NRK Meny
Normal

Norsk seier i VM-åpningen

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal slo sine danske motstandere greitt og gav Norge en fin start på sandvolleyball-VM i Stavanger.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen
Foto: Scanpix

Det norske paret var akkurat så overlegne som det var ventet, og slo Stine Andreasen og Lotte Vestergaard med sifrene 21-16, 21-17.

I første sett åpnet de norske forrykende, før det kladdet litt mot slutten. Men settseieren ble likevel så klar som 21-16.

I andre sett var utviklingen motsatt. Danskene holdt følge lenge, men mot slutten dro Håkedal og Tørlen fra. Sifrene ble 21-17 til slutt.

- Dette var steinbra, sa en fornøyd Ingrid Tørlen til NRK etter kampslutt. Hun mente det hadde gått akkurat så bra som de håpet.

- Jeg er glad og lettet. Det var nerver der ute, la hun til.

- Vi var best, men vi kunne aldri være helt sikre. Når de ligger bare et par poeng bak, kan alt skje, sier makker Nila Håkedal.

Begge var enige om at det var fantastisk å få åpne et VM på hjemmebane.

- Det er en spesiell stemning her i Stavanger. Det er en stor ære å få åpne en slik turnering, sier Tørlen.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal