Feilfri Olsbu fortsetter å imponere: – Deilig å få ned blinkene

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK): Ett gull og én bronse under VM har ikke gjort noe med sulten til Marte Olsbu. I dag tok hun sin første pallplassering i verdenscupen.

Marte Olsbu

IMPONERER: Marte Olsbu gikk inn til tredjeplass under torsdagens sprint i Khanty Mansjisk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det var så deilig å skyte ned de blinkene i dag. Det er lenge siden sist. Jeg har vært sliten i noen dager, men jeg har hvilt, og det har komt seg veldig, sier hun.

Under sprinten i russiske Khanty-Mansijsk gikk hun inn til beste tid i mål, men måtte se at både vinner Kaisa Mäkäräinen og Gabriela Soukalova havnet foran henne på resulatlisten. Olsbu var 4,8 sekunder bak den finske vinneren.

– Jeg har vært sliten i noen dager, men jeg har hvilt, og det har kommet seg veldig, forteller hun.

Dagens resultat gir 25-åringen også et strålende utgangspunkt foran lørdagens jaktstart.

Godkjent debut

Fanny Horn Birkeland ble nest best av de norske. Hun måtte tåle en bom på standplass, og havnet dermed nede på en 13.plass.

– Det er årets beste sprint for min del. Mer får jeg ikke gjort. Det Marte gjør i dag er helt rått. Endelig sitter alt for henne, sier Birkeland.

Tandrevold

LOVENDE: Ingrid Tandrevold var hjemmeværende reserve i VM. I dag fikk hun verdenscupdebuten.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

I tillegg leverte juniorløper Ingrid Landmark Tandrevold en imponerende debut i verdenscupsammenheng. 19-åringen måtte tåle en bom, men gikk inn til en 29.plass.

– Jeg er passe fornøyd. Jeg har ni treff, men bruker altfor lang tid på liggende. Det ble veldig tungt på slutten. Grunsomt, innrømmer Tandrevold.

– Men jeg får gå jaktstart og alt. Der skal jeg skyte 20 treff og gå dritfort. Det er veldig kult, legger hun til.

– Spill for galleriet

Olsbus tredjeplass var uansett dagens største opptur.

– Hun lå på sofaen og sa hun var sliten, ikke sant, og så knaller hun til med en tredjeplass nå. Det var et spill for galleriet. Voldsomt kult, sier Tandrevold og gliser.

Kaia Wøien Nicolaisen endte på 38.-plass med et bomskudd. mens Synnøve Solemdal måtte gjennom om tre strafferunder og ble nummer 57.

Norges doble VM-vinner Tiril Eckhoff deltar ikke i Russland

Marte Olsbu fra Froland tok i ettermiddag en sterk tredjeplass i 7,5km sprint i verdenscupen i Russland

VIDEO: Marte Olsbu fornøyd etter pallplassen.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen i Nederland

  Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Sam Shankland i den åttende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee søndag.

  Nordmannen er fortsatt for fullt med i kampen om turneringsseieren med 5,5 poeng av åtte mulige. Remisen betyr at han fortsatt leder, men han kan få besøk av Shakhriyar Mamedyarov i tabelltoppen i løpet av dagen. Han styrer mot seier mot den unge inderen Rameshbabu Praggnanandhaa.

  Det er pause i turneringen mandag. Carlsen skal opp mot Mamedyarov med hvite brikker tirsdag. Der vil det bli en kamp om å lede turneringen alene. (NTB)

  Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Granerud skuffet – Geiger vant igjen

  Karl Geiger ble for sterk for Halvor Egner Granerud og de andre hoppstjernene.

  Han vant dermed to av to mulige i Titisee-Neustadt etter å også ha vunnet på lørdag.

  Det var kun Halvor Egner Granerud som kvalifiserte seg til finaleomgangen av de norske. Han klarte ikke å nå pallen, og havnet til slutt på 7.-plass.

  – Jeg synes det er dårlig. Det er veldig vanskelig i konkurransene, det er opp og ned med oppdrift og bakvind. Sånn er det noen ganger, sa Granerud til Viaplay etter rennet.

  – Alt i alt er jeg godt fornøyd med egen innsats.

  Det var kun han av de norske OL-utøverne som i det hele tatt deltok, da resten enten er i karantene, koronasmittet eller skadet.

  De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP
 • Welbeck reddet poeng mot Leicester

  Det gikk mot hjemmeseier til Leicester i søndagens Premier League-oppgjør mot Brighton, men en sen scoring av Danny Welbeck sørget for poengdeling og 1-1 på King Power Stadium.

  Patson Daka sendte Leicester i ledelsen rett etter pause, men Leicester klarte ikke ri seieren i land.

  Tidligere Manchester United og Arsenal-spiss Danny Welbeck dukket opp åtte minutter før slutt og reddet poenget for gjestene.

  Premier League - Leicester City v Brighton & Hove Albion
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal