NRK Meny
Normal

Northug med kleskolleksjon som kan stoppe VM-tur

Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen.

Petter Northug

Petter Northug gir ut kleskolleksjon i samarbeid med Coop og Swix.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Blir ikke partene enige om representasjonsavtalen vil ikke Petter Northug kunne delta for Norge i vinterens ski-VM i Falun.

– Vi er kjent med at Team Northug og Coop arbeider med en kleskolleksjon. Vi er fremdeles i dialog om en avtale for Petter med frist 1. november. Kleskolleksjonen er av de forholdene som diskuteres, sier Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen.

I sommer skiftet Skiforbundet klesleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie. Coop og Petter Northug har avtale med Swix. Den nye kolleksjonen skal være utviklet i samarbeid med Northug, og vil ha langrennsstjernens navn synlig på klærne.

Innen lørdag 1. november må representasjonsavtalen mellom de to partene være underskrevet. Uten den får ikke Northug delta i VM eller gå verdenscuprenn for Norge, men står da fritt til å profilere sine private sponsorer. Dersom han signerer må han innrette seg etter forbundets regler.

Landslagssjef i langrenn, Åge Skinstad, sier at de er kjent med kleskolleksjonen, men ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Hopp kvinner
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming