NRK Meny
Normal

Norsk sølv i junior-VM

Espen Lysdahl kjørte inn til sølvmedalje i Super-G i junior-VM i alpint.

Espen Lysdahl

Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl etter sølvmedalje i junior-VM i alpint.

Foto: Norges skiforbund

Espen Lysdahl (19) kjørte inn til sølvmedalje i mandagens super-G-renn i Frankrike. Dermed har han både bronse og sølv fra de to første distansene i mesterskapet.

19-åringen var svært begeistret etter rennet i Frankrike.

- Er du gal, dette overgår det meste. Jeg hadde liksom vært superfornøyd med en medalje fra junior-VM. Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl i en pressemelding fra skiforbundet.

Medalje i debuten

Allerede søndag klinket Lysdahl til med bronse i storslalåmrennet, hans debut i mesterskaps-sammenheng.

Stortalentet fikk sin verdenscupdebut i Italia før jul. Den gang som læregutt, men i junior-VM kjemper han med de beste.

- Dette er jækla kult, og det beste jeg har gjort noen gang. Derfor må jeg være kjempefornøyd. Medalje i junior-VM betyr alt for videre satsing, og overgår det meste. Verdenscupdebuten før jul var kul, men dette er mye kulere, mener Lysdahl.

Gleder seg til fortsettelsen

- Ja, så absolutt. Jeg kan kjøre mer med senkede skuldre. Utfor og super-G er like bra disipliner for meg, og dette blir spennende, sier han.

Sportssjef Jørund Li jubler etter bronse på junior-VMs første dag.

- Dette viser at vi har noen av verdens beste juniorer, og at det jobbes bra i alpin-Norge. Dette er viktig for oss, sier han.

Siste nytt

 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30 norsk tid.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Zuccas Rangers vant mot Sabres

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 4–3 over Buffalo Sabres på hjemmebane torsdag. Halvannet minutt inn i kampen i Madison Square Garden scoret Rangers' Rick Nash kampens første mål. Zuccarello fikk totalt 20 minutter og 8 sekunder på isen.

  Sabres Rangers Hockey
  Foto: Julie Jacobson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn