NRK Meny
Normal

Olimb: - Jeg skal komme tilbake

Mathis Olimb må ut på sidelinjen i fire måneder etter at han ble angrepet av en lagkamerat i går, men han har ikke tenkt å gi opp NHL-drømmen.

Video Slått ned av lagkamerat

Se slagsmålet og intervju med Mathis Olimb her:

- Jeg gjorde en god camp. Jeg var ute med skade i fjor og kom tilbake, så jeg skal komme tilbake i år også, sier Mathis Olimb til NRK.

Da han snakket med NRK i dag var Olimb på vei inn sykehusdørene for å legge seg på operasjonsbordet. Etter angrepet fra lagkameraten Kyle Beach skadet han skulderen.

- Jeg blir vel ute omkring fire måneder tenker jeg, men jeg har tenkt å trene meg opp å slå meg tilbake inn på laget, sier han.

- Han skal ikke slåss mot meg

En dag etter treningskampen til Chicago Blackhawks er Olimb fortsatt ikke sikker på hvorfor Beach ville slåss.

- Jeg har hørt mye forskjellige. Både at han er redd for plassen sin og mye annet. Han var ute etter meg store deler av kampen, sier han.

Og fortsetter:

- Han er jo en som skal slåss, men han skal jo ikke slåss mot spillere som meg, så det ble litt feil.

Blandede reaksjoner

Den unge Kyle Beach har rykte på seg for å være en bråkebøtte, men Blackhawks-direktør Stan Bowman virker ikke å være bekymret for oppførselen til 20 år gamle Beach.

– Det handler ikke om å være moden eller ikke, slåssing er en del av spillet. Det er faktisk noe av det som skiller han fra mange andre spillere. I fjor scoret han 52 mål. Man kan ikke si noe på en spiller som leverer i målprotokollen i tillegg til å være en tøffing, sier Bowman til Chicago-avisen Daily Herald.

Men de Olimb har fått tid til å snakke med har uttrykt støtte.

- Jeg har ikke pratet med så mange, men de jeg har pratet med syntes det var håpløst gjort av han.

Støtte fikk han også fra tidligere NHL-proff Espen "Shampo" Knutsen.

– Mathis er ikke der borte for å slåss. Han idioten som fløy på han har ikke helt skjønt hva han har gjort, sier Shampo.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street