NRK Meny
Normal

Olimb: - Jeg skal komme tilbake

Mathis Olimb må ut på sidelinjen i fire måneder etter at han ble angrepet av en lagkamerat i går, men han har ikke tenkt å gi opp NHL-drømmen.

Video Slått ned av lagkamerat

Se slagsmålet og intervju med Mathis Olimb her:

- Jeg gjorde en god camp. Jeg var ute med skade i fjor og kom tilbake, så jeg skal komme tilbake i år også, sier Mathis Olimb til NRK.

Da han snakket med NRK i dag var Olimb på vei inn sykehusdørene for å legge seg på operasjonsbordet. Etter angrepet fra lagkameraten Kyle Beach skadet han skulderen.

- Jeg blir vel ute omkring fire måneder tenker jeg, men jeg har tenkt å trene meg opp å slå meg tilbake inn på laget, sier han.

- Han skal ikke slåss mot meg

En dag etter treningskampen til Chicago Blackhawks er Olimb fortsatt ikke sikker på hvorfor Beach ville slåss.

- Jeg har hørt mye forskjellige. Både at han er redd for plassen sin og mye annet. Han var ute etter meg store deler av kampen, sier han.

Og fortsetter:

- Han er jo en som skal slåss, men han skal jo ikke slåss mot spillere som meg, så det ble litt feil.

Blandede reaksjoner

Den unge Kyle Beach har rykte på seg for å være en bråkebøtte, men Blackhawks-direktør Stan Bowman virker ikke å være bekymret for oppførselen til 20 år gamle Beach.

– Det handler ikke om å være moden eller ikke, slåssing er en del av spillet. Det er faktisk noe av det som skiller han fra mange andre spillere. I fjor scoret han 52 mål. Man kan ikke si noe på en spiller som leverer i målprotokollen i tillegg til å være en tøffing, sier Bowman til Chicago-avisen Daily Herald.

Men de Olimb har fått tid til å snakke med har uttrykt støtte.

- Jeg har ikke pratet med så mange, men de jeg har pratet med syntes det var håpløst gjort av han.

Støtte fikk han også fra tidligere NHL-proff Espen "Shampo" Knutsen.

– Mathis er ikke der borte for å slåss. Han idioten som fløy på han har ikke helt skjønt hva han har gjort, sier Shampo.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal