Velkommen til NRK.nos nye sportssider!

NRK.no lanserer nye sportssider. Sidene har direkteopplevelsen i sentrum og fungerer like godt på mobil og nettbrett som på PC.

Sportsforsiden

Den nye sportsforsiden har videovindu og nettprat i toppen når det sendes noe direkteinnhold. Hvis det ikke sendes noe direkteinnhold, «minimeres» videoavspilleren.

Foto: NRK

Den største forandringen fra de gamle sidene er at du nå kan få nesten alt sportsinnhold på ett og samme sted: NRK.no/sport.

Du kan altså se Therese Johaug vinne tremila øverst på siden samtidig som du chatter med våre journalister og eksperter til høyre og surfer i nettartikler i bunnen.

– Vi har mye innhold, men her er alt samlet på ett sted, sier Ellen Rian, redaktør for Nye Medier i NRK Sport.

Fungerer like godt på mobil

Gammel sportsforside

Slik så NRKs gamle sportsforside ut.

Foto: NRK

Nye NRK.no/sport er bygget etter prinsippet om «responsivt design».

Det betyr at du kan lese sportsnyheter og se video uansett om du bruker mobilen på bussen, nettbrett på hytta eller storskjerm i stua.

Rian er glad for å kunne tilby lesere og seere en langt mer brukervennlig nettside.

– Den er ren, enkel og elegant, sier hun.

Nettinnhold som gir noe utover TV-sendingen

Utover vinteren vil NRK.no tilby så mye som mulig av direktesendt vinteridrett i våre syv egne nettkanaler.

For eksempel vil vi allerede førstkommende helg tilby flere alternative sendinger i forbindelse med cupfinalen.

På NRK1 går den normale TV-sendingen med Arne Scheie, mens på Sport 1 kan du se kampen fra utlandet. På sport 2 kan du se kampen med radiokommentatorer, mens på Sport 3 og 4 kan du se «trenercam», altså sjekke hva begge trenerne foretar seg gjennom hele kampen. Samtidig viser vi langrennsstafett på NRK2 og skøyter på Sport 5.

Nettpraten fra OL er tilbake

De som fulgte NRK på nett under OL i London, vil kjenne igjen mange av tjenestene og innholdet fra OL-sidene.

– Erfaringene fra OL-siden var svært gode, sier Rian.

Også nettpraten fra OL videreføres, så det vil være mulig for seerne å si sin mening når NRK.no sender direkte.

– Vi står foran en hektisk periode nå, med mye vinteridrett på NRK. Da er målet vårt at den nye siden skal gi mer og bedre kommunikasjon mellom brukerne og NRK, det være seg tekniske eller inngoldsmessige diskusjoner, sier Rian.

Høykvalitetsvideo

De nye sidene benytter seg av teknologien i NRK.nos nye nett-TV, så bildene kommer i krystallklar HD (opp til 3,5 megabit).

Hvis du ikke har rask nok internettlinje til å takle de aller skarpeste bildene, vil sidene forstå det og automatisk tilpasse videokvaliteten etter din internettlinje. Denne teknologien kalles «adaptiv streaming»

Hvis du heller vil se korte videoklipp i etterkant, finner du alt vi publiserer av videoinnhold på den nye videoklippsiden. Den ligger lett tilgjengelig i menyen.

Både der og på forsidene kan du spille av videoene «inline», altså trenger du ikke å klikke deg inn noe sted for å se videoer - de spilles av umiddelbart der du er.

Noe som kan bli bedre?

På både kort og lang sikt vil det gjøres mange forbedringer i de nye nettsidene. Vi kommer blant annet til å jobbe videre med sendeplanen og med resultatservicen.

Vi vet allerede om en del ting som kan og skal bli enda bedre, men tar imot alle innspill med åpne armer!

Legg igjen en beskjed i kommentarfeltet under denne saken eller send en mail til mads.nyborg.stostad@nrk.no hvis du har store eller små tanker om hvordan sidene bør fungere.

Siste nytt

 • RBK klatret forbi Molde

  Torgeir Børven fikk en etterlengtet sjanse på topp for Rosenborg, men gikk igjen målløs av banen mot Aalesund. Kristoffer Zachariassen avgjorde kampen med to scoringer, mens Sigurd Haugen scoret for vertene. 2-1-seieren gjør at Rosenborg klatrer opp til en 2.-plass på tabellen – foran Odd og Molde.

  RBK
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Bamba sikret Brann-poeng

  Amahl Pellegrino så ut til å sikre en heldig seier for Kristiansund over Brann, men et drøyt kvarter før slutt dukket Daouda Bamba opp og sikret 1-1. Brann-spissen stod med kun ett mål de 15 siste kampene, mens Pellegrino er suveren toppscorer i Eliteserien med 19 nettkjenninger.

  Bamba
  Foto: Terje Pedersen / NTB8BIMk
 • Vanvittig Haugesund-comeback

  Odd gikk mot en sterk borteseier mot Haugesund. Med tre minutter igjen av kampen ledet de komfortabelt 4-1.

  Så våknet haugesunderne. Tre mål i sluttminuttene gjorde at rogalendingene fikk med seg et kjærkomment poeng, mens medaljejagende Odd måtte se to poeng glippe på overtid.

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Odd
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal