NRK Meny
Normal

Northug med kleskolleksjon som kan stoppe VM-tur

Petter Northug lanserer i høst ny kleskolleksjon i direkte konkurranse med Skiforbundets klesleverandør. Det kan velte representasjonsavtalen, skriver Adresseavisen.

Petter Northug

Petter Northug gir ut kleskolleksjon i samarbeid med Coop og Swix.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Blir ikke partene enige om representasjonsavtalen vil ikke Petter Northug kunne delta for Norge i vinterens ski-VM i Falun.

– Vi er kjent med at Team Northug og Coop arbeider med en kleskolleksjon. Vi er fremdeles i dialog om en avtale for Petter med frist 1. november. Kleskolleksjonen er av de forholdene som diskuteres, sier Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen.

I sommer skiftet Skiforbundet klesleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie. Coop og Petter Northug har avtale med Swix. Den nye kolleksjonen skal være utviklet i samarbeid med Northug, og vil ha langrennsstjernens navn synlig på klærne.

Innen lørdag 1. november må representasjonsavtalen mellom de to partene være underskrevet. Uten den får ikke Northug delta i VM eller gå verdenscuprenn for Norge, men står da fritt til å profilere sine private sponsorer. Dersom han signerer må han innrette seg etter forbundets regler.

Landslagssjef i langrenn, Åge Skinstad, sier at de er kjent med kleskolleksjonen, men ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag