Hopp til innhold

Ødegaard ut mot spansk avis: – Ryktene stemmer ikke

Martin Ødegaards ankomst har ført til murring i Castilla-garderoben, skrev den spanske sportsavisen Diario AS onsdag, men Ødegaard selv føler seg godt tatt vare på.

Martin ødegaard

NEGATIV EFFEKT: Den spanske sportsavisen AS mener Martin Ødegaard har gjort Real Madrid Castilla til et dårligere lag. Det er bare blitt en seier siden nordmannen kom inn på laget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den ledende sportsavisen Marca har sendt en journalist til Norges landslagssamling i Marbella og har hatt flere positive reportasjer om Real Madrids 16-årige «perle». Samtidig bruker den andre store sportsavisen i Madrid harde ord om nordmannen.

– Ødegaard-effekten har vært mer skadelig enn gunstig for Castilla, hevder avisen og viser til at laget har vunnet bare en kamp siden Ødegaard debuterte. De fire siste er tapt, og laget har falt fra 1.- til 7.-plass i Segunda B (nivå tre).

– Ødegaard har endret økosystemet i Castilla, fortsetter AS.

– I garderoben liker man ikke hans status som «galactico». Som 16-åring tjener han 1,2 millioner euro (drøyt 10 millioner kroner) i året, og kontrakten hans fastslår at han skal trene fire ganger i uka med førstelaget og delta i førstelagets sesongoppkjøring.

– Stemmer ikke

Martin Ødegaard ble konfrontert med avisas skriverier på onsdagens pressetreff med det norske landslaget før kampen mot Kroatia.

– Det stemmer ikke i det hele tatt tror jeg. Det virker i alle fall ikke sånn på meg. Det er en utrolig fin gjeng som har tatt veldig godt vare på meg, så det tror jeg ikke på i det hele tatt.

Ryggsekk full av stein

Ifølge Diario AS har Ødegaards status ført til murring blant de andre spillerne. Avisen skriver at han har endret «tonen» i troppen og peker på at Alvaro Medran, som har vært på banen for førstelaget denne sesongen, ble skjøvet ut for å gjøre plass til Ødegaard.

I en kommentar skriver Tomas Roncero under tittelen «For mye støy og lite fotball» at Ødegaards lønn er som «en ryggsekk full av stein».

– Ødegaard kan bli en stor spiller på mellomlang sikt, skriver han med henvisning til ungguttens mange kvaliteter, men mener at det er blitt for mye blest for tidlig.

– Uten Ødegaard var Zidanes Castilla-lag serieleder, blomstret og gikk for fulle seil. Siden nordmannen kom er det blitt en eneste seier, en rekke tap og foreløpig farvel til opprykk, skriver han.

– Og det ble snakket om at Ødegaard skulle debutere i mesterligaen mot Schalke. Por favor, avslutter han syrlig.

Positivt i Marca

Helt annen er tonen i Marca, som også brukte en helside på Ødegaard onsdag. Heller ikke den avisen hadde snakket med 16-åringen selv, men derimot intervjuet Norges landslags fysiske trener, spanske Jordi Gonzalez, om ham.

Det førte til et positivt oppslag med stort bilde av en smilende Ødegaard sammen med Gonzalez på treningsfeltet i Marbella.

Gonzalez snakker pent både om Ødegaard og om Norges spillestil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal