NRK Meny
Normal

Hilde måtte operere ankelen

Torsdag ettermiddag ble Tom Hilde operert for ankelsmertene som har plaget ham, men landslagslegen tar likevel forbehold om at den «mystiske» skaden er kurert.

Tom Hilde

– Det er veldig betryggende for meg at legen fikk gjort noe med det som var galt, sier Tom Hilde etter operasjonen.

Foto: Bendiksby, Terje/Tom Hilde / NTB Scanpix/Privat

Tom Hilde har i flere måneder slitt med et vondt punkt i ankelen. Hopperen har ikke fått noe svar på hva smertene skyldes eller hva slags skade det er snakk om.

Hopperens leger har vurdert å åpne opp for å finne ut hva som er galt, og torsdag ettermiddag gjorde de nettopp det.

– Legen hadde ikke bestemt seg for om han skulle fikse noe når han åpnet ankelen og så inni. Han fant noe som var galt og gjorde noe med det. Det er veldig betryggende for meg. Det å gå to, tre måneder å ha vondt er unødvendig, sier Hilde til NRK.no.

Sydde seks sting

Hilde møtte opp på Ullevaal stadion klokken 15.00 torsdag, og ble utskrevet halvannen time senere.

– Det gjenstår å se hvordan utfallet blir, det vet man aldri. Nå er foten bedøvet, med noen sting på, og det kommer til å gjøre vondt noen dager, sier Hilde.

Tom Hildes ankel

Tom Hilde la ut dette bildet av sin nyoperete ankel på sin Instagram-konto torsdag.

Foto: Instagram/Tom Hilde

Hopperen la torsdag ettermiddag ut bilde av sin nyopererte ankel på sin konto på bildedelingstjenesten Instagram.

Håper dette er løsningen

Landslagslege Torbjørn Haugen forteller at det under operasjonene torsdag ble funnet arrvevsdannelse over en sene på innsiden av Hildes høyre ankel.

– Den tror vi har gjort det vanskelig for senen å bevege seg fritt når han bøyer ankelen maksimalt som en hopper gjør. Dette har utløst smerter hver gang han har hoppet, arrvevsdannelsen har klemt på en sene og utløst smerter, forklarer landslagslegen overfor NRK.no.

Haugen håper de nå har funnet svaret på det som har blitt omtalt som en «mystisk skade».

– Vi må ta et lite forbehold om at dette er den rette løsningen på problemet. Vi tror det er det, men vi må ta forbehold om det. Det er ekstremt sjeldent, det står ikke i lærebøkene og er upløydmark, sier han til NRK.no.

Gikk ut med krykkene på skuldra

Hilde forteller at operasjonen gikk pent og pyntelig for seg.

– Akkurat nå er ankelen bare litt nummen. Jeg gikk ut fra operasjonssalen med krykkene på skuldrene, satte meg i bilen og kjørte hjem. Det virker som det har gått veldig bra, sier 25-åringen.

– Det er et bra tidspunkt å gjøre slike ting på, og det skal visstnok være veldig kort tid før jeg kan trene igjen. Så jeg mister ikke så mye trening, og jeg måtte gjøre det nå for at det ikke skulle bli for nærme sesongen, sier landslagshopperen.

Landslagslegen anslår at Hilde kan være i gang med fysisk trening igjen i starten av neste uke, men at han ikke kan hoppe før nærmere 18. juni.

Siste nytt

 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal