Hopp til innhold

Öberg briljerer på standplass

Öberg skyter fullt hus på andre skyting, mens franske og Simon får en bom.

– Det er muligheter her nå for Røiseland og Tandrevold, sier Smith.

Siste nytt

 • Amerikansk medaljehåp truer med å boikotte OL

  Stavhopperen Sam Kendricks (31) føler seg sviktet av OL og sier at han vurderer å droppe å reise til Paris selv om han kvalifiserer seg til årets sommerleker.

  – OL likte ikke meg i 2021, så hvorfor skal jeg like OL, sier Kendricks i et intervju gjengitt av blant annet Sports Illustrated og Washington Post.

  Bakgrunnen er det som skjedde med Kendricks i Tokyo-OL for tre år siden. Kendricks testet positivt for koronavirus og ble kastet ut av lekene, selv om han hevdet at han ikke hadde symptomer og at det måtte ha vært noe feil med testen.

  Bitterheten etter OL-diskvalifikasjonen sitter i fortsatt. Kendricks lot seg lørdag intervjue etter stavkvalifiseringen i USAs OL-uttaksstevne, og han sparte ikke på kruttet.

  – Jeg har ingen respekt for en lov som etterlot meg alene i Tokyo. Alle i Team USA ga blaffen i meg. Og de ba meg ikke engang om unnskyldning etterpå.

  Kendricks, som har vært USAs fremste stavhopper det siste tiåret og slo igjennom med en OL-bronse under lekene i Rio i 2016, forteller at det ikke gjør noe om han ikke tar en OL-plass.

  – Så om jeg kvalifiserer meg, kanskje jeg ikke drar engang. Jeg ble kastet ut i 2021, og kanskje jeg blir det igjen. Eller kanskje jeg bare er bitter, fortsetter amerikaneren.

  31-åringen er for tiden rangert som verdens fjerde beste stavhopper på Det internasjonale friidrettsforbundets ranking.

  Han har to VM-gull og tre sølvmedaljer i innendørs-VM. Kommende natt (norsk tid) skal han hoppe finale i USA-mesterskapet og kan sikre OL-billett der.

  Sam Kendricks
  Foto: AP
 • Hauger krasjet i Barcelona

  Dennis Haugers mareritthelg i Barcelona ble avsluttet med at han kjørte ut allerede på første runde i søndagens hovedløp i Formel 2.

  Nordmannen ender dermed på sisteplass i løpet. Hauger skled inn i Victor Martins kort etter start, og begge havnet utenfor banen.

  – Det ser ut som Dennis rett og slett sklir sideveis inn i Martins, kommenterte Stein Pettersen hos Viaplay.

  – Jeg tror nok det var Dennis som gjorde en feil her. Men ikke stor nok til å få ytterligere straff, håper jeg, istemte hans kollega Atle Gulbrandsen.

  Hauger startet helgen med en svak kvalifisering og 13.-plass der. Lørdag ble han nummer ni i sprintløpet, men han fikk tidsstraff etter løpet for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

  – Det er bare kjipt. Igjen, det går poeng, sa Hauger til Viaplay før han forklarte seg om situasjonen med Martins:

  – Jeg fikk en dårlig start, som mange andre på harde dekk. Jeg prøvde meg på «ytter'n» på Martins. Det var litt på meg, men til sjuende og sist hadde han hele banen på innsiden. Det ble liksom ikke plass.

  – Det er bare utrolig kjipt. Jeg må ha ekstremt flaks med de andre utpå der for at jeg ikke skal tape altfor mye poeng, fortsatte Hauger.

  Det ble altså en helg uten Formel 2-poeng for nordmannen.

  (©NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: AP
 • Røa-talent klar for Brann

  18 år gamle Cassandra Ella Bogere har virkelig vist seg frem i Toppserien denne sesongen, og blir belønnet med en overgang til hardtsatsende Brann.

  Midtbanespilleren har skrevet under på en avtale med Brann ut året, med utgangspunkt i en permanent overgang etter sesongen. Hun kommer til Bergen etter sommerpausen i juli.

  – Grunnen til at jeg velger å komme til Brann er fordi jeg føler at det er en klubb jeg virkelig kommer til å utvikle meg i. Det er også utrolig kult å se hvordan Brann satser på kvinnesiden, sier Bogere til klubbens nettside.

  18-åringen har også tolv aldersbestemte landskamper for Norge.

  Cassandra Ella Bogere
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal