NRK Meny
Normal

Ny kontrakt for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen går betydelig ned i lønn.

Ole Einar Bjørndalen går i mål til stafettgull
Foto: Koji Sasahara / AP

Bjørndalen skal ha fire høydeopphold før OL og skal samtidig bruke tiden frem mot Vancouver til å teste ut utstyr sammen med sin norske utstyrsleverandør.

Bjørndalen vet hvor viktig det er med topputstyr for å henge med i OL og i hans nye kontrakt med Madshus vil han få mindre lønn, men de pengene vil gå til testing av ski.

- Vi har jobbet veldig mange år sammen. Jeg hadde ett år igjen av kontrakten, men på grunn av den økonomiske situasjonen i samfunnet gjorde vi reforhandling med en betraktelig reduksjon i lønn, sier Bjørndalen.

Nordmannen går ned 25 % i lønn, men de frigjorte midlene går over i OL-satsingen.

- En del av pengene er satt over til utviklingsprosjekt for å få bedre ski og sko. Det er jeg veldig interessert i. Uten topputstyr i OL har jeg ingen sjanse til å prestere.

Bjørndalen har tro på skiene under OL, hvor det er spesielle forhold med mye nedbør

- Det er litt norske i Vancouver forhold med natursnø og ikke kunstsnø. Det er positivt for Madshus som lager best ski på natursnø, så jeg ser positivt på OL, avslutter han.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner