NRK Meny
Normal

Northug om Iversen: - Har vært for sløv, men nå behersker han alt

OBERSTDORF (NRK): Petter Northug (29) spår at verdenscupseieren til rekrutten og kameraten Emil Iversen (24) er starten på noe stort.

Emil Iversen vant sprinten i Obertsdorf. Se intervjuet med Emil Iversen og Petter Northug her.

– Jeg tror mange av de som sitter hjemme banket i bordet, begynte å pakke ned Bjørn Dæhlie-klærne sine og ser seg om etter nye lag å være på, sier Petter Northug med et smil når han får spørsmål om han tror Emil Iversen snart blir å se på elitelandslaget.

Rekruttløperen imponerte stort da han vant dagens sprint i Tour de Ski. Det var Iversens første seier på det øverste nivået internasjonalt.

Northug har bare ventet på 24-åringens gjennombrudd.

– Jeg er ikke overrasket. Han burde ha vært på landslaget for lenge siden, men han har drevet og rotet litt sånn at utviklingen hans stoppet litt for to år siden, sier han.

Norske Emil Iversen vant mennenes sprintfinale i Oberstdorf. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Slått av Iversen

Iversen er en av Northugs beste venner i langrennsmiljøet. De to bor på rom sammen i touren, og har også trent en del sammen privat. Northug forteller at han flere ganger har blitt slått av Iversen på intervalløkter det siste året.

– Han har rota og vært litt for sløv, men jeg tror han har funnet ut nå hva som er rett. Nå er han der han skal være, og han behersker alt fra sprint til lengre løp. Han kommer til å være landslagsløper fra neste år.

På startstreken før finalen kunne man se at Northug tråkket seg bort til Iversen for å gi en beskjed. Northug gestikulerte og pekte. Tonen var munter.

Skulle hjelpe kompisen

Northug forklarer at han ga Iversen beskjed om at han selv ikke kom til å gå for fullt i finalen, siden han var fornøyd med de bonussekundene han allerede hadde sikret seg.

Derfor kunne han hjelpe Iversen til seier.

– Vi diskuterte posisjoner ute i løypa hvis det ble gått rolig. Jeg sa at jeg ikke kom til å gå i kjelleren i finalen og at han måtte bare rope på meg for å få et spor hvis det gikk fort. Jeg kom ikke til å krige, forklarer Northug.

Det ble imidlertid ikke så nødvendig. Northug lå bakerst gjennom store deler av finalen og Iversen greide jobben på egenhånd.

Seiersbeskjed til frokost

Allerede til frokosten i dag tidlig ga Iversen beskjed om at han hadde planer om å vinne, forteller sprinttrener Arild Monsen.

– Det ble sagt med litt galgenhumor, men så kommer han her og imponerer alle, sier Monsen.

Iversen sier at han egentlig ikke mente det som en spøk.

– Alle har jo lyst å vinne, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare det. Jeg er kjempefornøyd, sier han og smiler.

Siste nytt

 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Aamodt Kilde rask på utfortrening

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av de norske under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel med en 3.-plass. Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 7.-plass, mens Kjetil Jansrud endte på en 16.-plass i gjennomkjøringen. Christof Innerhofer var raskest.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Powell ny trener i Sandefjord

  Tidligere Egersund- og Levanger-trener Magnus Powell blir trener i eliteserieklubben Sandefjord. Powell har skrevet under på en toårig avtale. Han erstatter Lars Bohinen, som har tatt over Aalesund.

  Magnus Powell
  Foto: Torstein Bjørkås/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike