Hilde måtte operere ankelen

Torsdag ettermiddag ble Tom Hilde operert for ankelsmertene som har plaget ham, men landslagslegen tar likevel forbehold om at den «mystiske» skaden er kurert.

Tom Hilde

– Det er veldig betryggende for meg at legen fikk gjort noe med det som var galt, sier Tom Hilde etter operasjonen.

Foto: Bendiksby, Terje/Tom Hilde / NTB Scanpix/Privat

Tom Hilde har i flere måneder slitt med et vondt punkt i ankelen. Hopperen har ikke fått noe svar på hva smertene skyldes eller hva slags skade det er snakk om.

Hopperens leger har vurdert å åpne opp for å finne ut hva som er galt, og torsdag ettermiddag gjorde de nettopp det.

– Legen hadde ikke bestemt seg for om han skulle fikse noe når han åpnet ankelen og så inni. Han fant noe som var galt og gjorde noe med det. Det er veldig betryggende for meg. Det å gå to, tre måneder å ha vondt er unødvendig, sier Hilde til NRK.no.

Sydde seks sting

Hilde møtte opp på Ullevaal stadion klokken 15.00 torsdag, og ble utskrevet halvannen time senere.

– Det gjenstår å se hvordan utfallet blir, det vet man aldri. Nå er foten bedøvet, med noen sting på, og det kommer til å gjøre vondt noen dager, sier Hilde.

Tom Hildes ankel

Tom Hilde la ut dette bildet av sin nyoperete ankel på sin Instagram-konto torsdag.

Foto: Instagram/Tom Hilde

Hopperen la torsdag ettermiddag ut bilde av sin nyopererte ankel på sin konto på bildedelingstjenesten Instagram.

Håper dette er løsningen

Landslagslege Torbjørn Haugen forteller at det under operasjonene torsdag ble funnet arrvevsdannelse over en sene på innsiden av Hildes høyre ankel.

– Den tror vi har gjort det vanskelig for senen å bevege seg fritt når han bøyer ankelen maksimalt som en hopper gjør. Dette har utløst smerter hver gang han har hoppet, arrvevsdannelsen har klemt på en sene og utløst smerter, forklarer landslagslegen overfor NRK.no.

Haugen håper de nå har funnet svaret på det som har blitt omtalt som en «mystisk skade».

– Vi må ta et lite forbehold om at dette er den rette løsningen på problemet. Vi tror det er det, men vi må ta forbehold om det. Det er ekstremt sjeldent, det står ikke i lærebøkene og er upløydmark, sier han til NRK.no.

Gikk ut med krykkene på skuldra

Hilde forteller at operasjonen gikk pent og pyntelig for seg.

– Akkurat nå er ankelen bare litt nummen. Jeg gikk ut fra operasjonssalen med krykkene på skuldrene, satte meg i bilen og kjørte hjem. Det virker som det har gått veldig bra, sier 25-åringen.

– Det er et bra tidspunkt å gjøre slike ting på, og det skal visstnok være veldig kort tid før jeg kan trene igjen. Så jeg mister ikke så mye trening, og jeg måtte gjøre det nå for at det ikke skulle bli for nærme sesongen, sier landslagshopperen.

Landslagslegen anslår at Hilde kan være i gang med fysisk trening igjen i starten av neste uke, men at han ikke kan hoppe før nærmere 18. juni.

Siste nytt

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Fem nordmenn til søndagens renn

  Ingen nordmenn topp ti - men fem går videre til finalen på søndag.

  Forfang er beste nordmann på 14. plass, Fannemel på 18., Stjernen på 25., Tande på 32., Johansson på 38. Granerud ender på 56. plass og blir dermed ikke å se på søndag.

  Russiske Klimov vinner kvalifiseringen med hoppet på 137 meter, men det skal sies at han hadde langt bedre forhold enn de antatt beste fikk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge