NRK Meny
Normal

Northug om Iversen: - Har vært for sløv, men nå behersker han alt

OBERSTDORF (NRK): Petter Northug (29) spår at verdenscupseieren til rekrutten og kameraten Emil Iversen (24) er starten på noe stort.

Emil Iversen vant sprinten i Obertsdorf. Se intervjuet med Emil Iversen og Petter Northug her.

– Jeg tror mange av de som sitter hjemme banket i bordet, begynte å pakke ned Bjørn Dæhlie-klærne sine og ser seg om etter nye lag å være på, sier Petter Northug med et smil når han får spørsmål om han tror Emil Iversen snart blir å se på elitelandslaget.

Rekruttløperen imponerte stort da han vant dagens sprint i Tour de Ski. Det var Iversens første seier på det øverste nivået internasjonalt.

Northug har bare ventet på 24-åringens gjennombrudd.

– Jeg er ikke overrasket. Han burde ha vært på landslaget for lenge siden, men han har drevet og rotet litt sånn at utviklingen hans stoppet litt for to år siden, sier han.

Norske Emil Iversen vant mennenes sprintfinale i Oberstdorf. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Slått av Iversen

Iversen er en av Northugs beste venner i langrennsmiljøet. De to bor på rom sammen i touren, og har også trent en del sammen privat. Northug forteller at han flere ganger har blitt slått av Iversen på intervalløkter det siste året.

– Han har rota og vært litt for sløv, men jeg tror han har funnet ut nå hva som er rett. Nå er han der han skal være, og han behersker alt fra sprint til lengre løp. Han kommer til å være landslagsløper fra neste år.

På startstreken før finalen kunne man se at Northug tråkket seg bort til Iversen for å gi en beskjed. Northug gestikulerte og pekte. Tonen var munter.

Skulle hjelpe kompisen

Northug forklarer at han ga Iversen beskjed om at han selv ikke kom til å gå for fullt i finalen, siden han var fornøyd med de bonussekundene han allerede hadde sikret seg.

Derfor kunne han hjelpe Iversen til seier.

– Vi diskuterte posisjoner ute i løypa hvis det ble gått rolig. Jeg sa at jeg ikke kom til å gå i kjelleren i finalen og at han måtte bare rope på meg for å få et spor hvis det gikk fort. Jeg kom ikke til å krige, forklarer Northug.

Det ble imidlertid ikke så nødvendig. Northug lå bakerst gjennom store deler av finalen og Iversen greide jobben på egenhånd.

Seiersbeskjed til frokost

Allerede til frokosten i dag tidlig ga Iversen beskjed om at han hadde planer om å vinne, forteller sprinttrener Arild Monsen.

– Det ble sagt med litt galgenhumor, men så kommer han her og imponerer alle, sier Monsen.

Iversen sier at han egentlig ikke mente det som en spøk.

– Alle har jo lyst å vinne, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare det. Jeg er kjempefornøyd, sier han og smiler.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM