Trenerens tårer trillet etter Gangnes' utrolige revansje

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Kenneth Gangnes (26) har kjempet seg gjennom et fem år langt skademareritt. Søndag gikk guttedrømmen i oppfyllelse. Da kom tårene hos treneren.

Det var en svært rørt fagansvarlig for ungdom etter at Gangnes havnet på pallen. Jermund Lunder klarte ikke å holde tårene tilbake da vinneren fikk blomster på pallen. Reporter: Anders Engeland

RØRT TIL TÅRER: Kenneth Gangnes' trener klarte ikke holde tårene tilbake etter seieren på Lillehammer.

– Du blir preget. Nå kan jeg sette «check» bak en guttedrøm, sier Gangnes med tårer i øynene til NRK.

Gangnes har jobbet i skyggen av de beste i flere år på grunn av langvarige skadeproblemer. Lørdag ble han snytt for seieren med knappest mulig margin.

Søndag fikk han endelig sin revansje med sin aller første verdenscupseier.

– Ubegripelig

– Veien tilbake har vært en berg-og-dalbane fra A til Å. Jeg har vært langt nede på turen, men derfor smaker det enda bedre nå, sier Gangnes.

Landslagssjef Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen er fra seg av begeistring for 26-åringen.

– Historien med Kenneth er ubegripelig. Han har vært mer eller mindre ute siden 2010. Det er helt fantastisk, sier Bråthen.

– En utrolig prestasjon. Han har vært tålmodig og jobbet hardt, sier Stöckl.

– Man tenker på alle nedturene

Han som har jobbet tettest på Gangnes gjennom den tunge tiden er hans trener Jermund Lunder. Han klarte ikke holde tårene tilbake da NRK snakket med ham.

– Det er helt enormt stort. Det er en gutt som fortjener det så veldig med tanke på all motgangen han har hatt, sier han med gråten i halsen.

– Man tenker jo på alle de timene som han har lagt ned med jobb, og alle de nedturene som han har fått. De gangene han har sitter og prøvd å motivere seg for å ta nye tak, for så å få enda flere slag i trynet med smerter, korsbånd, menisker og alt annet som kan gå galt. Da blir det veldig spesielt, sier han.

Artikkelen fortsetter

Kenneth Gangnes hoppet hele 99 meter og stakk av med seieren i Lillehammer. Kommentatorer: Christian Nilssen og Anders Jacobsen

SE VINNERHOPPET: Dette øyeblikket kommer Kenneth Gangnes til å huske resten av livet.

– Vakker idrettshistorie

Johann Andre Forfang, Joachim Hauer og Kenneth Gangnes leverte alle en knallsterk førsteomgang og kjempet om seieren mot Peter Prevc.

Hauer klarte imidlertid ikke å følge opp i finalen, men det gjorde Prevc, som satte ordentlig press på Gangnes på toppen.

Men Gangnes holdt hodet kaldt og tok sin aller første verdenscupseier.

Det var også Norges 100. hoppseier i verdenscupen. Johann Andre Forfang tangerte sin egen bestenotering med 3.-plass.

Likevel var det Gangnes som stjal oppmerksomheten. Ut fra ingenting står han plutselig med en 2.-plass og en seier på to dager.

Foran hjemmepublikummet.

– En vakker idrettshistorie, rett og slett. Gratulerer Kenneth, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

Intervju med Kenneth Gangnes etter hans første verdenscupseier. Programleder: Karen-Marie Ellefsen.

SE SEIERSINTERVJUET: Kenneth Gangnes var naturligvis preget etter seieren.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal