Norsk sølv i junior-VM

Espen Lysdahl kjørte inn til sølvmedalje i Super-G i junior-VM i alpint.

Espen Lysdahl

Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl etter sølvmedalje i junior-VM i alpint.

Foto: Norges skiforbund

Espen Lysdahl (19) kjørte inn til sølvmedalje i mandagens super-G-renn i Frankrike. Dermed har han både bronse og sølv fra de to første distansene i mesterskapet.

19-åringen var svært begeistret etter rennet i Frankrike.

- Er du gal, dette overgår det meste. Jeg hadde liksom vært superfornøyd med en medalje fra junior-VM. Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl i en pressemelding fra skiforbundet.

Medalje i debuten

Allerede søndag klinket Lysdahl til med bronse i storslalåmrennet, hans debut i mesterskaps-sammenheng.

Stortalentet fikk sin verdenscupdebut i Italia før jul. Den gang som læregutt, men i junior-VM kjemper han med de beste.

- Dette er jækla kult, og det beste jeg har gjort noen gang. Derfor må jeg være kjempefornøyd. Medalje i junior-VM betyr alt for videre satsing, og overgår det meste. Verdenscupdebuten før jul var kul, men dette er mye kulere, mener Lysdahl.

Gleder seg til fortsettelsen

- Ja, så absolutt. Jeg kan kjøre mer med senkede skuldre. Utfor og super-G er like bra disipliner for meg, og dette blir spennende, sier han.

Sportssjef Jørund Li jubler etter bronse på junior-VMs første dag.

- Dette viser at vi har noen av verdens beste juniorer, og at det jobbes bra i alpin-Norge. Dette er viktig for oss, sier han.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal