Hopp til innhold

Velkommen til NRK.nos nye sportssider!

NRK.no lanserer nye sportssider. Sidene har direkteopplevelsen i sentrum og fungerer like godt på mobil og nettbrett som på PC.

Sportsforsiden

Den nye sportsforsiden har videovindu og nettprat i toppen når det sendes noe direkteinnhold. Hvis det ikke sendes noe direkteinnhold, «minimeres» videoavspilleren.

Foto: NRK

Den største forandringen fra de gamle sidene er at du nå kan få nesten alt sportsinnhold på ett og samme sted: NRK.no/sport.

Du kan altså se Therese Johaug vinne tremila øverst på siden samtidig som du chatter med våre journalister og eksperter til høyre og surfer i nettartikler i bunnen.

– Vi har mye innhold, men her er alt samlet på ett sted, sier Ellen Rian, redaktør for Nye Medier i NRK Sport.

Fungerer like godt på mobil

Gammel sportsforside

Slik så NRKs gamle sportsforside ut.

Foto: NRK

Nye NRK.no/sport er bygget etter prinsippet om «responsivt design».

Det betyr at du kan lese sportsnyheter og se video uansett om du bruker mobilen på bussen, nettbrett på hytta eller storskjerm i stua.

Rian er glad for å kunne tilby lesere og seere en langt mer brukervennlig nettside.

– Den er ren, enkel og elegant, sier hun.

Nettinnhold som gir noe utover TV-sendingen

Utover vinteren vil NRK.no tilby så mye som mulig av direktesendt vinteridrett i våre syv egne nettkanaler.

For eksempel vil vi allerede førstkommende helg tilby flere alternative sendinger i forbindelse med cupfinalen.

På NRK1 går den normale TV-sendingen med Arne Scheie, mens på Sport 1 kan du se kampen fra utlandet. På sport 2 kan du se kampen med radiokommentatorer, mens på Sport 3 og 4 kan du se «trenercam», altså sjekke hva begge trenerne foretar seg gjennom hele kampen. Samtidig viser vi langrennsstafett på NRK2 og skøyter på Sport 5.

Nettpraten fra OL er tilbake

De som fulgte NRK på nett under OL i London, vil kjenne igjen mange av tjenestene og innholdet fra OL-sidene.

– Erfaringene fra OL-siden var svært gode, sier Rian.

Også nettpraten fra OL videreføres, så det vil være mulig for seerne å si sin mening når NRK.no sender direkte.

– Vi står foran en hektisk periode nå, med mye vinteridrett på NRK. Da er målet vårt at den nye siden skal gi mer og bedre kommunikasjon mellom brukerne og NRK, det være seg tekniske eller inngoldsmessige diskusjoner, sier Rian.

Høykvalitetsvideo

De nye sidene benytter seg av teknologien i NRK.nos nye nett-TV, så bildene kommer i krystallklar HD (opp til 3,5 megabit).

Hvis du ikke har rask nok internettlinje til å takle de aller skarpeste bildene, vil sidene forstå det og automatisk tilpasse videokvaliteten etter din internettlinje. Denne teknologien kalles «adaptiv streaming»

Hvis du heller vil se korte videoklipp i etterkant, finner du alt vi publiserer av videoinnhold på den nye videoklippsiden. Den ligger lett tilgjengelig i menyen.

Både der og på forsidene kan du spille av videoene «inline», altså trenger du ikke å klikke deg inn noe sted for å se videoer - de spilles av umiddelbart der du er.

Noe som kan bli bedre?

På både kort og lang sikt vil det gjøres mange forbedringer i de nye nettsidene. Vi kommer blant annet til å jobbe videre med sendeplanen og med resultatservicen.

Vi vet allerede om en del ting som kan og skal bli enda bedre, men tar imot alle innspill med åpne armer!

Legg igjen en beskjed i kommentarfeltet under denne saken eller send en mail til mads.nyborg.stostad@nrk.no hvis du har store eller små tanker om hvordan sidene bør fungere.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal