Petter Northug med klar beskjed til svenskene

Petter Northug sa på onsdagens pressekonferanse at han er raskere enn noen gang. Dermed skulle alt ligge til rette for å hamle opp med svenskene også denne sesongen.

Petter Northug

Petter Northug ga klar beskjed: Svenskene må passe seg også denne sesongen!

 • Se pressekonferansen i sin helhet nederst i artikkelen!
Petter Northug

Petter Northug på onsdagens pressekonferanse.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Planen er å vinne i Gällivare og å slå Marcus Hellner, sa Petter Northug på onsdagens pressekonferanse om neste helgs verdenscupåpning i langrenn.

Hellner har gått til topps to år på rad i sine hjemtrakter, men noen tredje triumf skal han ikke få oppleve.

– Målet er å vinne 15-kilometeren, gjentok Northug.

– Mann deg opp

Og det er ikke bare Hellner av svenskene han har planer om å vise ryggen i Gällivare og ellers den kommende sesongen.

Tidligere i høst gikk svenskenes sprintstjerne Emil Jönsson ut og kritiserte Northug for aldri "å snakke med svenskene". Nordmannen og det svenske landslaget trente samtidig i italienske Val Senales, og Jönsson reagerte på at Northug gikk mye for seg selv.

– Mitt inttrykk er at han holder seg mye for seg selv. Han er mye alene når vi trener på isbreen her. Det må være slitsomt og det ser ikke så morsomt ut, sa Jönsson den gang.

Når Northug nå fikk muligheten til å svare på svenskens uttalelser, sparte han ikke på kruttet.

– Emil Jönsson har selv uttalt at han skal stille på siste etappe for Sverige for å slå meg. Jeg har ikke sett noe til det. Jeg håper han manner seg opp og stiller på siste etappe i Gällivare hvis han er så jævlig god på distanse, sa Northug til latter fra pressekorpset.

 • Artikkelen fortsetter under bildet!
Petter Northug og Emil Jönsson

Petter Northug og Emil Jönsson kan stå overfor en rekke spennende dueller.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / Scanpix

Friskmeldt

Nordmannen har vært syk i det siste, og det har lenge vært usikkert hvorvidt han skulle stille til start på den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen førstkommende helg.

– Jeg ble slapp de siste dagene i Val Senales. Det var snakk om helt vanlig, kortvarig sykdom. Planen er å gå til helga, sa Northug.

Han frykter ikke at mageproblemene han har slitt med skal hindre ham utover i sesongen.

– Jeg har vært syk i november før, og da har jeg gått bra etter jul. De gangene jeg ikke har vært syk, har jeg gått ræva etter jul. Så dette er et godt tegn, spøkte Northug.

Og han stiller godt forberedt til sesongen:

– Jeg har høyere toppfart nå enn før. Den har bare blitt bedre med årene, sa Northug.

Petter Northug ga i dag en pressekonferanse før åpningsrennet på Beitostølen til helgen

Se pressekonferansen fra Beitostølen

Siste nytt

 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • England med rekord: Slo Latvia 20-0

  Ellen White både tangerte, slo og forbedret målrekorden på Englands kvinnelandslag i fotball da Latvia ble slått 20-0 i VM-kvalifisering tirsdag.

  White trengte bare én scoring for å tangere Kelly Smiths notering på 46 landslagsmål. Den fikk hun allerede i det 6. minutt av kampen i Doncaster, da hun økte til 2-0 med et distanseskudd. Tre minutter delte hun rekorden med Smith, før hun satte foten på et innlegg og gjorde 3-0 fra kort hold.

  England, som er en av Norges gruppemotstandere i sommerens EM-sluttspill, herjet med Latvia på vei mot sin sjette strake seier i VM-kvalifiseringen. Latvia byttet keeper ved pause på stillingen 8-0, men Alina Skjemenova fikk det enda tøffere enn Laura Sinutkina hadde hatt det.

  Med 20-0-seier kom et nytt bevis på de enorme nivåforskjellene på lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Irland vant også tosifret tirsdag (over Georgia), og Norge ville ganske sikkert også gjort det om ikke kampen i Armenia var blitt avbrutt 20 minutter før slutt på 9-0 på grunn av tåke. (NTB)

  England, fotball, kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mer koronatrøbbel for RB Leipzig

  Den tyske fotballklubben RB Leipzig avlyste tirsdagens trening på grunn av flere positive koronatester blant trenerstaben, opplyser klubben.

  Klubben har vært hardt rammet av koronasmitte den siste tiden, men helgens seriekamp mot Union Berlin skal ikke være i fare for å måtte utsettes.

  Ifølge avisa Bild er det avdekket ytterligere fire smittetilfeller i klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal