NRK Meny
Normal

Oslo vrakes – nærmer seg X Games i Hafjell

Det går mot nytt X Games i Norge, men denne gangen ser det ut til at Hafjell, og ikke Oslo, blir arrangør. Kulturdepartementet er positive.

X Games Hafjell

INSPIRERT AV ASPEN: Slik kan X Games i Hafjell bli til vinteren.

Foto: SAHR

– Alt er egentlig på plass til lansering. Nå venter vi bare på endelig svar. Vi har fått åtte millioner kroner av staten, nå har vi søkt om ti til, sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR, som er norsk arrangør.

I går hadde den norske X Games-sjefen et møte med Bård Folke Fredriksen i kulturdepartementet. De får nå en justert søknad om støtte, den har Hafjell som konkurransested.

X Games Hafjell

PLANEN: Slik kan X Games-arenaen bli i Hafjell.

Foto: SAHR

– Vi har hatt et veldig konstruktivt møte. De justerer søknaden sin, og legger inn Hafjell som arrangør, sier Folke Fredriksen til NRK.

I fjor fikk X Games mye tyn for manglende dopingtester i konkurranse, med nytt reglement på plass, følger også positivitet i departementet.

– Det var veldig bra at nytt dopingreglement kom på plass. Vi vil jo at arrangementet skal skje, legger Folke Fredriksen til.

Med statsbudsjettet kommer svaret om X Games får 18 millioner til sammen. I tillegg vil Hafjell, fjorårets overskudd på 7,5 millioner, og TV-avtaler skal finansiere arrangementet.

Tidstrøbbel for Oslo

For de som hadde ønsket seg en ny fest i Tøyenparken i Oslo, renner tiden trolig for fort.

– Vi har mange tidsfrister å rekke. At Oslo kommune ikke kan gi oss noen indikasjoner på om de vil godkjenne vår søknad, gjør at det er enklere med Hafjell.

Kommunen ber X Games vente som alle andre søkere.

– Vi har motsatt søknad fra X Games og vi behandler den på helt vanlig måte. Svaret legges fram sammen med kommunens budsjettet for neste år.

Det legges frem siste onsdag i september.

x games

VRAKES: Det blir ingen reprise i Tøyenparken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Viste frem planene

Snøbrettkjører Staale Sandbech og Øystein Bråten fra fristillandslaget møtte fredag Andersen, og kunstnerne som skal forme neste års løyper i Hafjell.

– Det er jo utøverne som skal kjøre løypene, og de vet jo hva som er mulig. I tillegg er de kreative, vi ønsker å fornye oss, sier Andersen.

Ståle Sandbech

POSITIV: Ståle Sandbech.

Foto: Snowboardforbundet

Både Sandbech og Bråten er positive til at Hafjell tar over moroa. De er i tillegg glade for at Slopestyle kommer på programmet, i motsetning til i fjor.

– Det er det viktigste, at vi får med Slopestyle. Kjørerne ønsker å kjøre mer i fjellet, på ordentlig snø. Det får vi i Hafjell. Det er Formel 1 i idretten vår, sier Sandbech, som har store planer om å bruke muligheten han har fått til å forme traseen.

– Jeg drømmer om Cowboylandsby i starten av løypa jeg. Vi må bruke sjansen til å sprenge grensene. I mange av konkurransene ser ting for likt ut, vi kan gjøre det mer kreativt, avslutter snøbrettkjøreren.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag