Nyland: – Ikke en tabbe, men forstår hvis folk mener det

Keeper Ørjan Håskjold Nylands baklengsmål kostet Norge dyrt. – Det ser dumt ut, sier han om det som mange kaller en keepertabbe.

Nyland fortviler etter Ungarns mål

TABBE? Ørjan Håskjold Nyland ser fortvilet ut etter å ha sluppet inn mål mot Ungarn etter 26 minutter. En keepertabbe, mener NRKs kommentatorduo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge gikk offensivt ut på Ullevaal, men kalddusjen kom etter bare 26 minutter. Laslo Kleinheisler ble spilt opp med ryggen mot mål, snudde seg kjapt og klemte til. Ørjan Håskjold Nyland (25) gikk motsatt vei, og ungareren kunne sette inn det som ble seiersmålet.

Keepertabbe, mener NRKs kommentatorduo Olav Traaen og Karl Petter Løken.

– Det bør være mulig for Håskjold Nyland å ta den. Det er merkelig. Det mener jeg er en klar keepertabbe av Håskjold Nyland, sa Karl Petter Løken i NRKs radiosending.

TV Norge sitt ekspertpanel sa seg enige. Det var uten tvil en tabbe.

Nyland selv mener Norge uansett burde reist fra Ullevaal med seier, og forklarer baklengsmålet slik:

– Han vender opp i sekstenmeteren og det er et bra skudd, som han får en dupp på. Det ser dumt ut, men det er vanskelig ballbane. Jeg får en hånd på den, men det holder ikke. Jeg gjorde mitt beste, men det er dessverre ikke nok, sier Ingolstadt-keeperen til NRK.

– Jeg føler ikke det er en tabbe, men jeg forstår hvis folk mener det. Jeg kan leve med det, legger han til.

– Under pari

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener også det er et skudd som bør være mulig å ta, men vil ikke kalle det en tabbe.

– Han er feilposisjonert, men det er stundens alvor som gjør at man sier det er en keepertabbe mener jeg. En tabbe er noe annet i min bok, sier den tidligere landslagsspilleren.

Hun påpeker likevel at man må kunne forvente mer fra bakre rekker.

– Keeperspillet er under pari, helt klart. Men det er også presset fra forsvaret og Tom Høgli. Nyland står helt feil og den skal ikke være umulig å ta, slår Klaveness fast.

– En følelse jeg håper de slipper

Det er langt fra første gang keeperne kommer i fokus i en viktig kamp for Norge. I 2007 hadde Thomas Myhre to tabber da laget mistet en 2-0 ledelse i EM-kvalifiseringen mot Tyrkia. Håkon Opdal hadde to svake involveringer i returen.

– Det er en følelse jeg håper de slipper, sa Myhre til NRK onsdag.

– Jeg skal ikke legge meg borti keeperprestasjoner. Det er ikke mitt sterke felt, sa Ole Selnæs, som var utelatt av troppen på grunn av sykdom, til NRK i pausen.

Det har vært mye snakk om Nyland burde få stå denne kampen, fordi han ikke har spilt en Bundesliga-kamp siden August. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var likevel aldri i tvil om valget.

– Ut fra mine prestasjoner på landslaget, så mener jeg ikke det bør være en mer åpen keeperdiskusjon nå, sier Nyland.

Norge hadde flere store muligheter foran mål, men klarte aldri å få ballen i nettet. Dermed kan baklengsmålet har blitt skjebnesvangert. Nå må Norge score minst to ganger i Ungarn på søndag.

Se pressekonferansen med Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Pressekonferanse etter Norge - Ungarn-kampen.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal