Hopp til innhold

Feilfri Olsbu fortsetter å imponere: – Deilig å få ned blinkene

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK): Ett gull og én bronse under VM har ikke gjort noe med sulten til Marte Olsbu. I dag tok hun sin første pallplassering i verdenscupen.

Marte Olsbu

IMPONERER: Marte Olsbu gikk inn til tredjeplass under torsdagens sprint i Khanty Mansjisk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det var så deilig å skyte ned de blinkene i dag. Det er lenge siden sist. Jeg har vært sliten i noen dager, men jeg har hvilt, og det har komt seg veldig, sier hun.

Under sprinten i russiske Khanty-Mansijsk gikk hun inn til beste tid i mål, men måtte se at både vinner Kaisa Mäkäräinen og Gabriela Soukalova havnet foran henne på resulatlisten. Olsbu var 4,8 sekunder bak den finske vinneren.

– Jeg har vært sliten i noen dager, men jeg har hvilt, og det har kommet seg veldig, forteller hun.

Dagens resultat gir 25-åringen også et strålende utgangspunkt foran lørdagens jaktstart.

Godkjent debut

Fanny Horn Birkeland ble nest best av de norske. Hun måtte tåle en bom på standplass, og havnet dermed nede på en 13.plass.

– Det er årets beste sprint for min del. Mer får jeg ikke gjort. Det Marte gjør i dag er helt rått. Endelig sitter alt for henne, sier Birkeland.

Tandrevold

LOVENDE: Ingrid Tandrevold var hjemmeværende reserve i VM. I dag fikk hun verdenscupdebuten.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

I tillegg leverte juniorløper Ingrid Landmark Tandrevold en imponerende debut i verdenscupsammenheng. 19-åringen måtte tåle en bom, men gikk inn til en 29.plass.

– Jeg er passe fornøyd. Jeg har ni treff, men bruker altfor lang tid på liggende. Det ble veldig tungt på slutten. Grunsomt, innrømmer Tandrevold.

– Men jeg får gå jaktstart og alt. Der skal jeg skyte 20 treff og gå dritfort. Det er veldig kult, legger hun til.

– Spill for galleriet

Olsbus tredjeplass var uansett dagens største opptur.

– Hun lå på sofaen og sa hun var sliten, ikke sant, og så knaller hun til med en tredjeplass nå. Det var et spill for galleriet. Voldsomt kult, sier Tandrevold og gliser.

Kaia Wøien Nicolaisen endte på 38.-plass med et bomskudd. mens Synnøve Solemdal måtte gjennom om tre strafferunder og ble nummer 57.

Norges doble VM-vinner Tiril Eckhoff deltar ikke i Russland

Marte Olsbu fra Froland tok i ettermiddag en sterk tredjeplass i 7,5km sprint i verdenscupen i Russland

VIDEO: Marte Olsbu fornøyd etter pallplassen.

Siste nytt

 • Vegas doblet ledelsen i Stanley Cup-finalen

  Vegas Golden Knights har fått en perfekt start på finalen i NHL-sluttspillet med to strake seirer over Florida Panthers. Mandag ble det 7-2-triumf.

  Med det leder Vegas 2-0 i best av sju-serien etter å ha vunnet begge sine to første hjemmekamper. Nå venter to bortekamper i Florida.

  Jonathan Marchessault og Brett Howden scoret begge to mål hver i mandagens knusende seier hjemme i gamblingbyen. Lagene har sammen scoret 16 mål så langt på de to kampene i Stanley Cup-finalen. Det har ikke skjedd på over 40 år. I 1982 scoret New York Islanders og Vancouver Canucks 21 mål på de to første kampene. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Steve Marcus / AP
 • Rune om revansjemøte med Ruud: – Håper på mindre drama i år

  Fjorårets kvartfinalefight i Roland-Garros-turneringen mellom Casper Ruud og Holger Rune skapte overskrifter. Dansken vil helst ikke ha noen reprise.

  Mandag ble det klart at Ruud og Rune møtes i kvartfinalen i Paris også i år.

  Etter at avansementet var i boks, ble Holger Rune konfrontert med at fjorårets Roland-Garros-duell med Ruud endte i store overskrifter om en relativt tøff feide de to imellom. Underveis i kampen gjorde Rune seg også bemerket ved å smelle racketen i bakken, før han satte seg på benken og begynte å brøle til moren sin på tribunen.

  Dansken ba henne flere ganger om å forlate arenaen, noe hun også gjorde.

  Ruud vant til slutt kampen.

  – Det ble åpenbart drama i fjor, og jeg håper vi skaper mindre drama i år, sier Rune foran det han medgir at blir et revansjemøte.

  Om forholdet til Ruud sier han:

  – Han er en god spiller. Jeg respekterer ham. Det er ikke noe problem mellom oss. Det burde forhåpentligvis bli en kamp uten problemer. Jeg ser fram til den. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Stuttgart berget plassen

  Stuttgart slo Hamburg 6-1 over to kamper i bundesligakvalifiseringen og kan fortsette å kalle seg en toppklubb i tysk fotball. De ledet 3-0 etter første kamp.

  Dermed fortsetter Hamburg på nivå to i tysk fotball. Stuttgart kan på sin side feire fornyet kontrakt i Bundesliga.

  Franske Enzo Millot scoret to ganger for Stuttgart mandag og bidro sterkt til at returkampen aldri ble spesielt nervepirrende for egne fans.

  Sonny Kittel sto bak Hamburgs mål, mens Silas Katompa Mvumpa fastsatte sluttresultatet til 3-1 langt inne i overtiden.

  Mk-1QOreyHQ
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste