OL-håpet ute for knust Berge: – Jeg er bare tom

Stig-André Berge (37) blir ikke å se i Tokyo. Det ble klart lørdag formiddag.

Stig André Berge

DRØMMEN BRAST: Bryteren Stig-André Berge får ikke sjansen til å delta i OL i Tokyo 2021. Her fra en tidligere anledning.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Bryte-Berge tapte sin første kamp i OL-kvalifiseringen i bryting 1-4 mot Murad Mammadov fra Aserbajdsjan, og sjansen til OL-opptreden i Tokyo er ute.

– Jeg er bare tom. Dette har man jobbet for i fem år nå. Hver eneste dag, så klarer man ikke å få det ut når det gjelder som mest. Dette er utrolig tungt, men så må man også være ærlig med seg selv. Denne gangen var jeg ikke i nærheten. Hele tiden hatt drømmen og målet. Gjort alt jeg kan for og nå det, men denne gangen var det ikke nok. Ville ikke at det skulle ende sånn her, skriver Berge i en SMS til NRK.

Han får trøst av sin gravide kone Rosell Utne.

– Dette var kjempesynd, og jeg er utrolig lei meg på Stig sine vegne, men samtidig veldig stolt av han og den jobben har har gjort, sier hun til NRK.

Utne mener det er trist at ektemannen må bli hjemme fra Tokyo.

– Han er absolutt god nok til å vært med i OL i år, men det er så små marginer det er snakk om. Å kvalifiserer seg til OL i bryting er knalltøft. Nå gleder jeg meg til å få ham hjem og fokusere på babyen som er på vei, sier hun.

X38osscBg2w

Rosell Utne støtter ektemannen etter lørdagens nedtur.

Foto: Jon Olav Nesvold

– Veldig, veldig skuffet.

Erik Allum Rønstad, sportssjef i bryteforbundet, er langt nede da han snakker på telefon med NRK etter kampen.

– Vi er så klart veldig skuffet. Jeg følte veldig med Stig, det er vanskelig å sette seg inn i hva han føler nå, men han er selvsagt veldig, veldig skuffet, sier Rønstad.

Han er på plass i Bulgaria og har fulgt dramatikken tett.

– Vi skal ikke skylde på noen ting, men det er klart at forberedelsene ikke har vært optimale med tanke på koronasituasjonen. Det er små marginer i denne idretten, det kan bikke begge veier i denne idretten, og det gjorde det ikke i dag for Stig. Det er selvsagt veldig, veldig skuffende, sier Rønstad.

– Vet ikke hva jeg skal si

Rønstad forteller at Berge slet med å få tak på motstanderen helt fra starten av.

Erik Allum Rønstad

Erik Allum Rønstad tar Berges tap tungt.

Foto: Pressefoto

– Da ble det tøft, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Lufta går litt ut av ballongen, sier en skuffet Rønstad.

Mammadov fikk det første poenget i kampen i 60-kilosklassen, Berge måtte ned, og Mammadov fikk til en rulle som ga to nye poeng. 26-åringen fra Aserbajdsjan ledet 3-0 til pause.

Berge fikk motstanderen ned i matta 45 sekunder ut i 2. periode og skaffet seg et poeng, men han lyktes ikke med å få til noe mer i parterre. Mammadov gikk opp til 4-1 og fikk dermed kampens siste poeng.

Stig-André Berge tok bronse i 59-kilosklassen under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Per Anders Kure er også ute av kvalifiseringen i klasse 77 kilo. Han tapte 0-5 for tyrkeren Fatih Cengiz.

– Kommer til å backe resten av gutta

Dermed ble det ingen åttedelsfinale på Berge og Kure. Kun de to som når helt til finalen i kvalifiseringen får OL-billett.

Felix Baldauf slo Kim Seung-jun fra Sør-Korea på teknisk fall allerede etter et drøyt minutt i åttedelsfinalen. Da var stillingen 9-0 til Baldauf.

– Kjenner jeg Stig rett kommer han til å backe resten av gutta her. Det er han flink til. Men nå skal Stig få lov til å være litt for seg selv og være skuffet, og bruke den tiden han vil, sier Rønstad.

Baldauf ble rammet av covid-19 for noen uker siden i forbindelse med den siste OL-kvalifiseringen i Ungarn i midten av mars.

I kvartfinalen venter Nikoloz Kakhelashvili fra Italia.

Morten Thoresen og Oscar Marvik skal i aksjon for Norge i åttedelsfinalen senere lørdag.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal