Hopp til innhold

Oslo vrakes – nærmer seg X Games i Hafjell

Det går mot nytt X Games i Norge, men denne gangen ser det ut til at Hafjell, og ikke Oslo, blir arrangør. Kulturdepartementet er positive.

X Games Hafjell

INSPIRERT AV ASPEN: Slik kan X Games i Hafjell bli til vinteren.

Foto: SAHR

– Alt er egentlig på plass til lansering. Nå venter vi bare på endelig svar. Vi har fått åtte millioner kroner av staten, nå har vi søkt om ti til, sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR, som er norsk arrangør.

I går hadde den norske X Games-sjefen et møte med Bård Folke Fredriksen i kulturdepartementet. De får nå en justert søknad om støtte, den har Hafjell som konkurransested.

X Games Hafjell

PLANEN: Slik kan X Games-arenaen bli i Hafjell.

Foto: SAHR

– Vi har hatt et veldig konstruktivt møte. De justerer søknaden sin, og legger inn Hafjell som arrangør, sier Folke Fredriksen til NRK.

I fjor fikk X Games mye tyn for manglende dopingtester i konkurranse, med nytt reglement på plass, følger også positivitet i departementet.

– Det var veldig bra at nytt dopingreglement kom på plass. Vi vil jo at arrangementet skal skje, legger Folke Fredriksen til.

Med statsbudsjettet kommer svaret om X Games får 18 millioner til sammen. I tillegg vil Hafjell, fjorårets overskudd på 7,5 millioner, og TV-avtaler skal finansiere arrangementet.

Tidstrøbbel for Oslo

For de som hadde ønsket seg en ny fest i Tøyenparken i Oslo, renner tiden trolig for fort.

– Vi har mange tidsfrister å rekke. At Oslo kommune ikke kan gi oss noen indikasjoner på om de vil godkjenne vår søknad, gjør at det er enklere med Hafjell.

Kommunen ber X Games vente som alle andre søkere.

– Vi har motsatt søknad fra X Games og vi behandler den på helt vanlig måte. Svaret legges fram sammen med kommunens budsjettet for neste år.

Det legges frem siste onsdag i september.

x games

VRAKES: Det blir ingen reprise i Tøyenparken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Viste frem planene

Snøbrettkjører Staale Sandbech og Øystein Bråten fra fristillandslaget møtte fredag Andersen, og kunstnerne som skal forme neste års løyper i Hafjell.

– Det er jo utøverne som skal kjøre løypene, og de vet jo hva som er mulig. I tillegg er de kreative, vi ønsker å fornye oss, sier Andersen.

Ståle Sandbech

POSITIV: Ståle Sandbech.

Foto: Snowboardforbundet

Både Sandbech og Bråten er positive til at Hafjell tar over moroa. De er i tillegg glade for at Slopestyle kommer på programmet, i motsetning til i fjor.

– Det er det viktigste, at vi får med Slopestyle. Kjørerne ønsker å kjøre mer i fjellet, på ordentlig snø. Det får vi i Hafjell. Det er Formel 1 i idretten vår, sier Sandbech, som har store planer om å bruke muligheten han har fått til å forme traseen.

– Jeg drømmer om Cowboylandsby i starten av løypa jeg. Vi må bruke sjansen til å sprenge grensene. I mange av konkurransene ser ting for likt ut, vi kan gjøre det mer kreativt, avslutter snøbrettkjøreren.

Siste nytt

 • Kofstad med superrunde i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk den tredje runden av europatourturneringen Irish Open på sju slag under par og ligger foreløpig i delt ledelse.

  Nordmannen er på tolv slag under par og deler ledelsen med amerikanske John Catlin.

  Kofstad åpnet turneringen med fem slag under par, mens han gikk banen på par fredag.

  Lørdag fikk han en kjempestart da han i løpet av de fem første hullene hadde fått fire birdier. Deretter ble det en til på hull nummer ti, før han fikk dagens sjette på det 15. hullet.

  Mange har ikke gått ferdig sin tredje runde.

  Kofstad misset i kvalifiseringen til majorturneringen British Open tidligere denne uken, men med storspill i Irland kan han likevel få plass i den prestisjetunge turneringen.

  Da må han komme innenfor topp ti, og samtidig ikke være bak tre spillere som ikke allerede har kvalifisert seg. Landsmann Viktor Hovland er allerede klar. (NTB)

  Kofstad
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Everton signerte Tarkowski

  James Tarkowski er klar for Everton og har signert en fireårsavtale med Premier League-klubben. Han blir dermed i toppdivisjonen etter at Burnley rykket ned.

  Tarkowski har spilt for Burnley siden overgangen fra Brentford i februar 2016, men etter at nedrykket var et faktum, forlot han dem da kontrakten hans gikk ut.

  – Jeg er veldig glad for å være her. Manageren var en stor faktor i valget, sier Tarkowski, ifølge NTB.

   James Tarkowski
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Ruud og makkeren ute av Wimbledon

  Casper Ruud og hans amerikanske double-partner William Blumberg er ute av Wimbledon-turneringen etter å ha ha tapt for britiske Lloyd Glasspool og Harri Heliovaara fra Finland lørdag ettermiddag.

  Lagene vant to sett hver, noe som gjorde at de måtte ut i et femte og avgjørende sett. Der fulgte de hverandre tett, men Ruud og Blumberg måtte til slutt se seg slått med sifrene 1-6, 6-3, 3-6, 6-3, 4-6.

  Casper Ruud
  Foto: Alberto Pezzali / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste