Nytt mesterliga-tap for LSK Kvinner

Det endte med et nytt tap for LSK Kvinner i returoppgjøret i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Wolfsburg onsdag.

Den første kampen endte med 2-0 til Wolfsburg. I returoppgjøret, som ble spilt i Ungarn, var Ina Gausdal uheldig da hun laget selvmål like før pause.

Tidligere LSK-spiller Ingrid Syrstad Engen rakk å øke til 2-0 kun minutter senere. Dermed er det norske laget ute av mesterligaen for denne gangen.

Wolfsburg vant 4-0 sammenlagt over to oppgjør og er videre til kvartfinalen.

Emilie Haavi
Foto: Jil Yngland / NTB

Siste nytt

 • Duestad greide finale til slutt

  Jeanette Hegg Duestad blir en av åtte rifleskyttere i kvinnenes OL-finale i helmatch. Hun gikk videre etter å ha blitt nummer åtte i kvalifiseringen.

  Duestad greide 1171 poeng i øvelsen der det fra 50 meters hold skytes 40 skudd i tre posisjoner: Knestående, liggende og stående. Hun oppnådde serien 392-394-385. Det så lenge ut til ikke å holde, men avslutningen av den 2.45 timer lange kvalifiseringen ble nervepirrende for Duestad som akkurat kloret seg fast til en finaleplass.

  22-åringen er regnet for å være Norges sterkeste OL-kort i skyting. Forrige uke var hun kun 0,6 poeng fra en overraskende bronse i luftrifle. Helmatch skal passe Duestad enda bedre, og hun skuffet ikke i finalejakten.

  Duestad endte blant de åtte beste fordi kinesiske Shi Mengyao fikk et par niere helt på slutten av sin siste serie, etter at den norske utøveren hadde skutt ferdig.

  Jenny Stene fikk ikke skytingen til å sitte fullt så godt som lagvenninnen. Hun stoppet på 1168 poeng og ble nummer 12 i kvalifiseringen. Feltet var på 37 skyttere, og kun de åtte beste gikk videre til finalen.

  Medaljekampen starter klokken 09.00. Der skal det skytes tre ganger 15 skudd i tre stillinger i samme rekkefølge. Etter ti skudd stående elimineres de to første. Deretter forsvinner en og en skytter fram til de to beste står igjen.

  Duestads form har vært formidabel i Tokyo. Før lørdagens helmatch sto hun med kun tiertreff på sine 110 skudd.

  t
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Biles dropper flere øvelser

  Turndronningen Simone Biles dropper OL-finalene i sprang og skranke. Det er uklart om hun konkurrere igjen i Tokyo-lekene.

  USAs turnforbund opplyser om Biles' forfall i en uttalelse. Tidligere har hun trukket seg fra videre deltakelse i lagfinalen og den individuelle mangekampfinalen av hensyn til sin mentale helse.

  Lørdag kom beskjeden om at hun også står over søndagens turnfinaler. Da skal det deles ut medaljer i sprang og skranke.

  Biles er kvalifisert og kan stille i frittstående mandag og bom tirsdag. Hun vil evalueres daglig for å avgjøre om hun deltar.

  24-åringen har fire OL-gull og 19 VM-gull på merittlista. Hun vant fire gull og en bronse i Rio-lekene for fem år siden. Hun fikk sølv i lagkonkurransen i Tokyo selv om hun bare deltok i sprang.

  TAsWm5__wtA
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Spilte seg ut av medaljekampen

  Norges golfstjerne Viktor Hovland hadde en tung dag på banen i Tokyo lørdag. Det som skulle være runden hvor han spilte seg nærmere teten, ble heller runden hvor håpet om OL-medalje ser ut til å forsvinne.

  Hovland startet runden svært dårlig med to bogeys på de to første hullene. Han brukte lang tid å på hente seg inn igjen, men to birdies på de siste åtte gjorde hvert fall at han endte dagen på par. Dermed er han fortsatt fem under par totalt.

  – Det var tungt i dag. Det var ikke så mye bra som skjedde. Da jeg slo noen bra slag og var på gang, så misset jeg putter. Og da blir det mye kjemping, sa Hovland til NRK etter runden.

  Problemet er at mens Hovland fortsetter å slite i Tokyo, har flere av de andre favorittene fått det til å svinge. Verdensstjerner som Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Tommy Fleetwood, Paul Casey og Shane Lowry og Xander Schauffele er alle fem slag eller mer foran Hovland. Sistnevnte leder turneringen foreløpig på 14 under par.

  Derfor blir det nærmest en umulig oppgave for nordmannen å kjempe om medalje på avslutningsrunden søndag.

  – Det er lang vei opp, så det er kjedelig. Men jeg vet at jeg har en lav runde inne, så får vi avslutte turneringen på en bedre måte, sa Hovland.

  Også Kristian Krogh Johannessen hadde en noe ujevn runde. Totalt er han én under par og langt ned på resultatlista.

  Viktor Hovland i OL 31.7.2021
  Foto: Toby Melville / Reuters / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal