Hopp til innhold

Odermatt nærmer seg Stenmark-rekord - Kristoffersen rådvill

Marco Odermatt har vært verdens soleklart beste alpinist denne sesongen. Før lørdagens storslalåmrenn i verdenscupavslutningen i Saalbach sto han med ni av ni mulige seirer i storslåm i vinter.

Med seier hadde han dermed muligheten til å gjøre som Ingemar Stenmark, som vant samtlige ti storslalåmrenn i 1978-1979-sesongen. Stenmark vant over tre sesonger også 14 verdenscuprenn i storslalåm på rad, en rekord Odermatt eventuelt må jakte videre på neste sesong. Odermatt står med tolv seirer på rad over de siste to sesongene i storslalåm.

I lørdagens førsteomgang var Odermatt best og leder fire tideler foran landsmannen Löic Meillard. De to var henholdsvis startnummer to og én, i en løype hvor forholdene tidlig var med på å skape store differanser.

Alexander Steen Olsen, med startnummer syv, er nummer tre, 1,39 bak Odermatt.

– Det er jo forhold i dag som gjør at det er fordel å starte først selvfølgelig. Det var litt vanskelig å få like høy hastighet som Odermatt og Löic, sier Steen Olsen.

Atle Lie McGrath (+2,02) ligger på sjetteplass, Henrik Kristoffersen (+2,24) på niendeplass og Timon Haugan (+3,30) ligger på 17. plass.

– Jeg vet ikke helt for å være ærlig, sier Kristoffersen om egen kjøring.

Finaleomgangen starter 12.00 og sendes på NRK1.

Odermatt
Foto: AFP

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal