Hopp til innhold

OL-håpet ute for knust Berge: – Jeg er bare tom

Stig-André Berge (37) blir ikke å se i Tokyo. Det ble klart lørdag formiddag.

Stig André Berge

DRØMMEN BRAST: Bryteren Stig-André Berge får ikke sjansen til å delta i OL i Tokyo 2021. Her fra en tidligere anledning.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Bryte-Berge tapte sin første kamp i OL-kvalifiseringen i bryting 1-4 mot Murad Mammadov fra Aserbajdsjan, og sjansen til OL-opptreden i Tokyo er ute.

– Jeg er bare tom. Dette har man jobbet for i fem år nå. Hver eneste dag, så klarer man ikke å få det ut når det gjelder som mest. Dette er utrolig tungt, men så må man også være ærlig med seg selv. Denne gangen var jeg ikke i nærheten. Hele tiden hatt drømmen og målet. Gjort alt jeg kan for og nå det, men denne gangen var det ikke nok. Ville ikke at det skulle ende sånn her, skriver Berge i en SMS til NRK.

Han får trøst av sin gravide kone Rosell Utne.

– Dette var kjempesynd, og jeg er utrolig lei meg på Stig sine vegne, men samtidig veldig stolt av han og den jobben har har gjort, sier hun til NRK.

Utne mener det er trist at ektemannen må bli hjemme fra Tokyo.

– Han er absolutt god nok til å vært med i OL i år, men det er så små marginer det er snakk om. Å kvalifiserer seg til OL i bryting er knalltøft. Nå gleder jeg meg til å få ham hjem og fokusere på babyen som er på vei, sier hun.

X38osscBg2w

Rosell Utne støtter ektemannen etter lørdagens nedtur.

Foto: Jon Olav Nesvold

– Veldig, veldig skuffet.

Erik Allum Rønstad, sportssjef i bryteforbundet, er langt nede da han snakker på telefon med NRK etter kampen.

– Vi er så klart veldig skuffet. Jeg følte veldig med Stig, det er vanskelig å sette seg inn i hva han føler nå, men han er selvsagt veldig, veldig skuffet, sier Rønstad.

Han er på plass i Bulgaria og har fulgt dramatikken tett.

– Vi skal ikke skylde på noen ting, men det er klart at forberedelsene ikke har vært optimale med tanke på koronasituasjonen. Det er små marginer i denne idretten, det kan bikke begge veier i denne idretten, og det gjorde det ikke i dag for Stig. Det er selvsagt veldig, veldig skuffende, sier Rønstad.

– Vet ikke hva jeg skal si

Rønstad forteller at Berge slet med å få tak på motstanderen helt fra starten av.

Erik Allum Rønstad

Erik Allum Rønstad tar Berges tap tungt.

Foto: Pressefoto

– Da ble det tøft, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Lufta går litt ut av ballongen, sier en skuffet Rønstad.

Mammadov fikk det første poenget i kampen i 60-kilosklassen, Berge måtte ned, og Mammadov fikk til en rulle som ga to nye poeng. 26-åringen fra Aserbajdsjan ledet 3-0 til pause.

Berge fikk motstanderen ned i matta 45 sekunder ut i 2. periode og skaffet seg et poeng, men han lyktes ikke med å få til noe mer i parterre. Mammadov gikk opp til 4-1 og fikk dermed kampens siste poeng.

Stig-André Berge tok bronse i 59-kilosklassen under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Per Anders Kure er også ute av kvalifiseringen i klasse 77 kilo. Han tapte 0-5 for tyrkeren Fatih Cengiz.

– Kommer til å backe resten av gutta

Dermed ble det ingen åttedelsfinale på Berge og Kure. Kun de to som når helt til finalen i kvalifiseringen får OL-billett.

Felix Baldauf slo Kim Seung-jun fra Sør-Korea på teknisk fall allerede etter et drøyt minutt i åttedelsfinalen. Da var stillingen 9-0 til Baldauf.

– Kjenner jeg Stig rett kommer han til å backe resten av gutta her. Det er han flink til. Men nå skal Stig få lov til å være litt for seg selv og være skuffet, og bruke den tiden han vil, sier Rønstad.

Baldauf ble rammet av covid-19 for noen uker siden i forbindelse med den siste OL-kvalifiseringen i Ungarn i midten av mars.

I kvartfinalen venter Nikoloz Kakhelashvili fra Italia.

Morten Thoresen og Oscar Marvik skal i aksjon for Norge i åttedelsfinalen senere lørdag.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal