Rekdal: – Vi mangler det meste, atter en gang

Ålesund/Oslo (NRK): For fjerde gang på fem kamper gikk Vålerenga av banen med tap og null mål.

Aalesund-Vålerenga

1-0: Leke James putter på for Aalesund.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var veldig fortjent. Vi gir bort ett mål så Aalesund får ligge bakpå og kontre hele kampen. Vi spiller på oss balltap, gir bort målsjanser og mangler aggressivitet igjen. Vilje og glød, vi mangler det meste, atter en gang, sa en skuffet Kjetil Rekdal til NRK etter tapet i Aalesund.

August har ikke vært noen god måned for Vålerenga. Ghayas Zahids vinnermål mot Tromsø er det eneste Vålerenga har scoret hele måneden, og fire tap har ført dem ned fra medaljeplass.

– Det er usannsynlig skuffende. Vi er nødt til å sette oss ned og se på hva vi skal gjøre fremover, for vi er nødt til å gjøre noe. Det er det ikke noen tvil om, sier Vålerenga-treneren.

Dersom Viking slår Sandefjord lørdag har de fire poeng ned til Oslo-laget før de to møtes etter landslagspausen.

– Løpet er ikke kjørt, men vi har ikke mer på gå på. Taper vi mot Viking i neste hjemmekamp også, så er medaljen borte, mener Rekdal.

Startet med tabbemål

Leke James ga Aalesund ledelsen etter 12 minutters spill, da han utnyttet en horribel feil i Vålerenga-forsvaret. Jonatan Tollås Nation traff ikke ballen rent da han skulle klarere et innlegg og ballen datt ned i beina til James som hadde en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Ikke heldig for Tollås Nation som spilte sin første kamp i Aalesund siden han forlot klubben i vinter.

– Vi er litt ubesluttsomme. Jeg vet ikke om det er kommunikasjonen eller hva. Vi lar ballen gå på første og så skal jeg klarere og så bommer jeg og så detter den selvfølgelig til Leke, og da scorer han, sa Tollås Nation til NRK etter kampen.

Spesielt å slå Vålerenga

Like før pause var James på farten igjen. Nigerianeren tok ned ballen på brystet i feltet, vippet den over en VIFs Robert Lundström og skjøt. Ballen gikk via Tollås Nation og til Peter Orry Larsen som hamret den i nettaket og sørget for å doble AaFKs ledelse.

– Det å slå Vålerenga er en god ting, for det er ett av de største lagene vi har i landet, og det å slå den type lag er alltid litt ekstra deilig, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til NRK etter kampen.

Oppgjøret var også spesielt siden det var et oppgjør med to brødre, en på hvert lag. Mos og Moa Abdellaoue startet kampen for henholdsvis Aalesund og Vålerenga, men ingen av de to kom på scoringslista.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal