OL-håpet ute for knust Berge: – Jeg er bare tom

Stig-André Berge (37) blir ikke å se i Tokyo. Det ble klart lørdag formiddag.

Stig André Berge

DRØMMEN BRAST: Bryteren Stig-André Berge får ikke sjansen til å delta i OL i Tokyo 2021. Her fra en tidligere anledning.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Bryte-Berge tapte sin første kamp i OL-kvalifiseringen i bryting 1-4 mot Murad Mammadov fra Aserbajdsjan, og sjansen til OL-opptreden i Tokyo er ute.

– Jeg er bare tom. Dette har man jobbet for i fem år nå. Hver eneste dag, så klarer man ikke å få det ut når det gjelder som mest. Dette er utrolig tungt, men så må man også være ærlig med seg selv. Denne gangen var jeg ikke i nærheten. Hele tiden hatt drømmen og målet. Gjort alt jeg kan for og nå det, men denne gangen var det ikke nok. Ville ikke at det skulle ende sånn her, skriver Berge i en SMS til NRK.

Han får trøst av sin gravide kone Rosell Utne.

– Dette var kjempesynd, og jeg er utrolig lei meg på Stig sine vegne, men samtidig veldig stolt av han og den jobben har har gjort, sier hun til NRK.

Utne mener det er trist at ektemannen må bli hjemme fra Tokyo.

– Han er absolutt god nok til å vært med i OL i år, men det er så små marginer det er snakk om. Å kvalifiserer seg til OL i bryting er knalltøft. Nå gleder jeg meg til å få ham hjem og fokusere på babyen som er på vei, sier hun.

X38osscBg2w

Rosell Utne støtter ektemannen etter lørdagens nedtur.

Foto: Jon Olav Nesvold

– Veldig, veldig skuffet.

Erik Allum Rønstad, sportssjef i bryteforbundet, er langt nede da han snakker på telefon med NRK etter kampen.

– Vi er så klart veldig skuffet. Jeg følte veldig med Stig, det er vanskelig å sette seg inn i hva han føler nå, men han er selvsagt veldig, veldig skuffet, sier Rønstad.

Han er på plass i Bulgaria og har fulgt dramatikken tett.

– Vi skal ikke skylde på noen ting, men det er klart at forberedelsene ikke har vært optimale med tanke på koronasituasjonen. Det er små marginer i denne idretten, det kan bikke begge veier i denne idretten, og det gjorde det ikke i dag for Stig. Det er selvsagt veldig, veldig skuffende, sier Rønstad.

– Vet ikke hva jeg skal si

Rønstad forteller at Berge slet med å få tak på motstanderen helt fra starten av.

Erik Allum Rønstad

Erik Allum Rønstad tar Berges tap tungt.

Foto: Pressefoto

– Da ble det tøft, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Lufta går litt ut av ballongen, sier en skuffet Rønstad.

Mammadov fikk det første poenget i kampen i 60-kilosklassen, Berge måtte ned, og Mammadov fikk til en rulle som ga to nye poeng. 26-åringen fra Aserbajdsjan ledet 3-0 til pause.

Berge fikk motstanderen ned i matta 45 sekunder ut i 2. periode og skaffet seg et poeng, men han lyktes ikke med å få til noe mer i parterre. Mammadov gikk opp til 4-1 og fikk dermed kampens siste poeng.

Stig-André Berge tok bronse i 59-kilosklassen under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Per Anders Kure er også ute av kvalifiseringen i klasse 77 kilo. Han tapte 0-5 for tyrkeren Fatih Cengiz.

– Kommer til å backe resten av gutta

Dermed ble det ingen åttedelsfinale på Berge og Kure. Kun de to som når helt til finalen i kvalifiseringen får OL-billett.

Felix Baldauf slo Kim Seung-jun fra Sør-Korea på teknisk fall allerede etter et drøyt minutt i åttedelsfinalen. Da var stillingen 9-0 til Baldauf.

– Kjenner jeg Stig rett kommer han til å backe resten av gutta her. Det er han flink til. Men nå skal Stig få lov til å være litt for seg selv og være skuffet, og bruke den tiden han vil, sier Rønstad.

Baldauf ble rammet av covid-19 for noen uker siden i forbindelse med den siste OL-kvalifiseringen i Ungarn i midten av mars.

I kvartfinalen venter Nikoloz Kakhelashvili fra Italia.

Morten Thoresen og Oscar Marvik skal i aksjon for Norge i åttedelsfinalen senere lørdag.

Siste nytt

 • Ingebrigtsens overmann ute av OL

  Nå er der klart at verdens beste 1500-meterløper, Timothy Cheruiyot, ikke blir å se i Tokyo-OL. Jakob Ingebrigtsen har møtt Cheruiyot elleve ganger og blitt slått samtlige elleve.

  Det kenyanske friidrettsforbundet publiserte lørdag listen over utøvere som skal til Tokyo, og der var ikke verdensmesteren å finne.

  Cheruiyot ble nummer fire i det kenyanske uttaket lørdag, og ingen nasjoner har med flere enn tre utøvere. Dermed er det de tre beste fra dagens konkurranse som reiser til OL.

  Friidrett
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB
 • Nouri ferdig i Vålerenga

  Amin Nouri har terminert kontrakten med Vålerenga, opplyser spilleren selv til Nettavisen. Nouri forteller til avisen at han i samtaler med klubben kom frem til at det var beste løsning for begge parter, da han ønsker mer spilletid. Kontrakten løp fram til 31. desember 2021 og Nouri har ikke fått noen minutter for Vålerenga i Eliteserien i år.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Vålerenga (1-1).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Tjelmeland inn, Håland ut

  Etter flere dager med bråk bekrefter nå Obos-klubben Start at Sindre Tjelmeland tar over som ny trener etter at klubben nylig sparket Joey Hardarson.

  Tjelmeland forlater Ull/Kisa etter bare fem kamper som trener der, og han har møtt mye kritikk for valget.

  – Sindre er et av de største unge trenertalentene i Norge. Vi gleder oss veldig til å ta ham imot i IK Start, sier styreleder i Start Andreas Nielsen i en kommentar.

  Samtidig bekrefter Start at Atle Roar Håland har sagt opp sin stilling som sportslig leder i klubber. Han skal ikke ha vært involvert i verken sparkngen av Hardarson eller ansettelsen av Tjelmeland, men i pressemeldingen oppgis totalsituasjonen og et ønske om å prioritere familien som årsak til at han nå trekker seg.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal