Hopp til innhold

Nyland får ny sjef – Sevilla på trenerjakt igjen

Landslagsmålvakten Ørjan Nyland må for fjerde gang på ett år forholde seg til en ny hovedtrener i Sevilla.

La Liga-klubben melder i en uttalelse at Quique Sánchez Flores ikke blir med videre etter sesongslutt. Han har ledet Sevilla siden desember og løftet laget ut av nedrykkstrøbbel.

– Jeg vil takke ham. Klubben var i en svært alvorlig situasjon, og med hardt arbeid har han fått oss tilbake på sporet, sier Sevilla-president José María del Nido.

Fjorårets europaligavinner jakter på sin sjette trener på to år. Julen Lopetegui hadde rollen i tre år før han fikk sparken høsten 2022, og siden har avgangene kommet tett.

Nyland ble i fjor sommer hentet til Sevilla på fri overgang etter et opphold i tyske RB Leipzig. Han har spilt samtlige seriekamper i Spania siden slutten av januar.

Sunnmøringen har en kontrakt som varer ut neste sesong.

(©NTB)

Ørjan Nyland
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

  • Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

    Sluttminuttene mellom Tsjekkia og Portugal var ikke for de med svakt hjerte.

    To minutter på overtid sendte Fransisco Conceicao hele Portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. Da røk både hemningen og drakta.

    21-åringen spilte bare sin fjerde landskamp tirsdag. Poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe F.

    Og bare fem minutter tidligere rakk Diogo Jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en Ronaldo-retur. Men scoringen ble VAR-annullert for en marginal offside.

    Men det var Tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang.

    For dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. Lukas Provod hadde fått med seg det. For da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos Slavia Praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken.

    Utagbart for Portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen.

    – Det er mye følelser og en forbanna Ronaldo.

    Det sa NRKs kommentator Nora Johnsen da 1–0 var et faktum.

    Den skulle ikke vare lenge. Portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp.

    Nuno Mendes la inn foran mål, men det hadde Stanek kontroll på. Keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på Robin Hranac. Ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

    Francisco Conceicao jubler for å ha vunnet kampen for Portugal.
    Foto: AP
  • IK Starts medlemmer godkjente avtalen med amerikansk investorgruppe

    Roger Loughney, David Grim og Jean Bley er hovedaksjonærene som nå skal investere i Start gjennom en såkalt dualmodell. Start har inngått en tiårsavtale med aksjeselskapet «Stein på Stein 1905», som har signalisert at de skal inn med 40 millioner kroner.

    4. juni gjorde klubben det kjent at de hadde landet en avtale med investorgruppen. Dermed var det opp til medlemmene å stemme over den.

    360 stemmeberettigede stemte for avtalen, mens 85 stemte mot. Åtte medlemmer stemte blankt.

    Det krevdes to tredels flertall for at samarbeidet skulle bli noe av.

    Daglig leder i Start, Sveinung Hedding-Valvik, påpekte i sitt innlegg tirsdag at klubben er avhengig av sju millioner kroner for å unngå konsekvenser som fratrekk av poeng og degradering.

    Hedding-Valvik omtalte det som et «sjansespill» å ikke akseptere avtalen.

    Det er ingen hemmelighet at Start har slitt økonomisk. Som følge av et underskudd på 8,6 millioner kroner i 2022, gikk klubben inn i 2023 med en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

    Fjoråret endte så med et nytt estimert underskudd på rundt 10,5 millioner. (NTB)

    Sparebank Sør-Arena
    Foto: NTB
  • Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

    To ganger olympisk mester Andy Murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i ATP500-turneringen i London. Det var britens 1000. kamp på ATP-touren i karrieren.

    37-åringen står bokført med to Wimbledon-titler og én US Open-tittel. Karrierens største triumf sikret han under OL i 2012, da han tok gull på hjemmebane.

    I tillegg til tre Grand Slam-titler har Murray spilt hele fem finaler i Australian Open.

    Roger Federer (1526) har rekorden for flest kamper på ATP-touren gjennom tidene. Bak sveitseren følger Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300) og David Ferrer (1111).

    Jordan Thompson er Murrays neste motstander i London. Turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge Wimbledon senere i sommer.

    I november 2016 tronet Murray øverst på verdensrankingen.

    (NTB)

    koFTFOJK_DQ
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal