NRKsport.no fulgte kampen

Japan ydmyker Norge

Norge ble rundspilt av Japan i 2.omgang. Resultat ble til slutt 5-1 til japanerne.

90 min - Kampen er over.

89 min - Stensland ligger nede for telling.

87 min - Bytte for Japan. Ut går Sagaguchi. Inn kommer Kato.

84 min - Bytte for Japan. Ut går Ohno. Inn kommer Maruyama.

83 min - 1-5 Mål for Japan. Japan kontrer på Norge. Hara drar seg inn i banen og skyter under Erika Skarbø.

83 min - Melissa Wiik kommer seg ned til dødlinjen og legger ut i feltet, men de andre norske jentene er ikke våkne og Japan klarerer.

82 min - Horpestad slår inn mot Guldbrandsen som stiger til værs, men Japans målvakt er høyt oppe og plukker ned ballen.

79 min - Kinga mottar ballen i Norges 16-meter. Hun blir hardt presset og skyter utenfor.

77 min - Bytte for Japan. Ut går Nagasato. Inn kommer Hara.

74 min - Stor mulighet for Norge. Melissa Wiik slår inn til Solveig Guldbrandsen som header knallhardt mot mål. Japan klarerer på streken.

71 min - 1-4 Mål for Japan. Japan setter Norge under et voldsomt press. Først gjør Erika Skarbø en kjemperedning, men hun må gi retur. Nordmennene er passive og Japan får slått ballen inn igjen til Sawa som scorer enkelt.

70 min - Kinga får all verdens tid foran Norges mål. Heldigvis nøler hun, slik at Stangeland Horpestad får blokkert skuddet.

69 min - Bytte for Norge: Lene Storløkken forlater banen. Inn kommer Elise Thorsnes.

67 min - Fiane Christensen slår mot Kaurin Larsen. Dessverre er pasningen håpløst dårlig.

66 min - Guldbrandsen har ballen innenfor Japans 16-meter. Hun forsøker å vende opp, men japanerne har full kontroll.

65 min - Japan setter Norge under press. Stangeland Horpestad får etter hvert sparket ballen unna.

59 min - For øyeblikket er Norge nummer to i gruppa. USA leder 4-0 mot New Zealand. Det ligger altså an til et møte med Brasil i kvartfinalen.

58 min - Hjørnespark for Norge. Japan klarerer igjen.

57 min - Hjørnespark for Norge. Stensland slår inn. Marit Fiane Christensen header utenfor.

52 min - 1-3 Mål for Japan. Ohno skyter fra 17 meter. Skuddet går via en norsk spiller, noe som gjør at Skarbø er sjanseløs. Ballen går i mål via tverrliggeren.

50 min - 1-2 Mål for Japan. Japan tar frispark fra langt hold. Skuddet blir blokkert, men Japan vinner ballen igjen og slår inn for mål. Det ender med norsk selvmål Følstad.

50 min - Larsen Kaurin kommer seg ned til dødlinjen. Hun når ballen, men innlegget blir for kort.

48 min - Stensland skyter fra langt hold. Skuddet blir blokkert.

47 min - Hjørnespark for Norge som det ikke blir noe ut av.

46 min - Melissa Wiik får en kjempemulighet med en gang. Hun kommer alene med den japanske målvakten. Wiik har god tid, men hun gjør en dårlig dribling og roter seg ned mot dødlinjen.

46 min - Bytte for Norge: Ut går Lene Mykjåland. Inn kommer Melissa Wiik.

46 min - 2. omgang er i gang.

Norge har ikke imponert før pause. De norske jentene har slitt mot fotrappe japanere som presset Norge tilbake på banen. Norge scoret riktig nok først ved Guro Knutsen, men Japan utlignet like etterpå ved Kinga. Stillingen ved pause er 1-1.

45 min - Pause.

45 min - Stor mulighet for Japan. Ando klemmer til fra 18 meter. Skuddet har retning mot hjørnet, men Erika Skarbø gjør en meget god redning.

44 min - Stensland slår et langt frispark for Norge som har flyttet opp hele laget. Japan får headet unna.

41 min - Japan slår inn fra høyre. Skarbø er ute i feltet og fanger ballen.

36 min - Stensland fører ballen mot den japanske 16-meteren. Japanerne markerer ut de norske angrepsspillerne, slik at Stensland går for skudd. Dessverre går avslutningen et godt stykke til side for mål.

35 min - Hjørnespark for Japan. Miyama slår inn. Erika Skarbø holder ballen enkelt.

31 min - 1-1 Mål for Japan. Miyama drar seg fri på venstre og slår inn foran mål. På bakerste stolpe dukker Kinga opp og hun utligner for Japan.

29 min - Hjørnespark for Japan. Norge klarerer og kontrer. Stangeland Horpestad fører ballen fremover, men denne gangen er den avsluttende pasningen alt for hard.

26 min - 1-0 Mål for Norge. En vakker pasning fra Stangeland Horpestad sender Guro Knutsen alene med målvakt. Knutsen kjemper seg fri og setter ballen i mål.

23 min - Solveig Guldbrandsen ser etter Stensland i bakrom, men ballen er dessverre litt for løs.

22 min - Japan slår inn mot bakerste stolpe. Der møter Ando ballen, men hun får ikke avsluttet på mål.

20 min - Larsen Kaurin fanger en håpløs japansk tverrsoverpasning. Dessverre er de andre norske jentene seine med å flytte etter og Japan får kontroll.

18 min - Stangeland Horpestad slår langt mot Solveig Guldbrandsen, men japanerne har full kontroll.

16 min - Sawa får ballen på Norges banehalvdel. Hun forsøker seg fra langt hold, men skuddet går høyt over mål.

15 min - Norge mister ballen i farlig posisjon midt på banen. Kinga fanger ballen og avanserer mot Norges mål. Heldigvis velger Kinga å skyte i stedet for å legge inn og Norge slipper med skrekken.

14 min - Svært hendelsesfattig så langt. Norge har mye ballbesittelse, men begge lag ligger godt organisert foreløpig.

10 min - Bytte for Norge: Marie Knutsen må dessverre gi seg. Inn kommer søster Guro Knutsen.

8 min - Japan presser Norge høyt i banen og de norske jentene sliter å spille seg ut av egen halvdel.

6 min - Knutsen blir ført av banen med en ispose på hodet.

6 min - Marie Knutsen får seg en smell i hodet etter en duell. Knutsen blir liggende nede.

4 min - Hjørnespark for Japan. Norge rydder unna.

1 min - Kampen er i gang.

Norges lagoppstilling

Keeper-1. Erika Skarbø, Forsvar- 7. Trine Rønning, 12. Marit Fiane Christensen, 2. Ane Stangeland Horpestad (kaptein), 3. Gunhild Følstad, Midtbane- 6. Marie Knutsen, 4. Ingvild Stensland, 13. Lene Storløkken, Angrep- 11. Leni Larsen Kaurin, 8. Solveig Guldbrandsen, Lene Mykjåland.

Norge har fått en fin start på OL, men to strake seire mot henholdsvis USA og New Zealand.

Dermed er Norge klare for kvartfinalen før oppgjøret mot Japan, men kampen mot japaneserne er uansett viktig med tanke for fortsettelsen for Norge.

Tar Norge poeng mot Japan er de norske jentene sikret gruppeseieren, noe som sørger for enklere motstand i kvartfinalen.

Dersom Norge taper kan USA gå forbi med seier. Blir Norge nummer to i gruppa venter et meget sterkt Brasil.

• De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

– De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

Musiala
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

6bI-ZE7PPAY
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

– Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

– Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.