafjell som konkurransested.

X Games Hafjell

PLANEN: Slik kan X Games-arenaen bli i Hafjell.

Foto: SAHR

– Vi har hatt et veldig konstruktivt møte. De justerer søknaden sin, og legger inn Hafjell som arrangør, sier Folke Fredriksen til NRK.

I fjor fikk X Games mye tyn for manglende dopingtester i konkurranse, med nytt reglement på plass, følger også positivitet i departementet.

– Det var veldig bra at nytt dopingreglement kom på plass. Vi vil jo at arrangementet skal skje, legger Folke Fredriksen til.

Med statsbudsjettet kommer svaret om X Games får 18 millioner til sammen. I tillegg vil Hafjell, fjorårets overskudd på 7,5 millioner, og TV-avtaler skal finansiere arrangementet.

Tidstrøbbel for Oslo

For de som hadde ønsket seg en ny fest i Tøyenparken i Oslo, renner tiden trolig for fort.

– Vi har mange tidsfrister å rekke. At Oslo kommune ikke kan gi oss noen indikasjoner på om de vil godkjenne vår søknad, gjør at det er enklere med Hafjell.

Kommunen ber X Games vente som alle andre søkere.

– Vi har motsatt søknad fra X Games og vi behandler den på helt vanlig måte. Svaret legges fram sammen med kommunens budsjettet for neste år.

Det legges frem siste onsdag i september.

x games

VRAKES: Det blir ingen reprise i Tøyenparken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Viste frem planene

Snøbrettkjører Staale Sandbech og Øystein Bråten fra fristillandslaget møtte fredag Andersen, og kunstnerne som skal forme neste års løyper i Hafjell.

– Det er jo utøverne som skal kjøre løypene, og de vet jo hva som er mulig. I tillegg er de kreative, vi ønsker å fornye oss, sier Andersen.

Ståle Sandbech

POSITIV: Ståle Sandbech.

Foto: Snowboardforbundet

Både Sandbech og Bråten er positive til at Hafjell tar over moroa. De er i tillegg glade for at Slopestyle kommer på programmet, i motsetning til i fjor.

– Det er det viktigste, at vi får med Slopestyle. Kjørerne ønsker å kjøre mer i fjellet, på ordentlig snø. Det får vi i Hafjell. Det er Formel 1 i idretten vår, sier Sandbech, som har store planer om å bruke muligheten han har fått til å forme traseen.

– Jeg drømmer om Cowboylandsby i starten av løypa jeg. Vi må bruke sjansen til å sprenge grensene. I mange av konkurransene ser ting for likt ut, vi kan gjøre det mer kreativt, avslutter snøbrettkjøreren.

Siste nytt

 • Glesnes i gang

  Jacob Glesnes og hans Philadelphia Union spilte 0–0 borte mot Columbus Crew i åpningsrunden i MLS.

  Glesnes skal prøve å følge opp en god fjorårssesong i den nordamerikanske proffligaen, og han var nær ved å servere laget sitt en drømmestart.

  I det 64. minutt ble et frispark slått mot ham langt ute på venstresiden. Han nikket ballen inn i midten, og den havnet hos Alejandro Bedoya, som skjøt i stolpen.

  I slutten av første omgang ble det blåst straffespark mot Glesnes, men VAR-gjennomgang viste at forseelsen skjedde utenfor straffefeltet, og nordmannen slapp med et gult kort.

  New England Revolution v Philadelphia Union: Round One - MLS Cup Playoffs
  Foto: Mitchell Leff / AFP
 • Leicester klar for FA-cupfinalen

  Kelechi Iheanacho avgjorde kampen og sendte Leicester til FA-cupfinalen. Dette føre 4000 tilskodarar på Wembley.

  Tilskodarane var invitert som ein del av eit forskingsprosjekt, for gradvis sjå korleis fleire tilskodarar kan sleppast inn på balløya.

  I finalen ventar Chelsea, som slo Manchester City i semifinalen.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: John Sibley / AP
 • Mol og Sørum til åttandedelsfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin gruppe i verdsserieturneringa i sandvolleyball i Mexico og er klare for åttandedelsfinalen.

  Søndag vant de gruppefinalen mot russarane Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov med 2-0 (21-16, 21-18).

  Norges andre par i turneringa, Henrik Mol og Mathias Berntsen, er utslått etter å ha enda sist i ei knalltøff gruppe.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal