NRK Meny
Normal

Offensiv Skullerud før skjebnekamp

Torsdag kan Molde ta nok et langt steg mot drømmen om spill i Europaligaen. Men det blir ingen enkel oppgave å slå Zorya på Aker stadion. MFK-treneren har slagplanen klar.

Tor Ole Skullerud

Tor Ole Skullerud tror Molde har det som skal til for å ta seg videre i Europa.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Det var en selvsikker Tor Ole Skullerud som møtte til pressekonferanse på Aker stadion onsdag, vel vitende om at 0-0 eller seier i morgendagens kamp fører laget hans til play off-rundene i turneringen for de nest beste i Europa.

– Vi kommer med et godt resultat fra Kiev, og det er et lag vi skal slå på hjemmebane. Vi vil videre, vi har lyst på play off, sa Skullerud.

Inspirerende

De siste tre sesongene har MFK kommet til gruppespillet én gang, og blitt slått ut i play off to ganger. Årets Europa-eventyr er Skulleruds første internasjonale erfaring som trener for et lag på høyeste nivå i Norge.

– Det betyr veldig mye, det er en fantastisk inspirasjon for oss å komme oss videre i Europa. Europa er et klart og tydelig mål for oss, både play off, og vi har lyst inn i et gruppespill. Da begynner vi med å vinne i morgen, sa en målrettet MFK-trener, som avfeier at MFK vil gå ut defensivt for å sikre et 0-0-resultat.

– Det tror jeg ikke kler oss spesielt bra, sa Skullerud.

Videre påpekte Molde-treneren at laget hans fortsatt har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen. MFK har heller ikke gått av banen uten å score denne sesongen.

– Vi angriper og har skapt mye målsjanser utpå her. Det tror jeg også vi gjør i morgen.

Gode forutsetninger

Moldetreneren kunne fortelle om en tilnærmet skadefri tropp, der den eneste uaktuelle spilleren er Björn Bergman Sigurdarson, som har slitt med skade i lengre tid.

– Vi har en bred, stor stall, som er på beina stort sett alle mann. Det ser fint ut på trening, og det er god stemning. Jeg mener det er gode forutsetninger for at vi kan klare det resultatet vi trenger for å komme oss videre.

Tett program

Likevel - når torsdagens oppgjør blåses i gang på Aker Stadion klokken 18.00 har det bare gått fire dager siden forrige kamp, da de spilte 1-1 mot Start på Sør Arena.

– Det er veldig korte fokus her. En og en. Så vi har ikke tenkt så veldig mye på kampen som kommer i morgen før i dag.

– Kan vi forvente store endringer i troppen?

– Ja, det kan hende, fra søndagen. Vi har drevet på med dette noen uker nå, så noen endringer kommer det nok, ja.

Nytt kampbilde

Skullerud innrømmer likevel at kampbildet kan bli veldig annerledes enn i Ukraina for en uke siden.

– De må score. Vi får kanskje se et lag som kommer til å kontre mer enn det vi så der nede. Jeg har sett at det har de gjort i bortekamper der nede.

I en eventuell play off kan giganter som Inter og Tottenham stå på motsatt banehalvdel.

– Vi har ikke fokusert på det i det hele tatt. Vi har et veldig smalt fokus inn mot det vi skal gjøre i morgen.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal