Hopp til innhold

Olimb: - Jeg skal komme tilbake

Mathis Olimb må ut på sidelinjen i fire måneder etter at han ble angrepet av en lagkamerat i går, men han har ikke tenkt å gi opp NHL-drømmen.

Video Slått ned av lagkamerat

Se slagsmålet og intervju med Mathis Olimb her:

- Jeg gjorde en god camp. Jeg var ute med skade i fjor og kom tilbake, så jeg skal komme tilbake i år også, sier Mathis Olimb til NRK.

Da han snakket med NRK i dag var Olimb på vei inn sykehusdørene for å legge seg på operasjonsbordet. Etter angrepet fra lagkameraten Kyle Beach skadet han skulderen.

- Jeg blir vel ute omkring fire måneder tenker jeg, men jeg har tenkt å trene meg opp å slå meg tilbake inn på laget, sier han.

- Han skal ikke slåss mot meg

En dag etter treningskampen til Chicago Blackhawks er Olimb fortsatt ikke sikker på hvorfor Beach ville slåss.

- Jeg har hørt mye forskjellige. Både at han er redd for plassen sin og mye annet. Han var ute etter meg store deler av kampen, sier han.

Og fortsetter:

- Han er jo en som skal slåss, men han skal jo ikke slåss mot spillere som meg, så det ble litt feil.

Blandede reaksjoner

Den unge Kyle Beach har rykte på seg for å være en bråkebøtte, men Blackhawks-direktør Stan Bowman virker ikke å være bekymret for oppførselen til 20 år gamle Beach.

– Det handler ikke om å være moden eller ikke, slåssing er en del av spillet. Det er faktisk noe av det som skiller han fra mange andre spillere. I fjor scoret han 52 mål. Man kan ikke si noe på en spiller som leverer i målprotokollen i tillegg til å være en tøffing, sier Bowman til Chicago-avisen Daily Herald.

Men de Olimb har fått tid til å snakke med har uttrykt støtte.

- Jeg har ikke pratet med så mange, men de jeg har pratet med syntes det var håpløst gjort av han.

Støtte fikk han også fra tidligere NHL-proff Espen "Shampo" Knutsen.

– Mathis er ikke der borte for å slåss. Han idioten som fløy på han har ikke helt skjønt hva han har gjort, sier Shampo.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal