- Jeg har drømt om dette i mange, mange år

Norge har fått enda en verdensmester i orientering.

Video Kaas innspurt og feiring

Se den spennende innspurten her.

Carl Waaler Kaas vant sekundstriden og ble verdensmester på mellomdistansen i orienterings-VM lørdag.

Bækkelaget-løperen var seks sekunder raskere enn svenske Peter Oberg i løpet, som utviklet seg til å bli en skikkelig triller.

- Dette er helt uvirkelig. Jeg har drømt om dette her i mange, mange år. At det skulle lykkes i dag på hjemmebane, med dette publikummet her, åh, dette er det største jeg har opplevd noengang, sier en strålende fornøyd Kaas til NRK.

Daniel Hubmann (Sveits) og Thierry Gueorgiou (Frankrike) delte tredjeplassen, 32 sekunder bak sølvet.

Se hele resultatlista her!

Gull! Carl Waaler Kaas løpet inn til gull under mellomdistanse finale i orienterings-VM på Granåsen.

Carl Waaler Kaas ble verdensmester på mellomdistansen i Trondheim. Her er han under VM i Ungarn.

Foto: Ned Alley / Scanpix

Stort mesterskap på hjemmebane

Anders Nordberg og Audun Weltzien klarte ikke å følge opp landsmannen og ble nummer ni og elleve. Norges annet gull i VM på hjemmebane kom bare to dager etter at Olav Lundanes knep førsteplassen på langdistansen.

Les også:

Waaler Kaas hadde ingen tidligere medaljer fra VM. Hans beste resultat før lørdagens gull var en 11. plass på langdistansen i 2008. Han har også to bronsemedaljer fra EM-stafett.

Video Carl Waaler Kaas intervju

Se det fantastiske seiersintervjuet her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Hovland faller på lista

  Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB.

  Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å spille kostbare bogeyer. Fredag gikk han i alt fire slag under par.

  GQiKqOpMAVU
  Foto: Alex Goodlett / AFP
 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal