Hopp til innhold

Odermatt nærmer seg Stenmark-rekord - Kristoffersen rådvill

Marco Odermatt har vært verdens soleklart beste alpinist denne sesongen. Før lørdagens storslalåmrenn i verdenscupavslutningen i Saalbach sto han med ni av ni mulige seirer i storslåm i vinter.

Med seier hadde han dermed muligheten til å gjøre som Ingemar Stenmark, som vant samtlige ti storslalåmrenn i 1978-1979-sesongen. Stenmark vant over tre sesonger også 14 verdenscuprenn i storslalåm på rad, en rekord Odermatt eventuelt må jakte videre på neste sesong. Odermatt står med tolv seirer på rad over de siste to sesongene i storslalåm.

I lørdagens førsteomgang var Odermatt best og leder fire tideler foran landsmannen Löic Meillard. De to var henholdsvis startnummer to og én, i en løype hvor forholdene tidlig var med på å skape store differanser.

Alexander Steen Olsen, med startnummer syv, er nummer tre, 1,39 bak Odermatt.

– Det er jo forhold i dag som gjør at det er fordel å starte først selvfølgelig. Det var litt vanskelig å få like høy hastighet som Odermatt og Löic, sier Steen Olsen.

Atle Lie McGrath (+2,02) ligger på sjetteplass, Henrik Kristoffersen (+2,24) på niendeplass og Timon Haugan (+3,30) ligger på 17. plass.

– Jeg vet ikke helt for å være ærlig, sier Kristoffersen om egen kjøring.

Finaleomgangen starter 12.00 og sendes på NRK1.

Odermatt
Foto: AFP

Siste nytt

 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal