NRK Meny
Normal

Nytt superløp av ukjente De Grasse (20): – Uvirkelig!

For tre år siden hadde han aldri prøvd friidrett. For seks uker siden hadde ingen hørt om ham. Nå er plutselig Andre De Grasse (20) en reell utfordrer til Usain Bolt i VM.

Andre De Grasse

LYNRASK: Andre De Grasse på vei mot seier i det innledende heatet på 200-meter i de panamerikanske lekene. Han vant også finalen.

Foto: GEOFF ROBINS / Afp

– Herregud! For en avslutning!

De canadiske kommentatorene reagerte med vantro da 20 år gamle Andre De Grasse krysset målstreken og vant gull på 200-meter i de panamerikanske lekene natt til lørdag.

Ekstrem sluttspurt

Halvveis så det ut som supertalentet endelig skulle falle tilbake på jorda etter en utrolig sommer, men så startet sluttspurten. Den unge canadieren skjøt gjennom feltet som et prosjektil, og til slutt vant han.

Med canadisk rekord og mesterskapsrekord, 19,88 sekunder.

– Jeg var sliten, men jeg var klar. Dette er utrolig. Det føles så uvirkelig akkurat nå, jeg kan ikke tro at jeg greide dette, sier De Grasse til CBC.

Videoen fra CBC viser hvordan De Grasse, i banen nærmest kamera, aksellererer på slutten:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Gullkandidat i VM?

Med den ekstreme spurten sendte den inntil nylig helt ukjente sprinteren nok et skremmeskudd til favorittene Usain Bolt og Justin Gatlin før VM i Beijing. Bolt selv har ikke løpt under 20 blank på 200-meter i år, selv om han leverte to fine 100-metere på fredag.

– Jeg føler jeg kan konkurrere med de gutta. Jeg kan ikke være redd for dem bare fordi de har gullmedaljer, sier De Grasse til NBC.

Har bare løpt i tre år

Andre De Grasse

GULL: Andre De Grasse på podiet etter seieren.

Foto: Mark Humphrey / Ap

20-åringen De Grasse, som begynte med friidrett ved en tilfeldighet for bare tre år siden, slo gjennom med to superløp for litt over en måned siden: 9,75 på 100-meter og 19,58 på 200-meter.

Den gangen hadde han så gode forhold at tidene ikke telte, og mange spekulerte i om det hele bare var et blaff skapt av perfekte forhold.

Men torsdag vant han gull på 100-meter i de panamerikanske lekene. Og natt til lørdag ble det altså gull igjen.

– Før dette var det mange som ikke visste hvordan de skulle uttale navnet mitt engang. Nå vet de hva jeg heter, sier De Grasse til Toronto Star.

– Han er helt spesiell. Jeg har aldri sett et så stort talent, sier trener Caryl Smith Gilbert til Reuters.

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm