Hopp til innhold

Også FA godkjenner Ratcliffes Manchester United-oppkjøp

Manchester United har tatt et stort steg mot ferdigstillelse av salget til Jim Ratcliffe og Ineos. Kubben melder onsdag at avtalen er godkjent av FA.

Ratcliffes forsøk på å sikre seg en andel på 25 prosent i storklubben synes å være like rundt hjørnet. Den britiske milliardæren har fram til 17. februar med å ferdigstille kjøpet. Bekreftelse av salget kan imidlertid bli kunngjort senere enn det.

I dokumenter til en statlig kommisjon i USA, der United er børsnotert, kommer det fram at Englands fotballforbund (FA) har gitt tommelen opp for at avtalen kan gjennomføres. Godkjennelsen fra Premier League kom tidligere i uken.

Ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. Han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta United tilbake til toppen. Blant annet har han lovet framtidig investering i hjemmearenaen Old Trafford.

Manchester United har vært majoritetseid av den amerikanske Glazer-familien siden 2005. De har siden starten vært svært upopulære blant fansen.

Etter Ratcliffe-oppkjøpet vil Glazer-familien ha en eierandel på 49 prosent. Planen er at Ratcliffe og Ineos Sport skal ta kontroll over den fotballrelaterte delen av klubben.

(NTB)

x7DLwu5a_98
Foto: AP

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal