Hopp til innhold

Ny trener for Hanche-Olsen i Mainz

Bo Henriksen (49) blir Mainz' tredje hovedtrener for sesongen. Dansken får i oppgave å redde Andreas Hanche-Olsen og lagkameratene fra nedrykk.

Henriksen har fått en kontrakt fram til sommeren 2026. Han ble klar dagen etter at Jan Siewert fikk sparken i bundesligaklubben.

Mainz sliter tungt og står med kun tolv poeng fra 21 kamper. Klubben er under nedrykksstreken og har fire poeng opp til Köln på kvalifiseringsplass. Det er ytterligere fem poeng til trygg grunn.

I november skilte Mainz lag med dansken Bo Svensson etter nesten tre års samarbeid.

Henriksen har tidligere trent Midtjylland (2021-22) og ledet Zürich i sveitsisk fotball inntil Mainz kom på banen. (NTB)

Bo Henriksen
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Siste nytt

  • Fæl avslutning ødela for Hovland

    Viktor Hovland lå på delt annenplass i storturneringen The Memorial på PGA-touren før den tredje runden. Der spilte lenge nordmannen relativt bra og var ett slag under par etter ti hull.

    Så raknet det for Hovland. Fire bogeyer fulgte på de neste hullene, før han fikk en liten opptur igjen med en birdie på hull 15. Men oppturen ble av det korte slaget, for på hullet etter slo Hovland i vannet og endte opp med en trippelbogey.

    Dermed endte han runden fem slag over par og er nå ett slag under par for turneringen. Hovland ligger med det på en delt 14. plass før den siste runden, ni slag bak lederen Scottie Scheffler.

    Hovland vant turneringen i fjor.

    Viktor Hovland, The Masters
    Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
  • Verstappen og Russell likt i kvalifiseringen i Canada – full fiasko for Ferrari

    Red Bulls Max Verstappen og Mercedes George Russel endte på en delt 1.-plass i lørdagens Formel 1-kvalifisering til Canadas Grand Prix.

    Dermed har Verstappen gode forutsetninger for å revansjere den skuffende 6.-plassen i Monaco for to uker siden.

    Det er imidlertid Russell som starter i beste startspor ettersom han hadde beste andretid. McLarens Lando Norris ble nummer tre.

    Verstappen kan si seg godt fornøyd med sesongen så langt. Etter åtte løpshelger står han med fem seire. 26-åringen har hatt pole position i samtlige løp utenom Monaco.

    Det gjør også at han har skaffet seg en luke på 31 poeng ned til Ferraris Charles Leclerc på 2.-plass i VM-sammendraget. Lørdag ble monegaskeren nummer elleve i kvalifiseringen.

    Fiaskoen ble komplett for Ferrari da også lagkompis Carlos Sainz endte som nummer 12 og røk ut i andre kvalifiseringsrunde.

    Verstappens lagkompis, Sergio Perez, røk på sin side ut i første kvalifiseringsrunde for andre løp på rad. Han starter dermed som nummer 16 i søndagens løp.

    Verstappen står med tre strake VM-titler. Søndagens hovedløp starter 20.00 norsk tid. (NTB)

    Verstappen
    Foto: AP
  • Brann slo LSK Kvinner for første gang på nesten to år

    Rakel Engesvik sikret tre poeng for Brann da de slo LSK Kvinner 1-0 i Bergen i Toppserien lørdag. Det var Branns første seier mot LSK Kvinner siden august 2022.

    Brann var mest på hugget fra start, og hadde mange trekk mot LSKs halvdel, hvor det ble vernet stort om egen boks. Ti minutter inn i kampen var Johanna Renmark marginer unna, men skuddet endte rett på keeper Cecilie Fiskerstrand.

    Sjanserike siste minutter før pause kunne ha sikret hjemmeledelse halvveis inn i kampen, men kombinasjonen av dårlige avslutninger og en god Fiskerstrand gjorde at de gikk i garderoben til 0-0. LSK hadde på sin side nok med å forsvare seg.

    Få minutter inn i andre halvdel hadde Brann igjen flere gode muligheter, men avslutningene var ikke av den farlige sorten. LSK var ikke i nærheten av å skape noe.

    – Nå må ballen snart sitte i mål, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands etter 52 minutter, da Brann fortsatt bare leverte halvsjanser av forskjellig grad. Samtidig kostet det for LSK å ligge i forsvarsblokka så lenge.

    Så, etter 78 minutter, satt den for Brann. Signe Gaupset drev fremover med ballen og spilte ut til Nora Eide Lie. Hun slo inn igjen i boksen, der Rakel Engesvik scoret kampens eneste mål.

    De siste minuttene av kampen var LSK mer inne på Branns banehalvdelen, men maktet ikke å skape noe. Brann på sine side hadde god kontroll.

    Etter lørdagens kamp er Brann på tredjeplass på tabellen med 22 poeng, mens LSK Kvinner ligger på femteplass med 17 poeng.

Sendeplan

Kl. Program Kanal