Hopp til innhold

Ohi matchvinner for Brøndby – vant toppkamp tross Heggheims tidlige utvisning

Ohi Omoijuanfo ordnet 1-0 til Brøndby i storoppgjøret mot Midtjylland. Vertene tok seieren selv om de spilte 80 minutter i undertall.

Det var norske spillere som inntok hovedrollene i søndagens drama i den danske gullstriden. Omoijuanfo ble mest sentral med sin vinnerscoring like før pause.

Han dunket den inn fra kloss hold og noterte sitt sjette seriemål for sesongen.

Før det så det mørkt ut for Brøndby. Etter litt over et kvarter løp Henrik Heggheim ned sin landsmann Ola Brynhildsen på en farlig Midtjylland-kontring. Rødt kort og straffe ble dømt.

Heldigvis for hjemmelaget greide ikke Cho Gue-sung å få ballen i mål.

Midtjylland fikk mange kontringsmuligheter utover i omgangen, men Brøndbys keeper Patrick Pentz sto i veien. I andre enden av banen skulle Omoijuanfo være mer nådeløs.

Seieren betyr at Brøndby topper tabellen ett poeng foran erkerival FC København og Midtjylland. Om fire runder blir superligaen delt i to og går inn i en sluttspillfase.

(©NTB)

Superliga: Brøndby IF - FC København
Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Siste nytt

 • Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

  – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

  – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

  OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

  (NRK/©NTB)

  Ole Martin Halvorsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

  Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

  Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

  Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

  – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

  Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

  Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

  Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Anna Svendsen legger opp

  Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

  Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

  – En tid for alt, skriver veteranen.

  – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

  Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

  Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

  – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

  Anna Svendsen i Drammen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal