Ødegaard ut mot spansk avis: – Ryktene stemmer ikke

Martin Ødegaards ankomst har ført til murring i Castilla-garderoben, skrev den spanske sportsavisen Diario AS onsdag, men Ødegaard selv føler seg godt tatt vare på.

Martin ødegaard

NEGATIV EFFEKT: Den spanske sportsavisen AS mener Martin Ødegaard har gjort Real Madrid Castilla til et dårligere lag. Det er bare blitt en seier siden nordmannen kom inn på laget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den ledende sportsavisen Marca har sendt en journalist til Norges landslagssamling i Marbella og har hatt flere positive reportasjer om Real Madrids 16-årige «perle». Samtidig bruker den andre store sportsavisen i Madrid harde ord om nordmannen.

– Ødegaard-effekten har vært mer skadelig enn gunstig for Castilla, hevder avisen og viser til at laget har vunnet bare en kamp siden Ødegaard debuterte. De fire siste er tapt, og laget har falt fra 1.- til 7.-plass i Segunda B (nivå tre).

– Ødegaard har endret økosystemet i Castilla, fortsetter AS.

– I garderoben liker man ikke hans status som «galactico». Som 16-åring tjener han 1,2 millioner euro (drøyt 10 millioner kroner) i året, og kontrakten hans fastslår at han skal trene fire ganger i uka med førstelaget og delta i førstelagets sesongoppkjøring.

– Stemmer ikke

Martin Ødegaard ble konfrontert med avisas skriverier på onsdagens pressetreff med det norske landslaget før kampen mot Kroatia.

– Det stemmer ikke i det hele tatt tror jeg. Det virker i alle fall ikke sånn på meg. Det er en utrolig fin gjeng som har tatt veldig godt vare på meg, så det tror jeg ikke på i det hele tatt.

Ryggsekk full av stein

Ifølge Diario AS har Ødegaards status ført til murring blant de andre spillerne. Avisen skriver at han har endret «tonen» i troppen og peker på at Alvaro Medran, som har vært på banen for førstelaget denne sesongen, ble skjøvet ut for å gjøre plass til Ødegaard.

I en kommentar skriver Tomas Roncero under tittelen «For mye støy og lite fotball» at Ødegaards lønn er som «en ryggsekk full av stein».

– Ødegaard kan bli en stor spiller på mellomlang sikt, skriver han med henvisning til ungguttens mange kvaliteter, men mener at det er blitt for mye blest for tidlig.

– Uten Ødegaard var Zidanes Castilla-lag serieleder, blomstret og gikk for fulle seil. Siden nordmannen kom er det blitt en eneste seier, en rekke tap og foreløpig farvel til opprykk, skriver han.

– Og det ble snakket om at Ødegaard skulle debutere i mesterligaen mot Schalke. Por favor, avslutter han syrlig.

Positivt i Marca

Helt annen er tonen i Marca, som også brukte en helside på Ødegaard onsdag. Heller ikke den avisen hadde snakket med 16-åringen selv, men derimot intervjuet Norges landslags fysiske trener, spanske Jordi Gonzalez, om ham.

Det førte til et positivt oppslag med stort bilde av en smilende Ødegaard sammen med Gonzalez på treningsfeltet i Marbella.

Gonzalez snakker pent både om Ødegaard og om Norges spillestil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal