Ny kontrakt for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen går betydelig ned i lønn.

Ole Einar Bjørndalen går i mål til stafettgull
Foto: Koji Sasahara / AP

Bjørndalen skal ha fire høydeopphold før OL og skal samtidig bruke tiden frem mot Vancouver til å teste ut utstyr sammen med sin norske utstyrsleverandør.

Bjørndalen vet hvor viktig det er med topputstyr for å henge med i OL og i hans nye kontrakt med Madshus vil han få mindre lønn, men de pengene vil gå til testing av ski.

- Vi har jobbet veldig mange år sammen. Jeg hadde ett år igjen av kontrakten, men på grunn av den økonomiske situasjonen i samfunnet gjorde vi reforhandling med en betraktelig reduksjon i lønn, sier Bjørndalen.

Nordmannen går ned 25 % i lønn, men de frigjorte midlene går over i OL-satsingen.

- En del av pengene er satt over til utviklingsprosjekt for å få bedre ski og sko. Det er jeg veldig interessert i. Uten topputstyr i OL har jeg ingen sjanse til å prestere.

Bjørndalen har tro på skiene under OL, hvor det er spesielle forhold med mye nedbør

- Det er litt norske i Vancouver forhold med natursnø og ikke kunstsnø. Det er positivt for Madshus som lager best ski på natursnø, så jeg ser positivt på OL, avslutter han.

Siste nytt

 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk
 • Redda siger på overtid

  Elverum 29 - 28 Dinamo Bucuresti. I ei tøff batalje i eit fullsett Terningen Arena redda Simen H. Pettersen dagen for Elverum med ei straffescoring i siste sekund. Elverum har med søndagens siger framleis moglegheita til avansement i meisterligaen.

  Endre Langaas
  Foto: Hans Andreas Solbakken
 • VIF vant - la press på Storhamar

  Vålerenga vant skuddstatistikken overlegent, men trengte straffer for å slå Sparta 3-2. Manglerud Star vant bunnkampen mot Ringerike i ishockeyens eliteserie. Med én kamp mindre spilt ligger Oslo-laget nå ett poeng bak serieleder Storhamar.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse sjakkVM
Sportsrevyen