Olympiaparken bevilges 10 millioner

Fredag ettermiddag får NRK bekreftet fra kulturminister Abid Raja at regjeringen bevilger 10 millioner kroner til Olympiaparken som en engangsbevilgning grunnet parkens økonomiske tap som følger av pandemien.

Olympiaparken søkte om støtte for første gang i sommeren 2020, men fikk ikke innvilget støtte da de er kommunalt eid, selv om de drives kommersielt.

– Parken er av stor nasjonal betydning og interesse. Det er på grunn av den meget spesielle stillingen de har som gjør at departementet unntaksvis bevilger denne engangsstøtten, Sier Raja til NRK og legger til:

– Da de er offentlig eid har dette vært en svært vanskelig nøtt å knekke rent juridisk.

Administrerende direktør for Olympiaparken sier følgende til NRK:

– Vi er veldig glade og letta for at dette er i boks. Nå er vi trygge på at vi kan få fine vinterøyeblikk fra Olympiaparken også de neste 10-20 årene og så litt til.

Støtten er gitt til parken for nødvendig vedlikehold av anleggene fra OL på Lillehammer 1994. Anlegg som fortsatt brukes til internasjonale turneringer den dag i dag.

Kulturminister Abid Raja
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Sandefjord-troppen ute av karantene

  Eliteserielaget Sandefjord har fått negative svar på samtlige prøver og kan gå ut av ventekarantenen etter at en spiller testet positivt.

  – Alle prøvene viser negativt resultat, og vi er klare for kamp på torsdag, opplyste daglig leder Espen Bugge Pettersen i Sandefjord Fotball til Sandefjords Blad tirsdag kveld.

  Sandefjord møter Strømsgodset i Drammen torsdag kveld. (NTB)

  Sandefjord Fotball
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Kobe Bryants enke inngikk forlik

  Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet mot helikopterselskapet etter ulykken der mannen Kobe Bryant, datteren Gianna (13) og sju andre mistet livet.

  En snau måned etter ulykken som tok sted i Calabasas, California i januar 2020, gikk Vanessa Bryant til søksmål mot selskapene Island Express Holding og Island Express Helicopters.

  Natt til onsdag norsk tid melder nyhetsbyrået AP at Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet.

  Kobe Bryant Crash-Photos
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

Sendeplan

Kl. Program Kanal