NRK Meny
Normal

Ny kontrakt for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen går betydelig ned i lønn.

Ole Einar Bjørndalen går i mål til stafettgull
Foto: Koji Sasahara / AP

Bjørndalen skal ha fire høydeopphold før OL og skal samtidig bruke tiden frem mot Vancouver til å teste ut utstyr sammen med sin norske utstyrsleverandør.

Bjørndalen vet hvor viktig det er med topputstyr for å henge med i OL og i hans nye kontrakt med Madshus vil han få mindre lønn, men de pengene vil gå til testing av ski.

- Vi har jobbet veldig mange år sammen. Jeg hadde ett år igjen av kontrakten, men på grunn av den økonomiske situasjonen i samfunnet gjorde vi reforhandling med en betraktelig reduksjon i lønn, sier Bjørndalen.

Nordmannen går ned 25 % i lønn, men de frigjorte midlene går over i OL-satsingen.

- En del av pengene er satt over til utviklingsprosjekt for å få bedre ski og sko. Det er jeg veldig interessert i. Uten topputstyr i OL har jeg ingen sjanse til å prestere.

Bjørndalen har tro på skiene under OL, hvor det er spesielle forhold med mye nedbør

- Det er litt norske i Vancouver forhold med natursnø og ikke kunstsnø. Det er positivt for Madshus som lager best ski på natursnø, så jeg ser positivt på OL, avslutter han.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal