NRK Meny
Normal

Norsk sølv i junior-VM

Espen Lysdahl kjørte inn til sølvmedalje i Super-G i junior-VM i alpint.

Espen Lysdahl

Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl etter sølvmedalje i junior-VM i alpint.

Foto: Norges skiforbund

Espen Lysdahl (19) kjørte inn til sølvmedalje i mandagens super-G-renn i Frankrike. Dermed har han både bronse og sølv fra de to første distansene i mesterskapet.

19-åringen var svært begeistret etter rennet i Frankrike.

- Er du gal, dette overgår det meste. Jeg hadde liksom vært superfornøyd med en medalje fra junior-VM. Dette er sykt moro, og helt rått, forteller Espen Lysdahl i en pressemelding fra skiforbundet.

Medalje i debuten

Allerede søndag klinket Lysdahl til med bronse i storslalåmrennet, hans debut i mesterskaps-sammenheng.

Stortalentet fikk sin verdenscupdebut i Italia før jul. Den gang som læregutt, men i junior-VM kjemper han med de beste.

- Dette er jækla kult, og det beste jeg har gjort noen gang. Derfor må jeg være kjempefornøyd. Medalje i junior-VM betyr alt for videre satsing, og overgår det meste. Verdenscupdebuten før jul var kul, men dette er mye kulere, mener Lysdahl.

Gleder seg til fortsettelsen

- Ja, så absolutt. Jeg kan kjøre mer med senkede skuldre. Utfor og super-G er like bra disipliner for meg, og dette blir spennende, sier han.

Sportssjef Jørund Li jubler etter bronse på junior-VMs første dag.

- Dette viser at vi har noen av verdens beste juniorer, og at det jobbes bra i alpin-Norge. Dette er viktig for oss, sier han.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal